search

Vuokraa loma-asunto pohjoisen Egean rannikolta

Egean alue on epäilemättä omatoimisesti matkaavien suosiossa ja siitä syystä erinomainen paikka ja syy vuokrata loma-asunto Turkista! Seudun maisemat ovat yhä rosoisia ja karkeita, mutta samalla charmikkaita.

Pitkät ja hienohiekkaiset rannat ovat pohjoisen Egean rannikolla melko harvinaisia, mutta löydät seudulta kuitenkin monia kauniita uimapaikkoja, joista on helppo pulahtaa uimaan azurinsinisten vesien syleilyyn. Veden lämpötila on Egeanmeressä hieman Välimerta matalampi ja toisinaan voimakkaan tuulet halkovat Egeanmeren pintaa. Massaturismi ei ole vielä saavuttanut Egenmeren alueen kaikkia osia, joten vuokraa loma-asunto Turkista ja lähde nauttimaan lomasta suojaisella pohjoisen Egean rannikolla!

Vuokraa loma-asunto pohjoisen Egean rannikolta

Loma-asunto pohjoisen Egean rannikolla

Pohjoisella Egean rannikolla puhaltavat aina raikkaat tuulet ja upea auringonpaiste sekä azurinsiniset vedet ovat tyypillisiä piirteitä tälle alueelle. Dardanellit on Turkin luoteisosassa sijaitseva salmi, joka yhdistää Egeanmeren Marmaranmereen. Aikaisemmin tämä kapea salmi tunnettiin nimellä Hellespontos ja sen eteläpuolella sijaitsi muinainen Troijan kaupunki, joka vielä nykyäänkin houkuttelee paikalle runsaasti matkailijoita vuosittain.

Pohjoisen Egean rannikkoalueelta on pääsy myös Aasian läntisimpiin osiin Cape Baba -niemen kautta. Niemen eteläpuolella sijaitsee Edremit-lahti, jota kutsutaan myös ”oliivirivieraksi”, sillä alueen oliiviviljelmät ovat erittäin näyttäviä ja upeita katsella. Lahtea pidetään yhtenä maailman puhtaimmista, ja sen ilma on kuivaa ja hapekasta sekä ilmasto erittäin leutoa.

Loma Turkissa

Edremit-lahdella sijaitseva Lesbos on Kreikalle kuuluva saari, jonne on hyvät veneyhteydet myös pohjoisen Egean rannikolta. Rannikkoalue tarjoaa itsessään myös mielenkiintoista tutkittavaa ja alueella voi nähdä muun muassa lukuisia lammaslaumoja, kaikkialla kasvaa viikunapuita ja runsaat vihannesviljelykset kaunistavat maisemaa. Pohjoisen Egean rannikkoalueen keittiö on myös erinomaista ja sen perustana toimivat monet vihannekset, joiden maustamiseen käytetään tavallisesti paprikajauhetta, valkosipulia ja lukuisia yrttejä. Vihanneksien kanssa nautitaan luonnollisesti tuoretta ja vastapyydettyä kalaa.

Vuokraa loma-asunto pohjoisen Egean rannikolta ja nauti alueen tarjoamista maisemista ja kulttuurista. Huvila tai huoneisto Turkissa on erinomainen tapa nauttia maan eri alueiden tarjonnasta ja viettää rentouttava ja mielenkiintoinen loma Egeanmeren rannalla.