search

Vuokraa loma-asunto Määristä

Määri (lat. Moravia, tsek. Morava) on sekä maantieteellinen että historiallinen alue Tsekin tasavallassa. Määrin maakunta kattaa noin yhden kolmasosan maan pinta-alasta ja sen muodostavat useampi eri alue: Etelä-Määri, Määrin ylänkö, Pohjois-Määri , Sleesia, Olomouc ja Zlin sekä Brno, joka on Määrin suurin kaupunki. Vuokrattu loma-asunto Määristä on erinomainen tapa nähdä ja tutustua seudun eri alueisiin.

Vuokraa loma-asunto Määristä

Varaa loma-asunto Määristä ja koe historiallinen Tsekki

Böömi ja Määri ovat kuin sisarukset, jotka läheisistä perhesuhteistaan huolimatta ovat hyvin erilaisia luonteeltaan. Ja kuten normaalissa sisarussuhteessa, myös näiden alueiden välillä on havaittavissa hyväntahtoista kiusoittelua. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii alunperin Määristä peräisin oleva luumujen useisiin käyttötapoihin liittyvä sanonta: ”Böömissä ne syödään, meillä ne juodaan pois”.

Määrin seudulle saapuva matkailija huomaa pian alueiden väliset kulinaristiset erot: esimerkiksi koláčet (tunnettu tsekkiläinen lehtitaikinasta valmistettu leivos) ovat Määrissä pienempiä ja niiden täytteenä käytetään luumuhilloa ja rahkaa. Böömin alueen suuremmassa versiossa kyseiset täytteet nököttävät leivoksen päällä. Vuokraa loma-asunto Määristä ja maista tätä paikallista herkkua!

Tsekin pohjoisempia alueita hallitsevat kauniit vuoristot, kuten esimerkiksi Králický Sněžník, kun Määrin alueella löytyy runsaasti hedelmällisissä laaksoissa sijaitsevia maailmankuuluja viinitarhoja. Vuokraa loma-asunto Tsekistä ja lähde tutkimusmatkalle upealle Määrin seudulle!