search

Vuokraa loma-asunto Böömistä

Böömi (lat. Bohemia, tsek. Čechy) on yksi Tsekin tasavallan historiallisista maakunnista, joka kattaa noin kaksi kolmasosaa maan pinta-alasta. Sen alueella sijaitsee myös Tsekin pääkaupunki Praha. Tervetuloa vuokraamaan loma-asunto Tsekistä NOVASOLin kautta ja tutustumaan upeaan Böömin maakuntaan!

Lähes jokaisessa Keski-Böömin läänin kaupungissa on vanhanaikainen, historiallinen kaupunkikeskusta, kuten esimerkiksi Kolínissa, Mělníkissä, Kladnossa ja Mladá Boleslavassa. Alueelta on myös pääsy suositulle luonnonsuojelualueelle, ”Böömin paratiisiin”.  Tsekin pisin joki Vltava sekä sen sivujoet Berounka ja Sázava ovat erinomaisia vesistöjä vesiurheilua varten ja suosittuja retkikohteita. 

Liberecin alueella sijaitsee luonnonsuojelualue sekä luonnonpuistoja. Alueen muita erikoisuuksia ovat myös kivinen näkötorni sekä rauta, jota ei löydy mistään muualta maasta. Kulttuurin kirjoon ja luonnon maamerkkeihin kuuluu myös Hradec Královén lääni, joka pitää sisällään keskiaikaisia linnoja, arvokkaita palatseja sekä upeita linnoituksia. Vuokraa loma-asunto Böömistä ja lähde historialliselle kiertomatkalle!

Vuokraa loma-asunto Böömistä

Pardubicen lääni

Kladruby nad Labemin kylä on kuuluisa Kladrubynhevosista, joka on sekä Tsekin vanhin että yksi maailman vanhimmista hevosroduista. Kylässä voit nähdä myös Euroopan haastavimman hevoskilpailun, joka järjestetään lokakuun toisena sunnuntaina. Alueen korkein kohta, valtava Králický Sněžník, kohoaa 1423 metrin korkeuteen.

Varaa loma-asunto Böömistä kauniin luonnon ääreltä

Vysočinan alue on tunnettu uskomattoman upeasta ja puhtaasta ympäristöstään. Alueelle tyypillisiä ovat pienet viihtyisät kylät, jotka sijaitsevat lähellä keskustaa. Kesäaika on suosittua matkustusaikaa Böömin eteläosiin, kuten Lipnon ja Orlíkin seuduille sekä metsäisille alueille. Talviaikaan suosittelemme suuntaamaan Churáňovin ja Zadovin hiihtokeskuksiin, jotka sijaitsevat Böömin metsissä.

Tunnettu oluestaan

Plzeňin kaupunki voi kiittää Pilsner Urquell –olutta omasta maailmanlaajuista tunnettuudestaan, ja vierailu paikalliseen panimoon on mielenkiintoinen kokemus. Tiesitkö, että yksi vanhimmista edelleen toimivista autonvalmistajista on kotoisin tältä alueella? Tsekkiläinen Škoda on toiminut alueella 1800-luvulta lähtien. Plzeňillä on  myös merkittävä rooli teollisuuden, kaupan ja kulttuurin keskuksena. Kaupunki toimii myös Plzeňin läänin pääkaupunkina ja siellä sijaitsee merkittävä Länsi-Böömin yliopisto. Asukkaita kaupungissa on noin 170 000. Loma-asunto Böömissä tarjoaa on loistavan tilaisuuden maistella vaikkapa paikallista olutta hyvässä seurassa!

Vuokraa loma-asunto Böömistä

Hyödyllisiä lähteitä

Karlovy Varyn alue eroaa muista Tsekin tasavallan alueista suurten maanalaisten kuumien ja kylmien mineraalilähteidensä ansiosta. Kyseiset lähteet tekevät Karlovy Varysta yhden Euroopan suurimmista kylpyläkaupungeista. Alueella on kaikkiaan 100 luonnonlähdettä, mutta niistä ainoastaan 12 käytetään kylpylätoiminnassa.

Mistä kaikki alkoi...

Ústín kaupunkia ympäröivää aluetta pidetään Tsekin kehtona, sillä tarinan mukaan Bilinan laaksossa sijaitseva “Stadicen” kylä oli Premyslin synnyinpaikka. Hän nai ruhtinatar Libusen ja yhdessä he perustivat Přemyslidin dynastian sekä Prahan kaupungin 700-luvulla.