Tanskan rannat

Lomamökki Tanskassa merkitsee upeita hiekkarantoja, joiden vuoksi Tanskasta on suosittu lomailukohde erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Suuri valikoima leveitä, valkohiekkaisia sekä yli 200 ”sinisellä lipulla” merkittyä rantaa tekevät Tanskasta kohteen, joita uskoisi olevan vain Etelä-Euroopassa.

Tanskan rannat

Lapsiperheiden suosikkikohteet Tanskassa

Tanskassa on yli 87000 kilometriä rannikkoa ja yli 700 uimarantaa. Monet rannoista sopivat erityisen hyvin lapsiperheille, sillä vesi on matalaa ja palvelut ovat kattavat. Vuokraa mökki Tanskasta ja lähde nauttimaan perheinesi juuri teidän tarpeisiinne räätälöityihin rantaparatiiseihin.

Jos vietät perhelomaa Tanskassa, niin loma-asunnot Tanskan ihanien rantojen lähellä ovat äärimmäisen hyvä vaihtoehto. Rantaelämä on tietysti parhaimmillaan kesäisin, mutta suosittelemme lomaa Tanskassa myös muulloin. Syksyisinkin tulee upean lämpimiä päiviä, jollain väkeä riittää rannoilla. Ihanat kävelyretket lasten kanssa ja simpukoiden sekä meripihkan etsiminen ovat hauskaa puuhaa.

Lasten kannalta on ehdottoman tärkeää, että uimaranta on helposti saavutettavissa. Vuokramökit Tanskassa eivät olekaan koskaan yli 50 kilometrin päässä rannasta, mikä on uskomatonta. Monet mökit Tanskassa sijaitsevat aivan rantojen läheisyydessä, joten voit vaikka kävellä suoraan vuokra-asunnostasi rannalle ilman turhia siirtymisiä.

Sininen lippu

Sininen lippu, joka liehuu rannoilla on merkki rannan hyvästä laadusta. Sininen Lippu on kansainvälinen ympäristömerkki, joka on luotu takaamaan rantakokemuksen laadun ja myös suojelee rantoja sekä merta. Rannat ja satamat saavat Sinisen Lipun, jos ne täyttävät tietyt kriteerit. Tässä listaa niistä:

Näiden kohtien sisään mahtuu sellaisia vaateita, kuten hengenpelastusmateriaalit, vessat ja puhdas uimavesi. Jotta ranta voi saada lipun, sen täytyy tehdä hakemus, joka sitten hyväksytään paikallisesti ja kansainvälisesti. Lippu liehuu yli 4000 paikalla ja 50 maassa, mutta faktaa on se, että Tanska on maa, jossa on eniten lippuja asukaslukuun suhteutettuna. Tänä päivänä Tanskassa on yli 200 rantaa, joiss aliehuu sininen lippu ja täten uimarannat kuuluvat Euroopan puhtaimpien joukkoon.

Tanskan rannat

5 rantaa, jotka sinun tulee kokea lomalla Tanskassa

  • Marielyst Strand

Tämä ranta sopii lapsille, sillä vesi on matalaa ja Marielystin ranta onkin ehkä kaikkein tunnetuin ranta Tanskassa. Marielystin Ranta on saanut ottaa vastaan monia palkintoja ja nimetty Tanskan parhaaksi rannaksi olme vuotta peräkkäin 2011-2013. Vuokraa mökki Marielystistä ja pääset nauttimaan yli 20 kilometristä vakoisia hiekkarantoja, joihin myös Marielyst Strans kuuluu. Marielyst sijaitsee Lasterin itärannikolla ja sillä on pitkä perinne suosittuna lomakohteena Tanskassa.

  • Söndervig Strand

Söndervig on ollut jo pitkään yksi suosituimmista rantakohteista Tanskassa, 1800-luvulta saakka. Tämä ei ole mikään ihme, sillä Södervig Strand on pitänyt korkean laatunsa aina meidän päiviimme saakka. Vuonna 2014 Södervig valittiin Tanskan parhaaksi rannaksi. Vuokra mökki Sönderigistä, lounaisesta Jyllannista ja lähde nauttimaan upean leveistä hiekkarannoista ja loistavista palveluista sen äärellä.

  • Amager Strandpark

Kööpenhaminan suurin ranta, Amagerin Rantapuisto, sijatsee vain 5:n kilometrin päässä pääkaupungin vilinästä. Löydät alueelta paljon aktiviteetteja ja tapahtumia vuoden ympäri. Uimarannan lisäksi voit pelata puistossa rantalentopalloa, käyttää kuntosalialaitteita ja pelata sekä leikkiä nurmikentillä.

  • Dueodde Strand

Bornholmin tunnetuin ranta on Dueodden Ranta. Vuokramökit Dueoddesta levittäytyvät Snogebaekista Fomfrugårdiin. Upean samettinen hiekka on tehnyt Dueoddesta yhden tunnetuimman Euroopassa. Löydät alueelta myös palveluja, kuten kioskin ja vessoja.

  • Lökken Strand

Lökkenin ranta sijaitsee Pohjois-Jyllannissa ja sekin on yksi Tanskan suosituimmista lomakohteista. Valkohiekkainen, kivetön ranta on joka puolelta matala, joten se soveltuu hyvin lapsiperheille. Yksi tunnusmerkki on sadat, valkoiset mökit Lökkenissä, jotka levittäytyvät pitkänä ketjuna kilometrien ajan rantaa pitkin. Lökkenin rannalla saa muuten monien muiden Tanskan uimarantojen tapaan ajaa myös autolla.

Tanskan rannat

Rantaelämää vuoden ympäri

Rantaloma Tanskassa ei ole rajattu vain kesäaikaan. Syksy ja kevät ovat myös mainioita aikoja kokea nämä upeat hiekkakeitaat. Kauniina päivinä on mukavaa lähteä kävelyille ja piknikille rannalle, etsiä meripihkaa tai upeita simpukankuoria, rakennella hiekkalinnoja tai vaan ihailla kaunista merimaisemaa. Monilla rannoilla voit myös purjelautailla ja leijasurffata. Ehkä haluat testata itsekin? Monissa paikoissa on myös surffauskouluja, joissa voit opetella itsellesi uuden taidon liikkua aalloilla. Yksi vinkki on vuokrata mökki Klitmöllerin läheltä, sillä se on erittäin suosittu kohde surffareiden keskuudessa. Kalastus Tanskassa on luonnollisesti suosittu harrastu, jota voit tehdä vuoden jokaisena päivänä.

Koe upeat rannat ja vuokraa mökki Tanskasta NOVASOLilta

Haluatko lähteä nautiskelemaan Tanskan upeista rannoista? Vuokraa mökki Tanskasta kauttamme ja pääset valikoimaan sopivat vuokramökit Tanskan parhaiden rantojen ääreltä. NOVASOL on Tanskan suurin loma-asuntojen välittäjä ja meiltä löydät palvelutoimistot ja loma-asunnot Tanskasta ympäri maan.

Täältä NOVASOLin sivuilta voit etsiä vuokratalot Tanskasta myös sen mukana, kuinka pitkä matka lähimmälle uimarannalle on. Valitse matkustuajankohta ja ne hakukriteerit, jotka haluat ja löydät vuokrahuvilat ja lomamökit Tanskasta toiveidesi mukaan. Kaikki loma-asunnot Tanskassa kuten muuallakin Euroopassa ovat erikseen valikoituja täten laadultaan taattuja ja voit vuokrata mökit Tanskasta vuorokauden ympäri. Rantaloma odottaa, vuokraa mökki Tanskasta vaikka heti!