search

Vuokraa mökki Luzernista

Luzern on yksi Sveitsin seitsemästä Vierwaldstättersee-järven ympärillä sijaitsevasta alueesta eli kantonista, jotka muodostavat myös Keski-Sveitsinä tunnetun alueen. Poikkeuksena on Zugin kanttoni, joka lasketaan myös osaksi Keski-Sveitsiä, vaikka se ei sijaitsekaan järven ympäristössä. He, jotka ovat kuulleet legendaarisesta Wilhelm Tellistä, ovat varmasti kuulleet myös lukuisia kertomuksia ja myyttejä Keski-Sveitsin seudusta ja erityisesti Urin kantonista, jonne Sveitsi tarinoiden mukaan alunperin perustettiin. Vuokraa mökki Sveitsistä ja lähde tutkimusmatkalle Wilhelm Tellin syntysijoille!

Vuokraa mökki Luzernista ja vietä upea loma Sveitsissä

Perinteinen ja moderni kohtaavat

He, jotka viettävät lomaa Sveitsissä, huomaavat usein melko nopeasti Sveitsin kantoneiden väliset eroavaisuudet. Esimerkiksi Uri, Nidwalden ja Obwalden kunnioittavat perinteitään ja tapojaan sekä noudattavat niitä arkielämässään. Sen sijaan Schwyzin kantonin pohjoisosasta, joka sijaitsee Zürich-järven rannalle, löydät varmemmin suuria ja korkeatasoisia huviloita, jotka ovat monien elokuvatähtien ja Formula 1 –kuljettajien piilopaikkoja. Vuokraa mökki Luzernista, jolloin voit tutustua seudulla sijaitseviin moderneihin kaupunkeihin, joissa majaa pitävät myös monet kansainväliset suuryritykset. 

Sisäänkäynti Alpeille

Luzern sijaitsee lähellä Pilatusvuorta, jonka korkein huippu kohoaa yli 2,1 kilometrin korkeuteen. Luzernin kantonin pääkaupunki on nimeltään Luzern, joka on myös alueen suurin kaupunki. Luzernin seutu on suosittua matkailualuetta ja lisäksi alueella on merkittävää teollisuutta, kuten metallinjalostusta.  Luzernia voidaan pitää sisäänkäyntinä Alpeille ja kantoni on tunnettu myös kauniista järvistään, joista suurin on Vierwaldstättersee.

Vuokraa mökki Luzernista

Loma Sveitsissä Vierwaldstätterseen rannalla

Vierwaldstättersee on Keski-Sveitsin ydin ja laivaliikenteellä on ollut suuri merkitys seudulle keskiajasta lähtien. Aikaisemmin laivoja käytettiin kuljettamaan raaka-aineita järven toisella laidalla sijaitsevista louhoksista, mutta Gotthardin junaradan valmistumisen jälkeen laivoja on käytetty kasvavissa määrin matkailutarkoituksissa. Vuokraa mökki Luzernista, jolloin sinäkin voit lähteä risteilemään järvelle siipiratasaluksen kyydissä. Jotkin järven monista aluksista ovat yli 100-vuotiaita ja ne henkivät yhä sen aikaista tunnelmaa. Mikäli olet enemmän aktiviteettilomailija, voit aina osallistua järvellä järjestettäviin vesiurheilulajeihin, joita on tarjolla melonnasta purjelautailuun. Myös sukellusta järjestetään kokeneilla sukeltajille.

Vuokraa mökki Luzernista