Suomen ainutlaatuinen luonto

Suomen uskomaton ja ainutlaatuinen luonto on ehdottomasti yksi maan parhaista matkailuvalteista, joka tarjoaa lukemattoman määrän upeita ja ikimuistoisia elämyksiä sekä kokemuksia. Pohjoiseen havumetsävyöhykkeeseen eli taigaan kuuluva, niin sanottu tuhansien järvien maa tarjoaa upeasti alueittain ja kausittain vaihtelevaa sekä monipuolista luontoa. Suomen luontoa värittävät muun muassa lukuisat järvet, saaret, rehevät metsät, runsaat suot ja pienet korkeuserot. Lisäksi luonnossa on nähtävissä selkeitä eroja alueellisesti – Lapissa sijaitsee henkeäsalpaavia tunturimaisemia, Järvi-Suomen aluetta koristavat nimensä mukaisesti monet siniset järvet sekä vihreät metsät ja Suomen rannikkoalueilla taas saadaan nauttia kuvankauniista saaristomaisemista. Vuokraa mökki Suomesta NOVASOLin kautta ja lähde nauttimaan maan vaihtelevasta sekä ainutlaatuisesta luonnosta. 

Tyypillisesti suomalainen metsä on pääasiassa havu- ja lehtipuista koostuvaa sekametsää ja maan yleisimmät puulajit ovat mänty ja metsäkuusi. Suuret metsät luovat vaikuttavia kokonaisuuksia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia luonnon helmassa virkistymiseen sekä moniin rentouttaviin ulkoilma-aktiviteetteihin. Suomessa pääasiallisesti vallitseva väli-ilmasto tarjoaa loistavan mahdollisuuden nauttia monipuolisesti ja vaihtelevasti erilaisten aktiviteettien siivittämänä Suomen luonnosta vuoden ympäri. Lähde tutustumaan Suomen korkeimpaan kohtaan, Haltitunturiin, joka kohoaa jopa 1324 metrin korkeuteen, vaikutu 550 metriä pitkästä Suomen pisimmästä joesta, Kemijoesta, tai nauti maan suurimman järven, Saimaan lukemattomista vapaa-ajanaktiviteetti mahdollisuuksista. Suomen luonto sekä maasto tarjoavat uskomattoman määrän unohtumattomia elämyksiä jokaiselle.

Suomen luonto

Upeat ja monipuoliset kansallispuistot

Suomen upeasta ja monipuolisesta luonnosta pääsee täällä toden teolla nauttimaan yhdessä maan monista loistavista kansallispuistoista. Suomen yhteensä 40 kansallispuistoa ovat luonnonsuojelualueita, jotka sen lisäksi, että tarjoavat ihmisille mahdollisuuksia rentoutua ja virkistyä luonnon helmassa, turvaavat myös osaltaan luonnon monimuotoisuutta. Kansallispuistot esittelevät Suomen upeinta luontoa kauniilla tavalla ja tarjoavat vierailijoilleen monia luontopolkuja, merkittyjä reittejä sekä myöskin tulentekopaikkoja, jotta retkeilyn ohessa voi nauttia eväistä ja uniikista retkitunnelmasta. Lisäksi kansallispuistoista löytyy telttailualueita sekä erilaisia mökkejä ja kotia, jotta vierailijat voivat halutessaan myös yöpyä luonnossa. Vuokraa mökki Suomesta NOVASOLin kautta ja lähde tutustumaan Suomen mahtaviin kansallispuistoihin paikan päälle.

Kansallispuistoja löytyy ympäri Suomea melko tasaisesti ripoteltuina. Yksi pohjoisimmista on 200 kilometrin edestä merkittyjä reittejä tarjoava Urho Kekkosen kansallispuisto, joka sijaitsee Inarin ja Sodankylän lähistöllä. Kyseessä on loistava kohde, jos haluat tutustua henkeäsalpaaviin tunturimaisemiin sekä poronhoitoon vaelluksen, patikoinnin, pyöräilyn tai talvella hiihdon lomassa. Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoaa monipuoliset patikointimahdollisuudet oleellisine palveluineen koko perheelle, kokeneille vaeltajille sekä myöskin muun muassa liikuntarajoitteisille retkeilijöille. Täällä pääset myös tutustumaan Suomen vanhimpaan, noin 800 vuotta vanhaan mäntypuuhun. Saavuttaessa pohjoisesta hieman eteläisempään ja läntisempään suuntaan, saavutaan muun muassa Seitsemisen kansallispuistoon, joka myös tarjoaa loistavan kirjon monipuolisia reittejä niin liikuntarajoitteisille, kaiken ikäisille, kuin esimerkiksi koululaisryhmillekin. Myös Seitseminen tarjoaa reittien lisäksi monipuolisesti erinäisiä palveluita, kuten esimerkiksi keittokatokset, laavut, vuokratuvat sekä tulentekopaikat. Täältä löydät noin 60 kilometrin edestä merkittyjä reittejä sekä mielenkiintoisen Seitsemisen luontokeskuksen. 

Myös Järvi-Suomen alueella sijaitsee reilu määrä mahtavia ja ehdottomasti kokemisen arvoisia kansallispuistoja, joihin sinulla on täydellinen tilaisuus tutustua, kun vuokraat mökin Järvi-Suomesta NOVASOLin kautta. Esimerkiksi Päijänteen kansallispuistossa pääset kokemaan muun muassa äärimmäisen puhtaat vedet sekä loistavat mahdollisuudet erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kun taas Linnansaaren sekä Koloveden kansallispuistoissa sinulla on hyvän tuurin sattuessa mahdollisuudet nähdä suloinen saimaannorppa, jonka kotivesiä kyseiset puistot ovat. Lisäksi Linnansaaressa on talvisin loistavat mahdollisuudet unohtumattomaan retkiluisteluun ja Koloveden kansallispuistossa pääset puolestaan ihailemaan 5000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Myös Järvi-Suomen alueen suosittu Repoveden kansallispuisto on ehdottomasti vierailun arvoinen ja täällä pääset ihastelemaan muun muassa mahtavan jylhää sekä 50 metriä korkeaa pystysuoraa Olhavanvuorta. Repovesi soveltuu myös loistavasti yön yli kestäviin patikointireissuihin koko perheen kesken. 

Suomen luonto

Vastoin mahdollisia odotuksia, myös pääkaupunkiseudulla ja sen läheisyydessä sijaitsee loistavia kansallispuistoja upeiden luontomaisemien siivittäminä. Nuuksion kansallispuisto on suosittu kohde etenkin pääkaupunkiseutulaisten keskuudessa, kiitos sen läheisen sijainnin muun muassa Espoota kohden. Kyseessä on mitä monipuolisin kansallispuisto, josta löytyy aktiviteettejä ja reittejä jokaiseen makuun sekä vuoden ympäri. Täällä on myös hyvät mahdollisuudet bongata harvinainen ja hellyttävä liito-orava. Myös Sipoonkorven kansallispuisto sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Helsingistä ja tarjoaa upeita mahdollisuuksia luonnon helmassa virkistymiseen. Sipoonkorvessa pääset ihailemaan kuvankauniita maalaismaisemia ja myös tämä kansallispuisto soveltuu käyttöön vuoden ympäri. Tammisaaren kansallispuisto puolestaan esittelee kauniita ja perinteisiä saaristomaisemia, jotka tarjoavat loistavat mahdollisuudet monipuolisten vesiaktiviteettien, kuten esimerkiksi veneilyn, melonnan sekä kalastuksen harrastamiseen. Vuokraa mökki Etelä-Suomesta NOVASOLin kautta ja pääset tutustumaan alueen monipuolisiin ja vaihteleviin kansallispuistoihin, jotka tarjoavat sopivaa vastapainoa kaupunkien hulinalle ja vilskeelle. 

Vaikka tietyt Suomen kansallispuistot saattavatkin olla kuuluisimpia tai suosituimpia esimerkiksi kävijämäärän perusteella, on silti kaikki maan kansallispuistot kokemisen arvoisia. Jokaisella on jotakin annettavaa ja kansallispuistoissa hankitut elämykset ovat ikimuistoisia. Edellä mainittujen puistojen lisäksi kannattaa tutustua muun muassa Kolin kansallispuistoon, jossa avautuvat Suomen tunnetuimmat kansallismaisemat, Oulangan kansallispuistoon, jossa sijaitsee kuuluisa Karhunkierroksen reitti, Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, joka on Suomen kansallispuistoista kävijämäärältään suosituin, sekä myöskin Hossan kansallispuistoon, joka on julistettu Suomi100 -juhlavuoden kansallispuistoksi. Vuokraa mökki Suomesta NOVASOLin kautta ja tutustu maan uskomattoman luonnon upeaan monimuotoisuuteen kansallispuistojen muodossa.

Suomen luonto

Suomen maagiset luonnonilmiöt

Suomi on loistava kohdemaa myös silloin, kun haluat kuvankauniin ja ainutlaatuisen luonnon lisäksi päästä kokemaan upeita sekä lähes maagisia luonnonilmiöitä. Eräät suosituimmista ja kuuluisimmista luonnonilmiöistä ovat ehdottomasti henkeäsalpaavat revontulet, joita saavutaan katsomaan Suomeen ulkomailta asti. Revontulet syntyvät, kun aurinkotuulen varautuneet hiukkaset osuvat maan ilmakehään, mutta kautta aikojen kansalla on ollut omia uskomuksiaan siitä, miten upea valoloisto syntyy taivaalle – erään uskomuksen mukaan revontulet ovat kipinöitä, joita syntyy vilkkaan ketun hännästä lumihankea vasten. Suomessa usein vihreän sävyinä esiintyvät revontulet vaativat kylmän ja kirkkaan yön, sekä sijainnin lähellä maapallon napa-alueita. Tästä syystä revontulien havaitseminen on todennäköisintä maapallon pohjoisimmissa osissa ja Suomessa siis Lapissa. Revontulien aktiivisin kausi on syksyisin ja keväisin, mutta talvisin väriloisto saa upean kontrastin lumivalkoisesta hangesta. Vuokraa mökki Lapista NOVASOLin kautta ja lähde bongailemaan lähestulkoon taianomaisia revontulia öiseltä taivaalta. 

Revontulien lisäksi Suomen matkailuvalttina voidaan pitää uskomatonta Lapin alueen luonnonilmiötä nimeltä keskiyön aurinko eli yötön yö. Tämä ilmiö ilmenee Lapin kesässä aikana, jolloin aurinko ei laske horisontin alapuolelle kertaakaan koko vuorokauden aikana. Yleensä yöttömän yön ajanjakso sijoittuu noin toukokuun puolivälistä heinäkuun lopulle ja jos mahdollista, Lapin reissu kannattaa sijoittaa juurikin tälle ajanjaksolle. Myös yötön yö on ilmiö, joka esiintyy ainoastaan maapallon napapiireillä, joten ilmiön kokeminen Suomessa on ainutlaatuista. Lähes täydellinen vastakohta keskiyön auringolle on niin sanottu polaariyö eli kaamos. Kyseessä on jälleen vain napapiireillä esiintyvä ilmiö, jonka aikana aurinko ei puolestaan nouse kertaakaan horisontin yläpuolelle vuorokauden aikana. Suomen pohjoisimmassa pisteessä syksyinen kaamos voi kestää jopa 51 päivää. Lisäksi syksyisin ympäri Suomea tapahtuva ilmiö, ruska, on kokemisen arvoinen elämys Suomessa. Ruska on nimitys syksyiselle ajanjaksolle, jolloin kaikkien puiden ja pensaiden lehdet värjäytyvät upeaan keltaisten, punaisten ja oranssien eri värisävyjen kuvankauniiseen väriloistoon, ennekuin lehdet putoavat pois. 

Suomen luonto

Vuokraa mökki Suomesta NOVASOLin kautta

Suomen luonto on täysin uniikki asia, mikä tarjoaa sellaisia kokemuksia ja elämyksiä, joita ei muualta maailmasta ole mahdollista saada. Tutustu monipuolisiin kansallispuistoihin, koe taianomaiset revontulet sekä nauti yöttömien öiden uskomattomasta tunnelmasta. Paras tapa tutustua Suomen ainutlaatuiseen luontoon ja upeisiin luonnonilmiöihin on vuokrata mökki Suomesta NOVASOLin laajasta valikoimasta. NOVASOLilla on 50 vuoden kokemus mökkien ja loma-asuntojen vuokraamisesta ja kaikki kohteemme ovat laatuvakuutettuja – voit siis huoletta vakuuttua vuokraamisen turvallisuudesta, kohteidemme toimivuudesta sekä siitä, että paikan päällä kohteet tarjoavat juuri sitä, mitä ovat nettisivuillamme luvanneetkin. Tutustu tarjontaamme nettisivuillamme ja vuokraa mieleisesi mökki Suomesta jo tänään ja lähde viettämään seuraava lomasi Suomen rentouttavan luonnon helmaan.