Suomalainen kulttuuri

Suomalainen kulttuuri on asia, joka pitää itse kokea paikan päällä ymmärtääkseen sitä täydellisesti. Vaikka Suomi on maana suhteellisen pieni, on sillä laajat perinteet ja kulttuurin ilmenemismuodot, jotka usein yksityiskohdissa vaihtelevat alueittain. Vaikka ihmiset, kulttuuri ja tavat saattavatkin olla erilaisia esimerkiksi Lapissa verrattuna pääkaupunkiseutuun, yhdistävät kaikkia Suomen alueita ja niiden ihmisiä pohjimmiltaan samanlaiset tavat, arvot ja kulttuuri. Paras tapa tutustua suomalaiseen kulttuuriin, on vuokrata mökki Suomesta NOVASOLin kautta ja tutustua paikan päällä mielenkiintoisiin tapoihin, perinteisiin sekä ihmisiin. NOVASOLilla on laaja valikoima viihtyisiä mökkejä Suomessa ja sen eri alueilla, joten on vain sinusta kiinni, mitä aluetta haluat lähteä tutkimaan tarkemmin. Suomalainen kulttuuri kannattaa ottaa avosylin vastaan ja kokea innolla kaikki se, mitä sillä on sinulle ja perheellesi tarjota.

Suomalainen kulttuuri

Suomalaiset arvot, luonnonläheisyys sekä kuuluisa sisu

Käsitteeseen ”kulttuuri” kuuluu konkreettisten asioiden, kuten esimerkiksi perinneruokien ja tapahtumien lisäksi tärkeänä osana myös muun muassa kansalaisten arvot. Maailmalla suomalaiset tunnetaan hiljaisesta ja jopa sisäänpäin kääntyneestä luonteestaan ja tavoistaan, mutta tämä juontaa juurensa siihen, että Suomessa arvostetaan omaa tilaa ja vaatimattomuutta. Lisäksi suomalaisille tärkeitä arvoja ovat esimerkiksi rehellisyys, itsenäisyys, yksilöllisyys sekä tasa-arvo. Myös eräs äärimmäisen suomalainen arvo ja ominaisuus on kuuluisa sisu, jota löytyy jokaisesta suomalaisesta. Tärkeimmät suomalaisille ominaiset arvot eivät liiaksi vaihtele alueittain, toisin kuin esimerkiksi perinneruuissa on havaittavissa alueellisia eroja Suomessa. 

Aineettomien arvojen lisäksi suomalaisille eräs hyvin suuri arvokulttuurin osa on luonto. Täällä tuhansien järvien maassa luonto on hyvin tärkeä osa suomalaisten elämää ja se sävyttääkin usein monien jokapäiväistä elämää. Suomalaiset tykkäävät lenkkeillä luonnossa, viettää virkistäviä vapaapäiviä esimerkiksi patikoiden kansallispuistoissa sekä harrastaa monipuolisesti ulkoilma-aktiviteetteja luonnon helmassa. Suomalaiset nauttivat luonnosta säällä kuin säällä sekä vuodenajasta riippumatta ja ulkoilma-aktiviteettien laaja kirjo mahdollistaa mielekkään liikkumisen luonnossa ympäri vuoden. Kesäisin muun muassa uidaan, veneillään, retkeillään, patikoidaan ja marjastetaan sekä sienestetään ja talvisin puolestaan harrastetaan esimerkiksi hiihtoa, luistelua, laskettelua, avantouintia sekä lumikenkäilyä. Suomessa jokaisella on niin sanotut jokamiehenoikeudet, eli kaikilla on oikeus liikkua Suomen luonnossa vapaasti siitä huolimatta, kenen maat on kyseessä. Vuokraa mökki Suomesta NOVASOLin kautta ja lähde nauttimaan maan ainutlaatuisesta ja rehevästä luonnosta.

Suomalainen kulttuuri

Juhlintaa mökillä ja saunassa

Sauna ja kesämökki ovat tunnetusti äärimmäisen tärkeitä osia suomalaisessa kulttuurissa. Suomessa on noin 500 000 kesämökkiä ja saunoja on arvioitu olevan hurjat 3,2 miljoonaa. Saunalla ja mökillä on ollut aikojen alusta saakka suomalaisille erityinen merkitys, eikä se ole tähänkään päivään mennessä lieventynyt lainkaan. Kesämökin rauhasta ja hiljaisuudesta nautitaan aina kun mahdollista joko yksin, perheen tai koko suvun voimin. Mökillä vietetään usein normaalien viikonloppujen ja lomien lisäksi myös monet suomalaiset juhlapyhät, juhannuksen ollessa kesäaikana oleellisin niistä. Olipa oma kesämökki sitten vanhanaikainen ja toimii ilman sähköä ja juoksevaa vettä, tai modernimpi versio, joka muistuttaa normaalia kotiasuntoa mukavuuksineen, suomalainen viihtyy mökillä säällä kuin säällä. Vuokraa mökki Suomesta ja pääset itse kokemaan mökkeilyn taianomaisen tunnelman. 

Kesämökkien tapaan myös saunoja löytyy Suomesta lukemattomia erilaisia. Sähkölämmitteinen sauna, puulämmitteinen sauna, savusauna ja höyrysauna ovat yleisimpiä saunatyyppejä Suomessa, puulämmitteisen saunan ollessa kaikista perinteisin ja alkuperäisin. Saunan historian juuret juontavat aina jopa kymmenen tuhannen vuoden taakse ja sen suosio on pysynyt lähes muuttumattomana alusta alkaen. Saunaan liittyy myös monia uskomuksia sekä perinteitä, kuten esimerkiksi erilaisia rituaaleja, kansanparannuskeinoja, kuten vihta, sekä muun muassa uskomus saunan suojelevaan henkeen, saunatonttuun. Lähes poikkeuksetta jokaiselta kesämökiltä löytyy sauna ja lisäksi saunoja löytyy lähes aina muun muassa omakotitaloista, kerrostaloista, rivitaloista sekä monista julkisista rakennuksista. Suomalaiselle sauna on enemmän, kun vain kuuma huone ja vuokraamalla mökin Suomesta NOVASOLin kautta pääset oppimaan saunan syvällistä merkitystä paikan päälle. 

Suomalainen kulttuuri

Monipuolisten tapahtumien kirjo sekä herkullinen perinneruoka

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu tärkeänä osana myös erilaiset ja monipuoliset tapahtumat. Suomessa järjestetään mielenkiintoisia ja vierailun arvoisia tapahtumia ympäri vuoden, ympäri maata. Monet tapahtumat ovatkin suomalaisille tärkeä tapa tuntea yhteisöllisyyttä ja esimerkiksi tavata tuttuja sekä ystäviä. Suomessa tapahtumia löytyykin moneen lähtöön ja jokaiseen makuun, sillä erilaisia tapahtumia löytyy lähes jokaisesta mahdollisesta kategoriasta. Muun muassa ruoka, musiikki, elokuvat, urheilu, tanssi, teatteri, ja kulttuuri ovat aiheena monille tapahtumille. Mökin vuokraaminen Suomesta onkin äärimmäisen suositeltavaa tietyltä alueelta silloin, kun lähistöllä tai sopivan ajomatkan päässä järjestetään mikä tahansa tapahtuma. Suomen monet tapahtumat ovat loistava tapa tutustua maan kulttuuriin ja ihmisiin. 

Erilaisista ruokailuelämyksistä pääset nauttimaan lähes jokaisessa tapahtumassa, mutta Suomessa järjestetään tapahtumia myös erikseen juurikin ruualle omistettuna. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää esimerkiksi Suomessakin järjestettävää Ravintolapäivää, jolloin kuka tahansa voi perustaa päivän ajaksi oman ravintolansa minne tahansa. Kyseessä on suosittu ja hauska tapahtuma, jonka aikana pääset kokemaan mitä ihanimpia makunautintoja mitä monipuolisemman tarjonnan kirjosta. Ruoka kuuluu myös tärkeänä osana Suomen moniin musiikkitapahtumiin ja -festivaaleihin, joista nykyään löytyy monipuolisesti erilaisia ruokailukojuja jokaiseen makuun. Tänä päivänä festivaaleilla on laaja valikoima ruokakojuja, jotta jokainen löytäisi varmasti mieleistänsä syötävää. Usein festivaaleilta löytyy esimerkiksi kasvisvaihtoehtoja, tulisempaa ruokaa, perinteisiä makkaraperunoita sekä paljon muita ruokakategorioita.

Suomalainen kulttuuri

Erilaisia musiikkitapahtumia järjestetäänkin lukuisa ympäri Suomea. Erilaiset konsertit sekä musiikkifestivaalit vetävät usein hurjia määriä iloista juhlakansaa ja musiikkitapahtumat ovatkin Suomessa yleinen tapa tavata ystäviä sekä tuttuja ja usein myös tutustua uusiin ihmisiin sekä luoda uusia kontakteja. Suomen musiikkitapahtumia voidaan jakaa eri kategorioihin esimerkiksi niiden luonteen, koon tai musiikkityylin mukaan. Musiikkifestivaaleja löytyy lähes jokaisesta musiikkikategoriasta ja Suomen isoimpia festivaaleja ovat muun muassa Ruisrock, Pori Jazz ja Ilosaarirock. Vaikka tietyt festivaalit nousevat Suomen musiikkifestivaalitarjonnassa kävijämääriensä ja myytyjen lippujen perusteella suurimmiksi, ei se silti tarkoita, etteikö pienemmillä festivaaleilla olisi yhtä hyvä ja mukaansatempaava tunnelma. Jokainen Suomen musiikkifestivaaleista on vierailun arvoinen ja tarjoaa unohtumattomia elämyksiä, loistavaa tunnelmaa sekä hyvää musiikkia.

Puhuttaessa Suomen musiikkitapahtumista, ei tule myöskään unohtaa Savonlinnan Oopperajuhlia. Kyseessä on vuosittain kesäisin kuukauden ajan kestävät oopperataiteen juhlat, joiden suosio on kirinyt ulkomaille saakka ja nykyään kävijämäärä Savonlinnan Oopperajuhlilla liikkuu 60 000 vieraan kohdilla. Mökki Järvi-Suomesta kannattaakin vuokrata kesällä Oopperajuhlien aikaan ja vierailla näillä upeilla juhlilla, jonkalaisia ei muualta maailmasta tule löytymään. Lisäksi kannattaa tutustua erilaisten kulttuuritapahtumien tarjontaan, jotka yleensä muunkin sisällön lisäksi tarjoavat myös musiikkia. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi Maailma kylässä -festivaali Helsingissä sekä Kotkan Meripäivät. Näihinkin tapahtumiin sinulla on kätevä pääsy, kun vuokraat mökin Järvi-Suomesta NOVASOLin laajasta valikoimasta.

Suomalainen kulttuuri

Erilaisia tapahtumia järjestetään Suomessa monissa muissakin kategorioissa, kuten esimerkiksi urheilussa, elokuvissa, tanssissa sekä messuina. Suomalaiset ovat niin sanotusti urheiluhullua kansaa ja etenkin jääkiekko on monille suomalaisille sydämen asia. Näistä syistä monet urheilutapahtumat ovat usein täynnä tunteita, eläväisyyttä ja monipuolisuutta. Urheilutapahtumien tapaan muun muassa Sodankylän elokuvajuhlat houkuttelevat vieraita suuria määriä vuosittain ja jopa ulkomailta saakka. Tapahtumajärjestämisessä Suomen suurin tapahtumapaikka on Helsingin messukeskus, jossa järjestetään vuosittain noin 100 tapahtumaa, jotka vetävät noin 1,2 miljoonan kävijän yleisön. Täällä järjestetään monia erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi Lapsimessut, Matkamessut, Viini ja Ruoka -messut sekä monia erilaisia konsertteja sekä musiikkitapahtumia. 

Kuten aiemmin jo mainittiin, ruoka kuuluu tärkeänä osana lähes kaikkiin Suomessa järjestettäviin tapahtumiin. Ruoka on aina tunnusomainen osa jokaisen maan kulttuuria ja suomalaisestakin ruokakulttuurista löytyy tiettyjä äärimmäisen ominaisia ja ainutlaatuisia makuja. Kuten muutkin kulttuurin ilmentymät, myös perinneruuat vaihtelevat Suomessa alueittain; Lapissa nautitaan usein poronlihaa, kun taas rannikkoalueilla kalaa. Yleisesti ottaen suomalaista ruokaa voidaan luonnehtia terveelliseksi perusruuaksi, mutta joukosta löytyy tietenkin tiettyjä erikoisuuksiakin. Suomen ruokakulttuurille tunnusomaisia annoksia ovat muun muassa hernekeitto, karjalanpaisti, ruisleipä, karjalanpiirakat, mämmi sekä kaurapuuro. Suomessa on myös tavallista, että maitotuotteita käytetään suhteellisen paljon ja kahvia juodaan reilusti. Vuokraamalla mökin Suomesta, pääset kokemaan suomalaisen perinneruuan upeana elämyksenä!

Suomalainen kulttuuri

Vuokraa mökki Suomesta NOVASOLin kautta

Pohjimmiltaan suomalainen kulttuuri on upean monipuolinen, mielenkiintoinen ja eläväinen, vaikka ulkomailla yleensä erilainen stereotypia siitä onkin. Parhaiten voit tutustua suomalaiseen kulttuuriin vuokraamalla mökin NOVASOLin laajasta valikoimasta ja lähteä reissuun avoimin mielin sekä valmiina kokeilemaan uusia asioita. Laajin valikoima Suomen mökkejä NOVASOLilla sijaitsee Järvi-Suomen alueella, minkä myötä sinulla on mitä loistavimmat mahdollisuudet tutustua moniin suomalaisen kulttuurin ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi luontoon ja luonnossa tapahtuviin ulkoilma-aktiviteetteihin. Loma Suomessa tutustuen suomalaiseen kulttuuriin on epäilemättä unohtumaton ja jos suomalaisuus hiipii ihosi alle, haluat varmasti palata uudestaan. Odotamme innolla, että saamme toivottaa sinut tervetulleeksi vuokramökkiisi Suomeen!