Nähtävyydet ja aktiviteetit Lapissa

Nähtävyydet ja aktiviteetit Suomen Lapissa

Suomen maakunnista pohjoisin ja myöskin suurin on Lappi. Lappi on varsin maagista ja taianomaista aluetta, jossa vastakohdat täydentävät upeasti toisiaan. Kesäisin Lapissa saadaan todistaa yöttömiä öitä, joiden aikana aurinko ei laske ollenkaan, kun taas talvisin vallitsee kaamos, jonka aikana aurinko ei puolestaan nouse lainkaan. Lappia voisi luonnehtia todelliseksi talven ihmemaaksi ja lomallasi täällä tulet ymmärtämään juurikin miksi.

Lapin äärimmäisen monipuolisesta ympäristöstä löytyy valtava määrä erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, joista jokainen lomailija löytää epäilemättä mieleistä puuhaa ja nähtävää. Lapin ainutlaatuiset olosuhteet ja puitteet tarjoavat vierailijoille lukemattomia mahdollisuuksia unohtumattomien elämysten, kokemusten ja muistojen luomiselle. On sanottu, että Lapissa on neljän vuodenajan sijasta jopa kahdeksan, mikä myös kertoo Lapin alueen monipuolisesta ja vaihtelevasta luonnosta sekä olosuhteista. Vuokraa mökki Lapista NOVASOLin kautta ja lähde seikkailulle Lapin kuvankauniisiin maisemiin taianomaisen tunnelman saattelemana.

Vuokraa mökki Lapista

Joulupukin virallinen kotikaupunki

Napapiirillä Suomen Lapissa sijaitsee kaupunki nimeltä Rovaniemi, joka toimii Lapin pääkaupunkina. Tämä kyseinen kaupunki on erityinen myöskin siitäkin syystä, että kyseessä on kaikkien tunteman Joulupukin kotikaupunki. Joulupukin alkuperäisen kodin sijainti on vain muutaman harvan ja valitun tiedossa, mutta Rovaniemellä sijaitsevassa Joulupukin Pajakylässä pääsee vierailemaan vuoden jokaisena päivänä ja myöskin tietysti tapaamaan itse Joulupukin. Joulupukin virallinen toimisto Pajakylässä on etenkin lapsille äärimmäisen mieleinen ja jännittävä vierailun kohde, mutta kaikenikäiset vierailijat ovat tietenkin enemmän kuin tervetulleita tervehtimään Joulupukkia lumoavaan Pajakylään. Jos haluat kokea erityisen ja aidon joulun tunnelman, vierailu Rovaniemellä ja Joulupukin Pajakylässä on ehdoton kokemus. Pajakylän ja Joulupukin lisäksi Rovaniemellä on paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää, kuten museoita ja laskettelukeskuksia. 

Uskomattomat luonnonilmiöt

Lappi on mitä loistavin paikka päästä ihastelemaan uskomattomia ja ainutlaatuisia luonnonilmiöitä, jollaisia muualla Suomessa tai välttämättä edes muualla maailmassa ei pääse näkemään. Kuten aiemmin mainittiin, Lapissa päästään kesäisin nauttimaan ilmiöstä nimeltä ”yötön yö”, kun kesäisin aurinko ei laske horisontin alapuolelle minään vuorokauden aikana. Vastapainoa tälle ilmiölle tuo talvella niin sanottu kaamos, jonka aikana aurinko ei puolestaan nouse lainkaan horisontin yläpuolelle. Jopa osalle suomalaisista nämä luonnonilmiöt ovat uskomattomia ja omalla tavallaan upeita sekä mahdollisesti myös tuntemattomia, jos ei ole ikinä Lappiin matkustanut yöttömien öiden tai kaamoksen aikana. Lisäksi syksyisin tapahtuva ruska on kuvankaunis luonnonilmiö, jonka aikana koko luonto nauttii upeasta väriloistosta, kun puiden ja kasvien lehdet värjäytyvät muun muassa keltaisen ja oranssin moniin eri sävyihin. 

Yksi ehdoton taianomaista tunnelmaa lisäävä luonnonilmiö Lapissa ovat uskomattomat revontulet, jotka ovat nykyään varsinainen vetonaula matkailun suhteen pohjoisessa Suomessa. Suomi onkin yksi koko maailma parhaista paikoista todistaa revontulia ja siksi ihmisiä saapuu tänne ulkomaita myöten seuraamaan niiden kaunista väriloistoa. Revontulien ilmeneminen vaatii kylmän, pimeän ja kirkkaan yön ja koska tällaisia öitä Suomen pohjoisissa osissa tapahtuu usein, ovat mahdollisuudet revontulien näkemiseen Lapissa hyvät. Kuitenkin vastoin oletuksia, revontulet ovat aktiivisimmillaan syksyisin ja keväisin, mutta myös talvisin niitä nähdään lumisissa maisemissa. Suomessa revontulet useimmiten esiintyvät vihreinä, mutta myös muita kauniita värejä on tässä upeassa valoshow’ssa havaittavissa. Vuokraa mökki Lapista niin pääset mahdollisesti seuraamaan lumoavien revontulien värikästä tanssia öisellä Lapin taivaalla. 

Vuokraa mökki Lapista

Monipuolista tekemistä lomallasi Lapissa

Lapin alueella pääset vaeltamaan ja patikoimaan eräitä Suomen kauneimmista ja vaihtelevimmista maisemista sekä maastoista. Lapista löytyy useita kuvankauniita kansallispuistoja, joissa pääset suorittamaan mielesi mukaan eri pituisia ja eri kestoisia vaelluksia; halutessasi voit viettää luonnossa muutaman tunnin tai useamman päivänkin. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Urho Kekkosen kansallispuistoa, joka tarjoaa monipuolisia ja vaihtelevia vaihtoehtoja ja sopii siitä syystä sekä perheen pienimmille, että myöskin kokeneille vaeltajille. Lisäksi kansallispuistoissa on usein mahdollisuus liikkua myös maastopyörällä, joka antaa loistavat mahdollisuudet erilaisten elämysten kokemiseen. Lapissa luonto on kylläkin joka puolella niin kaunista, että pakko ei ole mennä kansallispuistoon saakka ihailemaan sitä, jos ei niin tahdo. 

Patikoimisen ja vaellusten lisäksi Lapissa pääset nauttimaan erilaisista jännittävistä talviurheilulajeista monipuolisesti ja parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Hiihto, luistelu ja moottorikelkka ajelut saavat aivan uuden merkityksen Lapin henkeäsalpaavissa maisemissa, kuten myöskin esimerkiksi pilkkiminen ja avantouinti tuntuvat tietyllä tapaa erilaisilta pohjoisen Suomen taianomaisessa tunnelmassa. Lapin alueella sijaitsee myös monet Suomen parhaista ja suurimmista laskettelukeskuksista, jotka ovat ulkomaalaisten turistien lisäksi myös itse suomalaisten suuressa suosiossa lomien aikoina. Esimerkiksi Levi, Ruka, Pyhä-Luosto ja Ylläs ovat Lapin alueen suosittuja ja kuuluisia laskettelukeskuksia, joiden rinteissä pääsee laskettelusta nauttimaan niin lapsiperheet, kuin kokeneetkin harrastajat. Lapin laskettelukeskuksien upeissa maisemissa laskemisen lomassa on ihana poiketa rinnekahvilaan nauttimaan kuppi kuumaa kaakaota ja jatkaa rinteiden tutkimista rentouttavassa tunnelmassa. Vuokraa mökki Lapista ja lähde kokeilemaan miten oma suksi luistaa jossakin Lapin monista ja upeista laskettelukeskuksista. 

Eläimet osana aktiviteetteja

Eläimillä on tärkeä osa Lapin alueen elämäntyylissä, elannonhankinnassa sekä turismissa. Täällä eläimiä, kuten poroja ja husky-koiria on käytetty historiallisista ajoista lähtien elannonhankinnan apuna ja vielä tänäkin päivänä niiden merkitystä ei ole unohdettu tai jätetty käyttämättä. Eläinrakkaiden lomailijoiden tulisikin ehdottomasti vierailla Lapin alueella, sillä täällä pääset tutustumaan toinen toistaan suloisempiin ja ahkeriin eläinystäviin. Miltä kuulostaisi husky-ajelu vitivalkoisen lumimaiseman läpi tai hellyttävien porojen silittäminen Joulupukin Pajakylässä? Myös poro-ajelut ovat mahdollisia Lapin ihmemaassa ja vieraillessasi täällä, ei missään nimessä kannata ohittaa tällaista mahdollisuutta. Lisäksi Lapista löytyy muun muassa Kuusamon Suurpetokeskus, jossa pääset tutustumaan esimerkiksi karhuihin, kettuihin ja ilveksiin. Myös Ranuan eläinpuisto on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde, jossa elelee jääkarhujen lisäksi noin 50 muuta pohjoista eläinlajia. Vuokraa mökki Lapista ja lähde tutustumaan moniin suloisiin eläinystäviin, jotka toivottavat sinut iloisesti tervetulleeksi.

Vuokaa mökki Lapista

Vuokraa mökki Lapista NOVASOLin kautta

Suomen Lappi on aluetta, jonka jokaisen tulisi kokea edes kerran elämässä. Lapin monipuolisuus ja taianomaisuus jokaisena vuodenaikana on jotakin, mitä ei pysty ymmärtämään, ennekuin itse saapuu paikan päälle sitä todistamaan. Monien unohtumattomien elämysten ja muistojen saaminen on taattua Lapissa ja usein ne saavat ihmisen palaamaan takaisin. NOVASOLin kautta vuokrattu mökki Lapista takaa parhaan mahdollisen perustan Lapin kokonaisvaltaiselle ja ikimuistoiselle kokemiselle. Yksityinen mökki tarjoaa sinulle ja perheellesi parhaat mahdolliset olosuhteet omatoimisen ja itsenäisen loman toteuttamiselle täällä talven todellisessa ihmemaassa.