Nähtävyydet ja aktiviteetit Länsi-Suomessa

Länsi-Suomen alue sisältää mitä kauneimpia ja kiehtovimpia matkailukohteita sekä nähtävyyksiä. Alueella sijaitseekin monia Suomen kuuluisimmista ja merkittävimmistä matkailukaupungeista ja -kohteista ja monipuolisen kulttuurin sekä kiehtovan historian tarjonta alueella on huikea. Länsi-Suomen kohteita tutkiessa vierähtää helposti monta päivää ja paras tapa päästä tutustumaan alueeseen on vuokrata mökki Länsi-Suomesta NOVASOLin kautta. Miltä kuulostaisi hurmaavien vanhojen ja värikkäiden puutalokaupunkien tutkiminen lämpimässä kesäsäässä? Entä vierailu hauskassa Muumimaassa tai Suomen kauneimmaksi ja parhaaksi luonnehditulla kuusi kilometriä pitkällä hiekkarannalla? Länsi-Suomesta saat elämyksiä ja kokemuksia jotka tulet muistamaan loppuelämäsi ja alueen viehättävyys saa sinut todennäköisesti palaamaan tänne takaisin. Vuokraa mökki Länsi-Suomesta ja koe kaikki se, mitä tällä kuvankauniilla ja monipuolisella alueella on sinulle ja perheellesi tarjota. 

Vuokraa mökki Länsi-Suomesta

Aina niin ihanat Turku ja Naantali

Suomen vanhin kaupunki, Turku, on aina ihana matkailukohde, mutta etenkin kesäisin se herää loistavaan kukoistukseen. Kaupungin keskeisin elementti, Aurajoki, tarjoaa upeita mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon ja etenkin kesän aikana se on varsinainen vetonaula Turun kulttuuri- ja vapaa-ajanviettotarjonnassa. Pitkin joen penkkoja sijaitsee monia ravintoloita ja kahviloita, niin kuivalla maalla, kuin myös pitkin jokea asetetuilla jokilaivoillakin. Sekä kuivan maan, että jokilaivojen ravintolat tarjoavat herkullisia kulinaarisia kokemuksia ja Aurajoen rannalla onkin ihana istuskella kesäiltana katsellen ihmisvilinää ja kuunnellen live-musiikkia. Rennot kävelyt pitkin Aurajoen keskiaikaisia mukulakivikatuja voivat päätyä moniin Turun upeista nähtävyyksistä. Esimerkiksi 1200-luvulta peräisin oleva Turun linna ja keskiaikainen Turun tuomiokirkko, joka on yksi Suomen historiallisesti arvokkaimpia rakennuksia, ovat kohteita, joihin kannattaa tutustua Turun vierailun aikana. Lisäksi suosittu ja monipuolinen Turun kauppatori sekä kulttuuria ja historiaa täynnä oleva Turun Kauppahalli ovat vierailun arvoisia kohteita. 

Turusta löytyy paljon historiaa ja kulttuuria, mitä todistavat kaupungin useat mielenkiintoiset museot. Forum Marinum on valtakunnallinen merenkulun erikoismuseo, josta löytyy mielenkiintoista nähtävää myös perheen pienimmille, ja Sibelius-museo on puolestaan Suomen monipuolisin sekä laajin musiikkimuseo. Muun muassa lääkkeiden historiaa avaavan Apteekkimuseon yhteydestä löytyy Qwenselin talo, joka esittelee 1700-luvun asumistyyliä, kun taas Aboa Vetus & Ars Nova -museo tarjoaa katsauksen historiaan ja nykytaiteeseen. Lisäksi vierailun arvoisia kohteita ovat ulkopuolisesti ja sisällöllisesti upea Turun taidemuseo, vaikuttava Turun kaupunginkirjasto sekä myöskin Turun Kaupunginteatteri. Jotta saat lomallasi vastapainoa kulttuurille, ihmishulinalle sekä kaupungin sykkeelle, löytyy Turun lähistöltä upeita kansallispuistoja, joissa pääset rauhoittumaan ja rentoutumaan Suomen hiljaiseen ja puhtaaseen luontoon. Muun muassa Teijo, Saaristomeri ja Kurjenrahka ovat Turun alueelta ja sen lähistöltä löytyviä kansallispuistoja, joihin pääset kätevästi kaupungista nauttimaan hiljaisesta ja lumoavasta ympäristöstä. 

Myös 16 kilometrin matkan päässä Turusta sijaitseva Naantalin kaupunki kukoistaa parhaimmillaan kesäisin ja vieraillessasi Turussa, kannattaa myös varata aikaa pientä, tai miksei isoakin, Naantalin reissua varten. Naantali on yksi Suomen monista ihanimmista kesäkaupungeista ja erityinen monesta syystä. Täällä sijaitsee Suomen tasavallan presidentin kesäasunto, Kultaranta, sekä erityisesti lapsiperheiden suuresta suosiosta nauttiva Muumimaailma, jossa Tove Janssonin hurmaavat tarinat heräävät henkiin. Lisäksi Naantalissa vieraillessasi kannattaa ehdottomasti tutustua idylliseen ja hurmaavaan vanhaan kaupunkiin, jonka maisemat koostuvat värikkäistä ja vieriviereen rakennetuista puutaloista, joista löydät toinen toistaan ihanampia putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Vuokraa mökki Länsi-Suomesta ja pääset tutustumaan Turun monipuolisen kulttuuritarjonnan lisäksi myös Naantalin ihanaan kesäkaupunkiin.

Vuokraa mökki Länsi-Suomesta

Historiallinen Rauma ja viihtyisä Pori

Suomen kolmanneksi vanhassa kaupungissa, Raumassa, on monipuolisesti nähtävää ja tekemistä etenkin historiasta ja kaikesta vanhasta kiinnostuneille lomailijoille. Kaupungin ehdoton päänähtävyys ja -kohde on Vanha Rauma, joka on Pohjoismaiden laajin yhtenäinen puukaupunkialue ja valittu yhdeksi Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteesta. Idyllisen ja hurmaavan Vanhan Rauman kadut ovat kuin suoraan postikortista; värikkäät vieriviereen rakennetut puutalot ja niiden väliin jäävät mukulakivikadut luovat uskomattoman kauniin näkymän, jossa viihtyy jokainen lomailija. Raumalta löytyy myös toinen Suomen UNESCOn maailmanperintökohteista, nimittäin Sammallahdenmäki, joka on Skandinaavisen pronssikulttuurin kalmistoalue. Kyseessä on ainutlaatuinen kivistä tehty hautaröykkiöalue, joka  ansaitsi maailmanperintötittelin ensimmäisenä Suomen arkeologisena kohteena. 

Raumassa kannattaa vierailla etenkin kuuluisan, vuosittain heinäkuussa järjestettävän Pitsiviikon aikana. Pitsiviikko -tapahtuman aikana tarjolla on musiikkia, tanssia, ruokaa sekä tietenkin pitsiä ja viikon tarkoituksena on ylläpitää Raumalla suosittua pitsinnypläyskulttuuria sekä muutakin käsityökulttuuria. Pitsiviikko on siis loistava tapa tutustua perinteiseen raumalaiseen kulttuuriin ja paikallisiin ihmisiin. Lisäksi Raumalla sijaitsee monia historiallisia sekä kulttuurisia kohteita, jotka ovat vierailun arvoisia. Tutustu esimerkiksi Rauman taidemuseoon, Vanhan Raatihuoneen museoon tai Rauman merimuseoon. Myös kaupungissa sijaitseva, 1500-luvulta peräisin oleva Pyhän Ristin kirkko on vaikuttavuutensa ja kauneutensa ansiosta suositeltava nähtävyys. Hauska fakta Raumasta on, että kaupungissa auton pysäköinti on aina ilmaista! Vuokraa mökki Länsi-Suomesta, niin pääset tutustumaan tähän idylliseen ja historialliseen kaupunkiin parhaalla mahdollisella tavalla. 

Raumasta hieman pohjoisen suuntaan edettäessä saavutaan Porin viihtyisään kaupunkiin, joka on pitkän historiansa aikana palanut yhdeksän kertaa, mutta säilyttänyt silti tähänkin päivään saakka eläväisen ja rennon tunnelmansa. Porissa sijaitsee monen kilometrin mittainen Yyterin hiekkaranta, jota on luonnehdittu Suomen parhaaksi rannaksi. Pitkälle matalat vedet, monipuoliset mahdollisuudet ranta- ja vesiaktiviteettien harrastamiseen sekä upeat rantamaisemat korkeine hiekkadyyneineen houkuttelevat paikalle niin ulkomaalaisia, kuin suomalaisiakin matkailijoita viettämään ihania kesäpäivä rentoutuen auringonsäteiden alla. Porissa kannattaa myös vierailla upeassa Porin raatihuoneessa sekä rakennuksen edustan historiallisessa ja kuvankauniissa Raatihuoneenpuistossa. Lisäksi Porissa järjestetään vuosittain heinäkuussa yksi Euroopan suurimmista jazzmusiikkifestivaaleista, Pori Jazz, joka on myös yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista kesäfestivaaleista. Vuokraa mökki Länsi-Suomesta ja lähde testaamaan omia tanssiliikkeitä Pori Jazzin mukaansatempaaviin rytmeihin.

Vuokraa mökki Länsi-Suomesta

Tapahtumia, luontonähtävyyksiä ja kulttuuria Länsi-Suomessa

Jälleen edetessä Suomen läntistä rannikkoa pitkin pohjoiseen päin Raumasta ja Porista, päästään Vaasan mielenkiintoiseen kaupunkiin. Vaasassa pääset viettämään koko perheen voimin todellista aktiivilomaa, jos niin haluatte. Täältä löytyy paljon ulkoilma-aktiviteetteja ja mahdollisuuksia erilaisten vapaa-ajan aktiviteettien monipuoliseen harrastamiseen. Esimerkiksi vaellusreittejä ja luontopolkuja löytyy jokaiseen makuun, erilaisia veneretkiä ja saaristoristeilyjä on tarjolla hurja määrä ja monipuolisten vesiaktiviteettien tarjontaan kuuluu muun muassa kalastusta, melontaa, SUP-lautailua sekä vesiskootteri ajeluita. Monipuolisten ulkoilma-aktiviteettien vastapainoksi Vaasa tarjoaa myös paljon kulttuurisia kohteita kuivalla maalla. Kierrä kaupungin monia taidegallerioita, ihastele museoiden mielenkiintoisia sisältöjä sekä tutustu historiallisten kohteiden, kuten Vaasan kauppahallin ja Harrströmin vanhan kivisillan tarjontaan. Rannikkokaupunki Vaasasta poiketessa sisämaan suuntaan, saavutaan Seinäjoen kaupunkiin, jossa kannattaa tutustua kaupungin laajaan tapahtumatarjontaan. Täällä järjestetään esimerkiksi yksi Suomen suurimmista rockfestivaaleista, Provinssi, yksi maailman vanhimmista tangofestivaaleista, Seinäjoen Tangomarkkinat, sekä rockin ja moottoriurheilun yhdistävä Vauhtiajot -tapahtuma. 

Yksi pohjoisimmista Länsi-Suomen kaupungeista, Kokkola, on kulttuurishistoriallisuutensa ansiosta vierailun arvoinen kaupunki. Muun muassa Kokkolan vanhakaupunki Neristan muodostaa laajan ja historiallisen puukaupungin, jonka hurmaavia kujia kävellessä tuntuu, kuin olisi aikamatkalla historian havinoissa. Neristanin vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1600-luvulta ja nykyään vanhassa kaupungissa on monipuolisesti tarjolla erilaisia ravintoloita, kahviloita, putiikkeja sekä museoita. Kokkolasta löytyy muutenkin monia museoita, kuten K.H. Renlundin museo, Kokkolan luonnontieteellinen museo sekä Talonpojan museo, jonka yhteydestä löytyy myös Toivosen Eläinpuisto. Lisäksi eräs kokemisen arvoinen tapahtuma kaupungissa on Kokkolan Venetsialaiset, jolla on jo yli 100 vuoden edestä perinteitä. Kokkolan Venetsialaisten aikana ympäri kaupunkia on tarjolla hurja määrä erilaisia ohjelmanumeroita sekä kulttuurielämyksiä ja kaupungin maisemia koristavat kyseisen viikonlopun aikana lukemattomat kokot sekä upeat ilotulitukset. Vuokraa mökki Länsi-Suomesta ja koe ainutlaatuiset Kokkolan Venetsialaiset perheesi kanssa paikan päällä.

Vuokraa mökki Länsi-Suomesta

Vuokraa mökki Länsi-Suomesta NOVASOLin kautta

Länsi-Suomi tarjoaa sinulle ja perheellesi lukemattomat määrät unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä sekä paljon monipuolisia aktiviteetteja, joiden joukosta jokainen löytää varmasti mieleistä tekemistä. Lähde tutkimaan Länsi-Suomen historiallisia puukaupunkeja, vieraile lukuisissa taidemuseoissa tai lähde valloittamaan alueen luontoa esimerkiksi yhteen Länsi-Suomen monista kansallispuistoista. Turun saaristo tarjoaa myös elämyksellisen, noin 250 kilometrin Saariston Rengastien, joka on suositeltavaa kulkea pyörällä tai patikoiden useamman päivän aikana. Kyseinen matkailutie tarjoaa parhaita mahdollisia saaristo- ja luontomaisemia Turun upeassa saaristossa. Vuokraa siis mökki Länsi-Suomesta NOVASOLin kautta ja kaikki tämä, sekä paljon muuta on käsiesi ulottuvissa. Yksityinen mökki tarjoaa parhaat mahdolliset olosuhteet omatoimisen ja itsenäisen Länsi-Suomen loman toteuttamiselle.