search

Vuokraa mökki Ristiinasta

Vuokraa mökki Ristiinasta Saimaan rannalta ja olet lomalla luonnon sydämessä! Vain 25 minuutin ajomatkan päässä Mikkelin keskustasta sijaitseva Ristiina on eloisa vajaan 5000 asukkaan kylä, jonka ympäristössä riittää ihasteltavaa ja nähtävää. Saimaan luonnonkauniit maisemat tarjoavat vierailijoille paljon nähtävää ja koettavaa. Ristiina on myös varsinainen kultturihistoriallisista kohteista kiinnostuneiden aarreaitta. Kun haaveilet lomasta kauniilla Järvi-Suomen seudulla, tutustu Ristiinan alueesen ja vietä unelmiesi loma mökissä Saimaan rannalla!

Vuokraa mökki Ristiinasta

Monipuolisesti kulttuuria ja aktiviteetteja

Saimaan puhtaat vedet soveltuvat erinomaisesti uimiseen, veneilyyn ja melomiseen, ja mökin läheiset metsät sopivat loistavasti niin marjastukseen ja sienestykseen kuin patikointiinkin. Saimaa on myös loistava kohde kalastamista varten ja vuosittain alueella vieraileekin runsaasti niin kotimaisia kuin ulkomaalaisiakin kalastuksen harrastajia. Saalikseen kalastajat voivat saada Saimaalla muun muassa ahvenia, haukia, järvitaimenia sekä kuhia.

Kulttuurikohteita kaipaaville vieraille on tarjolla hyvä valikoima museoita ja teattereita Ristiinassa sekä läheisessä Mikkelin kaupungissa. Upea Pien-Toijolan talomuseo on ollut saman suvun hallussa jo vuodesta 1672 lähtien ja nykyään tila toimii entisaikojen asutuksesta kertovana muistomerkkinä. Muita historiallisia kohteita Ristiinan kylän alueella ovat muun muassa upea vuonna 1775 valmistunut Ristiinan kirkkoBrahenlinnan rauniot sekä lukuisat historialliset muistomerkit. Yksi Ristiinan ja koko Etelä-Savon tunnetuimmista nähtävyyksistä on Astuvansalmen kalliomalaaukset.

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Noin 5000 vuotta vanhat Astuvansalmen kalliomaalaukset ovat Pohjoismaiden suurimmat. Nykyään maalaukset kiehtovat monia Saimaan alueella matkailevia, ja maalauksille järjestetäänkin opastettuja veneristeilyjä. Kesäaikaan maalaukset ovat saavutettavissa myös jalkaisin noin kolme kilometriä pitkää patikkapolkua pitkin. Huomioithan, että polku on ajoittain vaikeakulkuinen, joten mukaan kannattaa varata hyvät ja tukevat jalkineet. Ristiinan kirkonkylältä kalliomaalauksien lähellä sijaitsevalle parkkipaikalle tulee matkaa noin 20 kilometriä.

Vuokraa mökki Ristiinasta

Saimaa ja saimaannorppa

Ristiina sijaitsee kauniin Saimaan rannalla, joka on Suomen suurin ja Euroopan neljänneksi suurin järvi. Rantaviivaa Saimaalla on kaiken kaikkiaan lähes 15 000 kilometrin edestä ja saaria löytyy runsaat 13 700 kappaletta. Saimaan vesi on laadultaan pääosin erinomaista ja Saimaaseen kuuluva Puruvesi kristallinkirkkaine vesineen onkin yksi maailman puhtaimmista vesistöistä. Saimaan alueen rikas, yli 8000-vuotinen historia, puhdas luonto sekä monipuoliset matkailumahdollisuudet tekevät järvestä erittäin ainutlaatuisen. Tiesitkö, että vuonna 2014 Wall Street Journal -lehti listasi Saimaan maailman viiden kauneimman  järven joukkoon?

Saimaan vesissä elävä saimaannorppa on on äärimmäisen uhanalainen ja sitä onkin suojeltu esimerkiksi Maailman luonnonsuojelusäätiön WWF:n toimesta vuodesta 1979 asti. Saimaannorppa on yksi maailman uhanalaisimmista hyljelajeista ja sitä esiintyy vain Suomessa ja Saimaan vesistöissä. Tällä hetkellä Saimaassa uiskentelee noin 300 saimaannorppaa. Mikäli olet onnekas ja kohtaat norpan esimerkiksi veneillessäsi, muistathan antaa sille sen kaipaamaa rauhaa.

Vuokraa mökki Ristiinasta

Loma ja vuokramökki Järvi-Suomen seudulta on monien haave ja jopa vuosittainen perinne. Saimaan kaunis seutu sekä sitä ympäröivät nähtävyydet, aktiviteettimahdollisuudet ja monipuoliset palvelut tekevät Ristiinasta erinomainen lomanviettopaikan. Mikäli sinullakin on haaveissa loma Järvi-Suomessa, vuokraa mökki Ristiinasta ja suuntaa lomalle Saimaan rannalle! Löydät koko valikoimamme helposti täältä kotisivuiltamme ja varauksen teet turvallisesti suoraan netissä muutamassa minuutissa. Tervetuloa vuokraamaan unelmiesi mökki Ristiinasta laatutakuulla!