search

Vuokraa mökki Pertunmaalta

Hämeen ja Savon rajamaisemissa, järvimaisemien keskellä sijaitseva Pertunmaa on iloinen ja eloisa kunta noin 60 kilometrin päässä Mikkelistä. Nimensä Pertunmaa on saanut paikkakunnalla kerrotun yleisen tarinan mukaan Perttu-nimiseltä mieheltä, joka muinoin hallitsi yksinään koko Pertunmaata. Kun sinulla on vuokrattuna mökki Pertunmaalta, luvassa on upea loma kauniissa Järvi-Suomen maisemissa!

Vuokraa mökki Pertunmaalta

Nähtävää ja koettavaa

Kauniin luonnon lisäksi Pertunmaa tarjoaa myös runsaasti historiallisia nähtävyyksiä, joihin tutustua. Saman suvun hallussa jo 1600-luvulta saakka ollut Vanha-Rantalan talomuseo henkii menneitä aikoja, ja sen tuvassa on toiminut historian saatossa muun muassa kansakoulu sekä siirtoväen työtupa.

Talomuseon lähistöllä sijaitsee myös Kuuselan kalmisto. Tämä vuonna 1928 avattu hauta viittaa Pertunmaan vanhimpaan asutukseen, joka juontaa juurensa jo 1000-luvulle. Haudasta löytyneet naisen korut ovat nykyään nähtävillä Helsingin Kansallismuseossa.

Pertunmaan eloisa tori toimii niin kuntalaisten, vapaa-ajan asukkaiden kuin mökkivieraidenkin kohtauspaikkana.Torilla järjestetään kesäisin myös paljon ohjelmaa ja tapahtumia, ja vuosittain järjestettävä Pertun Päivät on suosittu koko perheen ilmaistapahtuma. 

Pertunmaata ympäröivät vesistöt ja metsät tarjoavat erinomaiset puitteet monenlaisille aktiviteeteille. Täällä voit harrastaa niin kalastamista, uintia, melontaa ja veneilyä, kun patikointia, marjastusta ja sienestystä.

Saavutettavuus

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Pertunmaalle on helppoa ja mukavaa tulla. Helsingistä matkaa kertyy noin 185 kilometriä, muita lähikaupunkeja ovat muun muassa Mikkeli (58 km), Lahti (80 km) ja Jyväskylä (105 km). Vitostien varrella sijaitsevalle Pertunmaalle on kätevintä saapua omalla autolla, mutta myös linja-auto- ja junayhteydet kulkevat hyvin. Lähin juna-asema sijaitsee 30 kilometrin päässä Mäntyharjulla.

Vuokraa mökki Pertunmaalta

Vuokraa mökki Pertunmaalta seuraavaa lomaasi varten

Vuokramökki Järvi-Suomen seudulta on loistava tapa rentoutua ja viettää ikimuistoinen loma luonnonkauniissa maisemissa. Mikkelin seutu sekä sitä ympäröivät nähtävyydet, aktiviteettimahdollisuudet ja monipuoliset palvelut tekevät Pertunmaasta erinomaisen paikan lomailua varten. Mikäli sinullakin on haaveissa loma Järvi-Suomessa, vuokraa mökki Pertunmaalta ja suuntaa lomalle upeisiin järvimaisemiin! Löydät koko valikoimamme helposti täältä kotisivuiltamme ja varauksen teet turvallisesti suoraan netissä muutamassa minuutissa. Tervetuloa vuokraamaan unelmiesi mökki Pertunmaalta tai muualta Järvi-Suomesta laatutakuulla!