Opastetut retkeilyreitit Järvi-Suomessa

Opastettuja retkeilyreittejä Järvi-Suomen luonnossa

Järvi-Suomen alueella pääset Suomen alueista laajimman loma-asuntovalikoimamme lisäksi nauttimaan muun muassa alueen loistavista mahdollisuuksista tutustua Suomen puhtaaseen ja rehevään luontoon,  metsistöön sekä vesistöön. Lomalla Suomessa ja etenkin Järvi-Suomessa kannattaa ehdottomasti panostaa luonnon tutkimiseen ja siellä retkeilyyn. Suomen  hiljaisella ja monimuotoisella luonnolla on lukemattomia hyviä vaikutuksia ihmiskehoon sekä -mieleen ja henkeäsalpaavat maisemat antavat lisäksi runsaasti ruokaa silmille. Mikä olisikaan parempaa, kuin lähteä perheen kanssa yhdessä pakattujen eväiden kanssa rauhoittumaan hiljaiseen ja puhtaaseen luontoon, ehkä kokeillen matkalla melomista tai maastopyöräilyä. Tai vaikkapa kalastaa retken aikana itse illallista varten vonkaleet. Jos luonto vie mennessään, eikä sen lumoavista maisemista haluaisikaan pois illan tullen, on monilla retkeilyreiteillä erilaisia yöpymismahdollisuuksia, jotta voit nauttia luonnon tuomasta tunnelmasta useammankin päivän ajan. Unohtumattomat kokemukset Suomen luonnossa odottavat sinua, joten vuokraa mökki Järvi-Suomesta NOVASOLin kautta jo tänään.

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta

Retkeily- ja vaellusreittien monipuoliset mahdollisuudet

Parhaiten alueen luonnosta pääset nauttimaan opastetuilla retkeilyreiteillä, joita Järvi-Suomen alueelta löytyy kiitettävä määrä. Jokainen retkeilyreitistö ja vaellusreitti esittelee Suomen monimuotoista luontoa ja maisemia monipuolisesti ja tarjoaa kävijöilleen mitä upeimpia elämyksiä ja kokemuksia luonnon helmassa. Järvi-Suomen alueelta löytyy luonnollisesti paljon opastettuja retkeilyreittejä ja vaellusreittejä, joihin helpon ja kätevän pääsyn mahdollistaa sinulle mökki Järvi-Suomesta. Muutamia loistavia esimerkkejä Järvi-Suomen monipuolisista opastetuista retkeilykohteista ovat muun muassa Pieksämäen Vedenjakaja-reitistö, Neitvuori sekä Linnansaaren kansallispuiston retkeilyreitit. 

Alueen retkeily- ja vaellusreiteistä pääset nauttimaan usein vuoden ympäri, jolloin reitit tarjoavat sisältöä vallan monipuolisesti. Kesäisin voit patikoida reitistöjä kokeillen myös esimerkiksi melomista tai maastopyöräilyä ja pysähtyä välillä keräilemään sieniä ja marjoja. Talvisin puolestaan pääset kokeilemaan esimerkiksi retkiluistelua tai lumikenkäilyä, ihaillen samalla valkoisen lumen peittämiä kuvankauniita maisemia ja miksei kokeillen myös pilkkimistä. Monissa Järvi-Suomen opastetuissa retkeily- ja vaellusreiteissä on otettu huomioon myös liikuntarajoitteiset luonnonystävät, ja esimerkiksi pyörätuoleille on merkitty omat polkunsa. Täten mahdollisuus tutustua Suomen monimuotoiseen ja puhtaaseen luontoon ei ole kenellekään mahdottomuus. 

Pieksämäen Vedenjakaja-reitistö

Pieksämäen alueella Järvi-Suomessa sijaitsee varsin nuori, vuonna 2017 avattu Vedenjakaja-reitistö, joka esittelee Suomen luonnon puhdasta monimuotoisuutta parhaimmillaan. Kyseisellä reitistöllä pääset ihailemaan kolmen eri alueen yhdistyvää luontoa; Partaharju tarjoaa upeita harjumaisemia, Nikkarilan alue koostuu kuivasta kangasmaastosta ja viimeiseksi, muttei vähäisimmäksi, Tahinsuo tarjoaa retkeilijöille pienen palan Suomen Lappia suoluontoineen ja pitkospuineen. Kokonaisuudessaan Vedenjakaja-reitistö muodostaa 75 kilometrin pituisen retkeilyreitistön, josta 40 kilometriä on loistavaa maastoa maastopyöräilyyn ja loput 35 kilometriä perinteiseen patikointiin. Alueella voitkin retkesi valita oman mielen mukaan  lyhyemmistä kilometrin patikointireiteistä pidempiin parinkymmenen kilometrin vaellusretkiin. Laajojen reitistöjen kokonaisuus on opastettu ja merkitty selkeästi monilla sadoilla opasteviitoilla- ja kylteillä, joten eksymään täällä et pääse, vaikka yrittäisit. Vuokraa mökki Järvi-Suomesta ja muun muassa upea Pieksämäen Vedenjakaja-reitistö on helposti saavutettavissasi. 

Patikoinnin ja vaelluksen lisäksi Vedenjakaja-reitistö tarjoaa monipuolisesti muutakin tekemistä ulkoilun merkeissä. Reitistön varrelta löytyy esimerkiksi frisbeegolf-rata, näköalatorni sekä uimaranta. Lisäksi monien taukopaikkojen luokse on sijoitettu pöytiä ja penkkejä, joiden ääressä on mukava syödä taukopaikan nuotiopaikalla itsevalmistettua ateriaa. Myös yöpyminen on otettu Vedenjakaja-reitistöllä hyvin huomioon erilaisten laavujen sekä kotien muodossa ja WC-tiloja löytyy alueelta kohtuullisesti. Vedenjakaja-reitistö on hyvä esimerkki sellaisesta retkeilykohteesta, jossa on myös esteetön liikkuminen otettu hyvin huomioon; esimerkiksi pyörätuolissa kulkeville asiakkaille tai vaikkapa lastenrattaiden kanssa kulkeville on merkitty parin kilometrin pituinen kaunis reitti Ladun majalle. 

Laaja ja äärimmäisen monipuolinen Vedenjakaja-reitistö on yksi ehdottomista vierailemisen arvoisista  luontokohteista Järvi-Suomessa matkaillessasi ja mökki Järvi-Suomesta tarjoaakin sinulle mitä parhaimman perustan lähteä tutustumaan kyseiseen kohteeseen perheesi kanssa. Pakkaa eväät mukaan ja lähde rauhoittumaan luonnon helmaan ihaillen Vedenjakaja-reitistön vaihtuvaa maastoa ja maisemia.

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta

Mikkelin Neitvuori

Etelä-Savon alueella Järvi-Suomessa sijaitseva Neitvuori henkeäsalpaavine maisemineen on myös loistava retkeilykohde opastettuine ja merkittyine reitteineen. Itse jylhä Neitvuori kohoaa Luonterin-järven rannalla ja tarjoaa kuvankauniita järvimaisemia huipultaan. Savon Sveitsiksikin luonnehdittu Neitvuori saavuttaa 110 metrin korkeuden Saimaan pinnasta laskettuna ja se onkin yksi Etelä-Savon korkeimmista vuorista kokonaisen 184 metrin korkeudella. Luonterin järvi on mitä loistavin kohde vesiretkeilijöille, kuten melojille, ja järven ympäristöstä löytyy monia retkisatamia, jotka mahdollistavat yöpymisen alueella. Lisäksi alueella on mahdollista nähdä suloisen saimaannorpan, joten eläinrakkaille retkeilijöille Neitvuori ja Luonterin järvi on loistava kohde. 

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta ja pääset tutustumaan Neitvuoren ympäristöön merkittyihin opastettuihin retkeilyreitteihin, Hiijje silimukkaan ja Hiidenkierrokseen. Noin neljän kilometrin pituisella Hiijje silimukan reitillä pääset ihastelemaan alati vaihtelevaa maastoa ja maisemia ja halutessasi kiertämään reitistä lyhyemmän, noin kahden ja puolen kilometrin pituisen retken. Pidempää patikointia kaipaaville on tarjolla noin 13 kilometrin mittainen Hiidenkierros, jonka aikana pääset ihastelemaan Etelä-Savon upeita maisemia useamman näköalapaikan tullen, sekä pulahtamaan virkistävään järviveteen uimarannalla. Neitvuoren retkeilyalueilta löytyvät myös monipuoliset vesi- ja melontareitit sekä myöskin antoisat pyöräilyreitit. 

Linnansaaren kansallispuiston retkeilyreitit

Etelä-Savon Rantasalmessa sijaitsee Linnansaaren kansallispuisto, joka tarjoaa retkeilijöille laajan kirjon erilaista tekemistä sekä retkeilyreittejä tutkittavaksi. Linnansaaren alue kuuluu uhanalaisen saimaannorpan kotivesiin, joten jos toiveissasi on mahdollisesti retkelläsi nähdä edes vilaukselta suloinen saimaannorppa, Linnansaaren retkeilyreitit ovat luontainen valinta. Norppabongailun lisäksi Linnansaari tarjoaa mielekästä tekemistä jokaiselle; täällä voit muun muassa meloa, veneillä, kalastaa, marjastaa, uida sekä talvisin hiihtää ja retkiluistella. Näiden monien aktiviteettien lisäksi Linnansaari tarjoaa upeat olosuhteet retkeilyreittien ja polkujen kulkemiseen pääsaarellaan. Kulje esimerkiksi kahden kilometrin mittainen Linnonpolku, jonka varrella pääset tutustumaan Saimaan historiaan, tai lähde patikoimaan seitsemän kilometrin mittaista Rengaspolkua, joka on alueen suosituin retkeilyreitti. Linnansaaren kansallispuiston monipuolisiin palveluihin kuuluvat myös muun muassa yhteistyöyritysten tarjoamat ryhmäopastukset, joihin sisältyvät norpparetket ja luonto-opastukset.

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta NOVASOLin kautta

Pieksämäen Vedenjakaja-reitistö, Neitvuori ja Linnansaaren kansallispuiston retkeilyreitit ovat vain muutamia esimerkkejä Järvi-Suomen retkeilyreittien laajasta tarjonnasta. Jokainen alueelta löytyvä retkeilyreitti on näkemisen arvoinen, joten ongelmaksi syntyykin, mitkä kaikki kohteet kerkeää loma aikana katsastaa. Varmaa on kuitenkin se, että mökki Järvi-Suomesta tarjoaa parhaan mahdollisen perustan lähteä tutkimaan näitä kaikkia luontokohteita omatoimisesti ja itsenäisesti. Tutustu nettisivuillamme Järvi-Suomen mökkitarjontaamme, varaa mieleinen kohde seuraavaa lomaasi varten ja lähde tutustumaan monipuolisiin retkeilyreitteihin, jotka esittelevät Suomen ainutlaatuista ja puhdasta luontoa parhaimmillaan.