Nähtävyydet ja aktiviteetit Järvi-Suomessa

Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteettimahdollisuuksia Järvi-Suomessa

Niin sanotun tuhannen järven maassa sijaitsee Euroopan suurin järvialue, Järvi-Suomi. Kyseinen lempinimi ei ole lainkaan liioittelua, vaan päinvastoin; Suomessa sijaitsee lähes 200 000 järveä. Itäisessä Suomessa sijaitseva Järvi-Suomi pitää sisällään kuusi Suomen kymmenestä suurimmasta järvestä, mukaan lukien kaikista suurimman, eli Suur-Saimaan. Suurin osa Suomen järvistä sijaitsee nimensä mukaisesti Järvi-Suomessa, kuten myös suurin osa NOVASOLin mökkivalikoimasta sijaitsee kyseisellä alueella. Tarjoamme siis loistavat mahdollisuudet päästä tutustumaan tähän sinisten järvien ja vihreiden metsien värittämään ainutlaatuiseen maisemaan ja alueeseen sen nähtävyyksineen ja aktiviteetteineen.

Sillä Järvi-Suomi on alueellisesti suuri sekä laaja alue ja sisällöllisesti monipuolinen ja mielenkiintoinen, on sanomattakin selvää, että alueella riittää tekemistä ja nähtävää jokaiseen makuun ja lähtöön. Luonnollisesti monet alueelta löytyvät aktiviteetit ja nähtävyydet liittyvät jollain tapaa alueen kuvankauniiseen luontoon, mutta tekemistä ja nähtävää löytyy myös Järvi-Suomen kaupungeista, jos kaupunkielämä on enemmän mieleen. Järvi-Suomi onkin todella suosittua matkailu- ja lomailualuetta niin itse suomalaisten, kuin myös ulkomaalaistenkin lomailijoiden keskuudessa ja usein tänne matkailijoita houkuttelevat alueen upeat maisemat sekä monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin vapaa-ajanaktiviteetteihin.

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta

Mökkielämää ja saunakulttuuria

Järvi-Suomen alueella sijaitsee yhteensä jopa 200 000 mökkiä ja mökkikulttuuri onkin ollut lähellä suomalaisten sydäntä jo monien vuosisatojen ajan. Siinä on jotakin ainutlaatuista, lähteä viettämään viikonloppua perheen kanssa rauhalliseen mökkiympäristöön metsän katveeseen ja järven rantaan, nauttimaan täydellisestä hiljaisuudesta ja mielen sekä kehon latautumisesta. Noin joka viidennellä taloudella Suomessa on kesämökki omistuksissaan ja Järvi-Suomen alueella mökkejä sijaitseekin lukemattomia määriä. Vuokraa mökki Järvi-Suomesta NOVASOLin kautta, niin pääset itse kokemaan rauhoittavan ja ainutlaatuisen mökkielämän taian. 

Tärkeä osa suomalaista elämäntyyliä ja myöskin suomalaisten mökkikulttuuria on tietysti sauna. Lähes jokaiselta mökiltä Suomesta löytyy sauna, unohtamatta normaaleja kotirakennuksia, kerrostaloja ja rivitaloja, jotka ovat lähes poikkeuksetta aina varustettu saunalla. Saunoja löytyy tyyliltään moneen lähtöön aina sähkökiuassaunoista puulämmitteisten saunojen kautta savusaunoihin. Lisäksi myös saunomisen tyylit vaihtelevat; joskus saatetaan käydä nopeasti 15 minuutin löylyillä, kun taas toisena kertana saunomisen parissa saatetaan viettää monia tuntejakin välillä uiden ja syöden ruokaa. Mikä olisikaan parempaa, kuin päästä saunan löylyihin rentoutumaan rankan päivän jälkeen ja pulahtaa välillä raikastavassa järvivedessä viilentymässä sekä paistaa saunan kiukaalla iltapalaksi herkulliset makkarat? Unelmien saunallinen mökki Järvi-Suomesta löytyy NOVASOLin kautta ja tarjoaa aidon ja perinteisen suomalaisen elämyksen, jolle ei ole vertaista. 

Vesi osana vapaa-ajanaktiviteetteja

Järvi-Suomen alueelta löytyy luonnollisesti lukematon määrä vapaa-ajanaktiviteetteja, joihin liittyy olennaisena osana järvivesi. Alueella on mitä loistavimmat mahdollisuudet harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjehtimista, melomista ja perinteisesti uimista. Melontaa varten välineitä vuokraavat monet retkeily-yritykset ja -keskukset ympäri Järvi-Suomea ja halutessasi voit lähteä tutkimaan järviä yksin tai opastetusti ryhmässä. Veneily on myös hyvin suosittua Järvi-Suomen alueella ja jos kaipaat hieman erikoisempaa vene-elämystä, kannattaa kokeilla sokkeloisia järviä pitkin kulkevaa höyrylaivaristeilyä. Etenkin lähes 15 ooo kilometriä rantaviivaa omaava Saimaa on monen veneilijän unelmakohde. Lomasi aikana kannattaa myös kokeilla niin sanottua suppailua, jota monet retkeily-yritykset ja -keskukset tarjoavat uutuutena, ja seikkailunhaluisten matkailijoiden kannattaa kokeilla jännittävää koskenlaskua. Nauttiessasi vapaa-ajanaktiviteeteista veden äärellä Saimaassa, saatat myös hyvän tuurin sattuessa törmätä Saimaan järvien omaan asukkiin, suloiseen saimaannorppaan.

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta

Kansallispuistoja Järvi-Suomen alueella

Ympäri Suomea sijaitsee toinen toistaan upeampia kansallispuistoja, jotka esittelevät Suomen monimuotoista luontoa kauneimmillaan. Järvi-Suomen alueelta löytyy laaja valikoima erilaisia kansallispuistoja, jotka ovat kaikki näkemisen arvoisia, joten sinun päätettäväksi jää, mihin niistä haluat tutustua paikan päällä. Esimerkiksi Repoveden, Linnansaaren, Kolin ja Etelä-Konneveden kansallispuistot ovat vain muutamia esimerkkejä upeista kohteista, joissa ihmiskeho sekä -mieli lepäävät virkistävän patikoinnin lomassa. Monissa kansallispuistoissa on mahdollisuus edetä sekä helpompia ja lyhyempiä reittejä, että myöskin vaativampia ja pidempiä patikointiretkiä. Lisäksi usein monissa kansallispuistoissa on otettu huomioon liikuntarajoitteiset retkeilijät ja pyörätuolilla tai esimerkiksi lastenrattailla kuljettavia reittejä löytyykin kiitettävästi. Vuokraa mökki Järvi-Suomesta ja lähde tutustumaan yhteen alueen monista kansallispuistoista patikoimalla henkeäsalpaavissa ja vaihtuvan monipuolisissa maisemissa, välillä pysähtyen paistamaan makkaraa tulentekopaikalle tai pulahtaen virkistävään järviveteen. 

Nähtävää ja tekemistä kaupungissa

Järvi-Suomen alueelta löytyy lukuisia suosittuja matkailukaupunkeja, joissa riittää tekemistä ja nähtävää koko perheelle moneksikin päiväksi. Järvi-Suomen alueen yhdessä tärkeimmistä mökkikunnista, Mikkelissä, pääset tutustumaan kaupungin mielenkiintoisen historian lisäksi esimerkiksi suosittuun matkailukohteeseen Kenkäveroon, jossa pääset nauttimaan monipuolisesti kulttuurista esimerkiksi ravintolan, näyttelyiden ja käsitöiden muodossa. Mikkelistä pääset kätevästi liikkumaan esimerkiksi Imatralle, missä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa vaikuttava Imatrankosken koskinäytös, tai Lappeenrantaan, joka on vallan ihana kesäkaupunki ja täällä pääset ihailemaan esimerkiksi upeita hiekkalinnoja sekä historiallisia linnoituksia. Myös Järvi-Suomessa sijaitseva Savonlinna on hurmaava kesäkaupunki ja kesäisin täällä järjestetäänkin kauniissa Olavinlinnassa kuuluisat ja suositut Oopperajuhlat, jonne saapuu vieraita ulkomaita myöten ja jonka aikana kaupunki täyttyy ääriään myöten iloisesta juhlakansasta. Muita myöskin ehdottomasti vierailemisen arvoisia kaupunkeja Järvi-Suomessa ovat muun muassa Tampere, Jyväskylä ja Kuopio. 

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta

Järvi-Suomen aktiviteetit talvella

Järvi-Suomen ollessa loistava matkailukohde etenkin kesäisin, ei tule unohtaa sen monipuolisia vapaa-ajanaktiviteetteja myös talviaikaan. Suomessa löytyy paljon tekemistä jokaiseen vuodenaikaan ja tietyt vuodenaikaan sidotut aktiviteetit luovatkin mahdollisuudet unohtumattoman elämyksen kokemiselle. Miltä kuulostaisi esimerkiksi retkiluistelu tai hiihtäminen talviauringossa kimaltelevalla järvenjäällä? Tai lumikenkäily vitivalkoisen lumen peittämissä metsämaisemissa? Talviajan ulkoilma-aktiviteetteihin saadaan ainutlaatuinen tunnelma, kun pakataan eväät ja lämmintä juotavaa mukaan ja pidetään puuhastelun lomassa evästauko virkistävässä talvipakkasessa lämmittävän nuotion äärellä. Mökki Järvi-Suomesta talviaikaan tarjoaa myös erityisen mahdollisuuden kokeilla avantouintia, pilkkimistä tai moottorikelkkailua talvisissa maisemissa. Lisäksi kannattaa muistaa loistavat mahdollisuudet lasketteluun Järvi-Suomen alueella sijaitsevissa laskettelukeskuksissa. 

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta NOVASOLin kautta

Järvi-Suomella on tarjota lomailijoille ja matkailijoille äärettömän paljon tekemistä ja nähtävää vuoden ympäri, ja siksi se onkin varsin suosittua matkailualuetta Suomessa. Alueelta löytyy jokaiselle jotakin ja mahdollisuudet kokeilla jotakin uutta ja erikoista ovat ainutlaatuiset. Vuokraa mökki Järvi-Suomesta NOVASOLin laajasta valikoimasta ja pääset itse kokemaan kaiken sen, mitä tällä monipuolisella ja eläväisellä alueella on sinulle ja perheellesi tarjota. Yksityinen mökki tarjoaa mitä parhaimman perustan kokea Järvi-Suomen lomasi itsenäisesti ja omatoimisesti.