Hämeen järviylänkö

Upea Hämeen järviylänkö 

Lyhyen matkan päässä pääkaupunkiseudusta sekä muista isoista metropoleista, kuten Tampereesta ja Turusta, sijaitsee Suomen uskomatonta ja puhdasta luontoa upeasti esittelevä Hämeen järviylänkö, jota myös Tammelan ylängöksi kutsutaan. Hämeen järviylänkö muodostuu Hämeenlinnan, Riihimäen sekä Forssan seutujen välisestä ylänköseutualueesta ja täältä löydät loistavat mahdollisuudet monipuoliseen retkeilyyn, patikointiin ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin. Kokonaisuudessaan alue pitää sisällään muun muassa kaksi kansallispuistoa sekä virkistys- ja luonnonsuojelualueita, jotka kaikki tarjoavat upeita luontoelämyksiä vain pienen matkan päässä pääkaupunkiseudun sykkeestä ja hulinasta. Hämeen järviylängöstä kansallispuistoineen ja virkistys- sekä luonnonsuojelualueineen saat hyvin tietoa Hämeen luontokeskuksesta, joka on myös oiva aloituspaikka retkillesi ja patikoinneillesi kohti upeita ylänkömaisemia. Vuokraa mökki Järvi-Suomesta ja lähde tutustumaan Hämeen järviylängön upeaan kohteeseen.

Hämeen järviylängön seutu on luonteeltaan melko karua harjumaisemaa, jota koristavat useat järvet, lammet ja suot sekä tietysti rehevän vihreät metsistöt. Alueelle ominaista maisemaa luovat Salpausselkien reunamuodostumat sekä upeat harjujaksot ja muuten seudun maasto on pitkälti ylävää sekä tasaista. Hämeen järviylängön alue tarjoaa monia erilaisia patikointireittejä, aina lyhyemmistä kilometrin mittaisista retkistä pidempiin vaelluksiin. Alueelta löytyy myös mahdollisuuksia esteettömään kulkemiseen, jotta pyörätuolilla liikkuvat retkeilijät tai esimerkiksi lastenrattaissa liikkuvat perheen pienimmätkin pääsevät nauttimaan laajan seudun monipuolisesta luontotarjonnasta. Lisäksi Hämeen järviylänkö tarjoaa loistavia reittejä maastopyöräilijöille ja myöskin alueen melontareitit ovat henkeäsalpaavia. Jos rauhoittava ja hiljainen luonto vie mennessään, on alueella myös monia mahdollisuuksia yöpyä, jotta voit nauttia puhtaan luonnon vaikutuksista kehoon ja mieleen useamman päivän ajan. Hämeen järviylänkö kuuluu 250 kilometriä pitkään Hämeen Ilvesreitin upeaan vaellukseen, jota voit lähteä suorittamaan, jos tuntuu siltä, että kaipaat enemmän haastetta ja aikaa nauttia luonnosta ainutlaatuisella monen päivän vaelluksella.

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta

Torronsuon kansallispuisto

Torronsuon kansallispuisto on toinen Hämeen järviylängöllä sijaitsevista kansallispuistoista. Kyseessä on Suomen syvin suo, joka tarjoaa loistavat mahdollisuudet moniin ulkoilma-aktiviteetteihin luonnon helmassa. Kesäisin täällä voi patikoida alueen merkittyjä reittejä, bongailla ja tarkkailla monipuolista lintulajistoa, marjastaa ja sienestää. Talvisin puolestaan alue tarjoaa upeat mahdollisuudet leppoisaan hiihtoon sekä lumikenkäilyyn. Monet eri yritykset tarjoavat opastettuja retkiä Torronsuon kansallispuistoon ja retkillä on usein hauskoja eri teemoja. Täältä löytyy myös majoitusmahdollisuuksia vuokrattavien mökkien muodossa, jotta voit kokea täysivaltaisen luontoelämyksen matkatovereidesi kanssa. Merkittyjä patikointireittejä Torronsuon kansallispuistosta löytyy 1,5 kilometrin mittaisesta Kiljamon kierroksesta aina kymmenen kilometrin reitille, joka johtaa sinut upean Härksaaren vanhan louhoksen kautta Torron kylälle ja takaisin. Kiljamon kierros tarjoaa myös 150 metrin edestä esteetöntä reittiä esimerkiksi pyörätuolilla tai lastenrattailla liikkuville retkeilijöille. Talvisin hiihtoreittejä voi valita viiden kilometrin kierroksista 15 kilometrin matkoihin. Vieraillessasi Torronsuon kansallispuistossa kannattaa erityisesti tutustua Kiljamon näkötorniin, josta aukeaa kuvankauniit näkymät alueen ylle, Härksaaren vanhaan louhokseen sekä Torron hurmaavaan kylään. Vuokraa mökki Järvi-Suomesta NOVASOLin kautta ja pääset tutustumaan kaiken muun lisäksi Torronsuon upeaan kansallispuistoon. 

Liesjärven kansallispuisto

Toinen Hämeen järviylängön kansallispuistoista on Liesjärven kansallispuisto, joka on tunnettu muun muassa noin kilometrin mittaisesta Kyynäränharjusta sekä Korteniemen perinnetilasta. Kyseinen perinnetila on upea nähtävyys; täällä pääset tutustumaan 1910-luvun elämäntyyliin, jonka mukaan lähes sata vuotta muuttumattomana säilyneellä tilalla eletään vielä tänäkin päivänä. Lisäksi tilalta löytyy savusauna, jossa on mahdollista päästä saunomaan patikoinnin lomassa. Liesjärven kansallispuistossa pääset nauttimaan monista erilaisista patikointireiteistä, joita löytyy jokaiseen makuun 1,5 kilometrin reitistä aina 5 kilometrin retkeen ja kaikkea siltä väliltä. Täällä on patikoinnin, sienestyksen ja marjastuksen lisäksi mahdollista kokeilla melomista ja talvisin lumikenkäilyä sekä hiihtoa upeissa maisemissa. Myös Liesjärven kansallispuiston alueelle monet yritykset vuokraavat välineitä retkeilyä ja ulkoilma-aktiviteetteja varten sekä järjestävät opastettuja retkiä, jotka ovat oiva tapa varsinkin ensikertalaisille retkeilijöille tutustua alueen luontoon ja maisemiin. Lisäksi alueelta löytyy majoitusmahdollisuuksina ilmaisia leiriytymispaikkoja sekä kaksi vuokrattavaa mökkiä, joista toisessa pääset nauttimaan savusaunan rentouttavista löylyistä.

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta

Ihania virkistys- ja luonnonsuojelualueita

Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen lisäksi Hämeen järviylängöllä on paljon muutakin nähtävää ja monia muita kokemisen arvoisia luontokohteita. Upeita järvimaisemia tarjoava Pääjärven virkistysalue on ehdottomasti vierailun arvoinen, kuten on myös Ruostejärven virkistysalue, jossa pääset muun muassa ihailemaan harjumaisemia ja nauttimaan itse valmistetuista eväistä rentouttavilla nuotiopaikoilla. Komion luonnonsuojelualue puolestaan tarjoaa upeita lampien, soiden sekä korkeuserojen värittämiä maisemia ja Räyskälässä pääset ihailemaan Iso-Melkuttimen uskomattoman kirkasta järvivettä. Hämeen järviylänkö tarjoaa niin monipuolisesti tutustumisen arvoisia luontokohteita, että täältä löytyy epäilemättä jokaiselle retkeilijälle jotakin mieluista. Vuokraa mökki Järvi-Suomesta NOVASOLin kautta, niin sinulla on loistava perusta lähteä tutkimaan Hämeen järviylängön kansallispuistoja sekä virkistys- ja luonnonsuojelualueita, joiden luonto toivottaa sinut tervetulleeksi. 

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta

Vuokraa mökki Järvi-Suomesta NOVASOLin kautta

Hämeen järviylängön loistavan läheinen sijainti pääkaupunkiseutua sekä muita suuria kaupunkeja, kuten Tamperetta ja Turkua kohden, sekä sen uskomattoman monipuolinen luontotarjonta mahdollistaa vapaapäivien rentouttavaa viettoa Suomen puhtaassa ja hiljaisessa luonnossa. Kyseinen luontokohde on ehdottomasti vierailun arvoinen ja tarjoaa unohtumattomia luontoelämyksiä, jotka antavat voimaa ja energiaa arjen haasteita varten. Vuokraa mökki Järvi-Suomesta NOVASOLin laajasta valikoimasta ja tämäkin upea luontokohde on helposti saavutettavissasi. Yksityinen mökki Järvi-Suomesta antaa loistavan perustan sinulle ja perheellesi lähteä tutkimaan kaikkea sitä, mitä Suomen ainutlaatuisella luonnolla on tarjota Hämeen järviylängöllä.