Hyvinvointia mökkilomalta

Tiesitkö, että mökkiloma Suomessa voi merkitä myös terveydellisiä etuja? Nykypäivän elämä on niin stressaavaa ja hektistä, että on tärkeää muistaa jättää välillä kaupunkien tomut taakseen ja lähteä luonnon helmaan rauhoittumaan, keskittymään omiin ajatuksiin ja harrastamaan liikuntaa upean luonnon helmassa. Vuokraa mökki Suomesta ja pääset varmasti tomuttamaan ajatuksiasi ja nauttimaan elämästä ainutlaatuisessa ympäristössä.

Hyvinvointiloma Suomessa

Hiljaisuus ja luonnon kauneus

Hiljaisuudesta on tullut Suomelle matkailuvaltti. Monet ihmiset hätkähtävät sitä, miten vuokramökki Suomesta, luonnon keskeltä, voikin tarjota sellaista rauhaa, jota ei monessa maailman kolkassa ole tarjolla koskaan. Auringonsäteet tanssivat pitkin kuulasta järven pintaa, linnut laulavat rauhoittavia säveliään ja vain ongenkoho vie keskittymisesi omista ajatuksistasi ja tunteistasi. Vuokraa mökki Suomesta ja pääset nauttimaan kolkista, joissa autojen ääniä tai sähkölamppujen vilinää ei tarvitse kuulla eikä nähdä ollenkaan. Voit lähteä rentouttavalle kävelyretkelle katsomaan luonnon pieniä ja suuria ihmeitä ja hengittämään raikasta ja puhdasta ilmaa. Katsele, kuinka muurahaiset tekevät polkujaan, perhoset levittelevät siipiään ja joutsenemo lipuu pitkin järvenkantta.

Vuokraa mökki Suomesta kesäksi ja nauti monista hienoista liikuntamuodoista. Soutuvene tai kanootti tarjoaa loistavan tavan tutustua lähisaariin ja vesistöön samalla, kun saat kasvattaa käsivoimia kuin huomaamatta. Upeat vaellusreitit ja metsätiet kutsuvat kävelylle ja juoksulenkille ja ihanissa järvissä pääset uimaan vaikka joka päivä. Mökki Suomessa kutsuu myös piristävien arkiaskareiden pariin. Voit pilkkoa puita tai pelata ulkopelejä tai vaan nauttia elosta ja olosta rauhassa. Vuokrattava kesämökki antaa nimittäin mahdollisuuden muiden huolehtia talon ylläpidosta ja hoitamisesta ja voit keskittyä vain olennaiseen, on se sitten hyvä kirja tai kalastaminen.

Vuokramökit Suomessa sopivat myös talvilomailuun. Monet NOVASOLin vuokramökit Suomessa ovat kuin toisia koteja ja niissä voit nauttia lumen valtakunnasta omassa rauhassa. Valkoisena kimmeltävä lumipinta eristää äänet viimeistään mitättömiksi ja hiljaisuus on mykistävää. Ympärillä vilkkuu upea tähtitaivas kilpaa pakkasen kimmellyksen kanssa. Mökkiloma Suomessa talveksi takaa tietysti myös loistavat puitteet talviliikuntaan. NOVASOLin vuokramökit Suomessa sijaitsevat useimmiten järvien rannoilla, joten pääset nauttimaan jääpeitteen luomista loistavista retkiluistelu- ja hiihtomahdollisuuksista. Jotkut mökit tarjoavat mahdollisuuden myös moottorikelkkasafareille ja lumikenkien vuokraukseen, joten pääset seikkailemaan myös syvemmälle metsään.

Vuokraa mökki Suomesta

Sauna, vihta ja avanto tuovat kauneutta ja terveyttä

Sauna on perisuomalainen keksintö ja perinne. Jokainen vuokramökki Suomessa tarjoaa mahdollisuuden nauttia ihanista löylyistä. Saunan lämmöllä on tutkitusti myös terveydellisiä etuja. Lämpö rentouttaa lihaksia ja parantaa verenkiertoa, joten sauna onkin perinteinen konsti monien lihaskipujen rentouttamiseen. Jos vielä pulahdat uimaan viileään veteen tai avantoon saunasta tai ilman, niin rentoutuspaketti on valmis. Tutkimusten mukaan myös kuiva iho voi paremmin, kun saunot usein. Saunalliset mökit Suomesta ovat siis hoitokeino itsessään ja pienemmät vaivat voivat helpottua ja jopa parantua ihanissa löylyissä. Monet uskovat avantouinnin pitävän flunssan loitolla, joten sitäkin kannattaa kokeilla. Vaikka kokemus onkin hyytävän kylmä, olotila on jälkikäteen euforinen.

Vihta tai vasta on myös oiva väline lisänautinnon saamiseksi. Koivun oksista tehty kimppu lehtiä tuoksuu hurmaavalle ja ihon huokoset imevät vihtoessa terveysvaikutteita koivusta sekä mahdollisista lisämausteista. Vihtaan tai vastana voi nimittäin lisätä myös esimerkiksi siankärsämöä tai nokkosta. Muista liottaa vihtaa lämpimässä vedessä, jotta se tuntuu pehmeältä. Vihtaa voi uusiokäyttää muutamaan otteeseen, joten se kannattaa laittaa saunomisen jälkeen roikkumaan vaikkapa saunan eteiseen. Muistathan, että jokamiehenoikeuksiin ei kuulu koivunoksien repimien puista ilman maanomistajan lupaa, mutta onneksi vihtoja myydään myös kaupoissa.

Vuokraa mökki Suomesta ja nauti hyvästä olosta saunassa tekemällä myös myös muita hoitoja. Rentouttavat löylytuoksut toimivat aromaattisena terapiana ja saunassa venyttely tai joogaaminen vie sinut aivan eri ulottuvuuksiin. Lämmön vaikutuksesta ihohuokoset laajenevat, joten myös kauneustuotteet imeytyvät paremmin ja iho puhdistuu kauttaaltaan. Hiusten peseminen järvivedessä tuntuu myös jotenkin tekevän hiukset pehmeämmän tuntuiseksi.

Loma Suomessa

Luonnon vitamiinipommit

Vuokraa mökki Suomesta ja nauti metsien antimista. Luonnon tuottamat ravinnonlähteet, kuten marjat, sienet ja muut kasvit ovat terveellisiä ruoka-aineita, jotka korvaavat parhaimmatkin vitamiinivalmisteet. Vuokramökki Suomesta on lähes aina lähellä metsää, joten pääset keräilemään erilaisia terveysherkkuja aivan kulman takaa. Luonnonmarjoissa on runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja, jotka auttavat sinua pysymään terveenä ja suojaavat tulehduksilta. Sienet ovat puolestaan rasvattomia ja hyviä proteiininlähteitä ja suomalaiset kalat ovat erittäin terveellisiä vaihtoehtoja ruokapöytään. Niistä saat d-vitamiinia ja valkoinen kala on myös todella kevyttä ravintoa, joten se sopii myös linjojaan vahtiville.

Lomamökit Suomessa ovat myös loistava paikka tutustua luonnon syötäviin kasveihin. Nokkonen on rautainen terveyspommi ja niitä kannattaa poimia erityisesti nuorena. Lisää salaatteihin myös koiranputkea, maitohorsmaa tai esimerkiksi voikukkia ja saat terveellisen mökkiaterian lähiruoasta. Muistathan kuitenkin aina, ettet kerää tuntemattomia tai rauhoitettuja kasveja, sillä Suomesta löytyy myös myrkyllisiä kasveja.

Lomamökki Suomessa tarjoaa siis rauhallisen tyyssijan nauttia puhtaan luontomme antimista. Varsinkin loppukesästä ja syksyllä luonto pursuaa antimiaan, joten saat ruokaa lähimetsästä aivan ilmaiseksi. Vuokraa mökki Suomesta ja nauti kauniin luonnon rauhoittavasta ilmapiiristä, päästä irti arjen stressistä ja keskity nauttimaan jokaisesta mausta ja näystä antaumuksella. NOVASOLilta löydät vuokramökit Suomesta jokaiseen makuun. Jokainen kesämökki ja vuokrahuvila Suomessa sekä muualla on eriksene valikoitu ja tarkistettu, joten voit vuokrata niitä turvallisin mielin. Tervetuloa lomalle Suomen mökeillemme!