Nähtävyydet ja aktiviteetit Helsingissä

Pääkaupunkiseudun sykettä

Suomen eteläisessä osassa sijaitseva pääkaupunkiseutu tarjoaa sellaisia elämyksiä ja kokemuksia, jollaisia ei muualta Suomesta ole mahdollista saada. Helsinki on kulttuurin, taiteen ja designin keskittymä, jossa yhdistyy aito suomalaisuus sekä kansainvälinen tunnelma. Helsingin aktiviteettien ja nähtävyyksien tarjonta niin vierailijoille, kuin itse paikallisillekin on päätähuimaava, ja jos haluat tutkia kaiken mahdollisen, on suositeltavaa viipyä kaupungissa useampi päivä. Helsingissä tapahtuu vuoden ympäri ja esimerkiksi erilaiset tapahtumat, kuten musiikki-, ruoka-, tanssi-, urheilu- ja elokuvatapahtumat ovat yhteisöllisyytensä ja värikkyytensä ansiosta vierailemisen arvoisia. Usein eri tapahtumat liittyvät vahvasti johonkin tiettyyn juhlapyhään, vuodenaikaan, Helsingin kaupunginalueeseen tai luonnollisesti perinteeseen. Myös monenlaiset kirpputorit ovat suosittuja Helsingin tapahtumakalenterissa.

Vuokraa mökki Helsingin seudulta

Design-kaupunki 

Upean designin ystävien kannattaa suunnata Helsingin Design Districtille, joka kattaa Punavuoren, Kaartinkaupungin, Kampin ja Ullanlinnan alueet ja esittelee vaikuttavaa designia muun muassa putiikkien, museoiden, gallerioiden ja kahviloiden muodossa.  Myös eläväisen, väsymättömän sekä modernin yöelämän ystäville Helsinki on mitä parhain ja monipuolisin kohde. Ei pidä myöskään unohtaa pääkaupungin loistavia shoppailumahdollisuuksia. Helsingin loman aikana kannattaa myös ehdottomasti käydä tutustumassa yhteen Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteista, 1700-luvulta peräisin olevaan Suomenlinnaan. Kyseinen kohde on ulkomaalaisten vierailijoiden lisäksi myös itse suomalaisten suuressa suosiossa Suomen matkailukohteiden osalta ja vaikuttavuutensa sekä historiallisuutensa ansiosta kohde onkin vierailun arvoinen Etelä-Suomen loma aikana. Lisäksi kannattaa tutustua Hernesaaren edustalla sijaitsevaan Pihlajasaareen, joka on entinen huvilasaari ja nykyinen monipuolinen ulkoilualue, jossa pääsee muun muassa uimaan, saunomaan, syömään ravintolaan ja kiertämään luontopolkua. Mökki Helsingin seudulta avaa mahdolliset vaikka mihin!

Herkullista ruokaa

Kuten aiemmin mainittiin, Helsingistä löytyy menoa ja meininkiä vuoden ympäri ja jos päätät lomailla alueella joulun aikaan, kannattaa ehdottomasti vierailla tunnelmallisilla ja unohtumattomilla joulumarkkinoilla, joita järjestetään lähes joka viikonloppu joulun aikaan ympäri Helsinkiä. Kun sinulla on vuokrattuna mökki Helsingin seudulta, löydät myös uskomattomia mahdollisuuksia loistavan gastronomian kokemiseen ja pääkaupungista löytyykin tarjontaa rennoista baariravintoloista huippuravintoloiden fine diningiin. Lisäksi arkkitehtuurin ystävät löytävät varmasti mieleistä nähtävää Helsingistä, jossa vaikuttavia tyylisuuntauksia ovat muun muassa uusklassismi, jugendtyyli, nykyarkkitehtuuri sekä Alvar Aalto. Arkkitehtuurisesti hienoja kohteita Helsingissä ovat esimerkiksi Eira, historiallinen keskusta ja Katajanokka. Yksittäisten nähtävyyksien lisäksi loman aikana kannattaa tutustua Helsingin eri kaupunginosiin, joilla on jokaisella jotakin annettavaa. Esimerkiksi Kallio, Punavuori, Ullanlinna ja Kaivopuisto ovat alueita, joissa kannattaa vierailla ennen loman loppumista.

Vuokraa mökki Helsingin seudulta

Vuokraa mökki Helsingin seudulta ja koe upea pääkaupunki 

Helsingin vieressä sijaitsevasta Vantaan kaupungista löytyy myös monenmoista tekemistä ja nähtävää. Muun muassa erilaiset museot, Fazerin tehtaan vierailukeskus ja Heureka ovat suosittuja ja kuuluisia kohteita ja näissä kannattaakin kokemuksen takia pyrkiä käymään Etelä-Suomen loma aikana. Lisäksi Suomen tärkein ja kansainvälisin lentokenttä, Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee tarkalleen ottaen Vantaalla. Myös Helsingin vieressä sijaitseva Espoon kaupunki tarjoaa vierailleen laajan kirjon kulttuuria. Erilaiset museot, näyttelyt ja luontokohteet, kuten Nuuksion kansallispuisto ja Espoon saaristoalue ovat tutustumisen arvoisia kohteita, joista saat unohtumattomia elämyksiä ja kokemuksia. Vuokraa mökki Etelä-Suomesta, niin pääset Helsingin monipuolisen tarjonnan lisäksi tutustumaan myös Vantaan ja Espoon mielenkiintoisin kaupunkeihin!