Aktiviteetit ja nähtävyydet Etelä-Suomessa

Aktiviteetteja ja nähtävyyksiä Etelä-Suomen alueella

Etelä-Suomen alueella pääset nauttimaan äärettömän määrän suomalaista kulttuuria sen monine ilmenemismuotoineen. Suurin osa suomalaisista asuu Etelä-Suomen alueella ja jo tämä kertoo kulttuurin monipuolisesta ilmenemisestä ja alueen eläväisestä luonteesta. Myös Suomen väkiluvullisesti suurimpia kaupunkeja sijaitsee Etelä-Suomen alueella. Suomen pääkaupunki, Helsinki, ja sitä ympäröivät kaupungit, kuten Vantaa ja Espoo, muodostavat pääkaupunkiseudun, jossa riittää lukemattomia määriä tekemistä ja nähtävää kaikille. Lisäksi Etelä-Suomen muissakin kaupungeissa, kuten Porvoossa, Kotkassa ja Lahdessa pääset nauttimaan todella monipuolisesti erilaisista kulttuurisista nähtävyyksistä sekä vapaa-ajanaktiviteeteista. Vuokraa mökki Etelä-Suomesta ja pääset nauttimaan mitä monipuolisimman alueen laajasta tarjonnasta, joka ei jätä ketään kylmäksi!

Vuokraa mökki Etelä-Suomesta

Ihania kesäkaupunkeja

Etelä-Suomen rannikon todellinen matkailuhelmi on Hangon kaunis kaupunki, jota voitaisiin jopa kuvailla kesäparatiisina. Upeat hiekkarannat, kuvankauniit rannikkomaisemat sekä mukaansatempaavat tapahtumat tekevät Hangosta yhden Suomen parhaista kesäkaupungeista ja mielenkiintoinen historia, herkulliset ravintolat sekä rauhallinen tunnelma tekevät siitä täydellisen matkailukohteen niin ulkomaalisille turisteille, kuin itse suomalaisillekin. Hangossa pääset rentoutumaan miellyttävän rauhallisessa ja henkeäsalpaavan kauniissa ympäristössä, joka tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia erilaisten aktiviteettien harrastamiseen ja nähtävyyksiin tutustumiseen. Täällä voit esimerkiksi vierailla tunnetussa näköalatornissa, upeassa Kylpyläpuistossa, mielenkiintoisessa Neljän Tuulen Tuvassa tai kulkea niin sanottua Rakkauden polkua. Hangossa on myös loistavat mahdollisuudet erilaisten vesiurheilulajien harrastamiseen ja esimerkiksi veneily ja purjehtiminen on suosittua Hangossa. Vuokraa mökki Etelä-Suomesta ja lähde tutustumaan kiehtovan Hangon upeisiin kohteisiin.

Noin 50 kilometrin päässä Helsingistä sijaitsee aina yhtä hurmaava Porvoo. Kyseessä on Suomen toiseksi vanhin kaupunki ja jälleen yksi Suomen ihanimmista kesäkaupungeista, joka on merkittävä matkailukohde Etelä-Suomen alueella. Porvoolla on siis pitkä ja mielenkiintoinen historia, jonka jälkiä pystyy vielä tänäkin päivänä ihailemaan tunnetussa ja suositussa Porvoon vanhassa kaupungissa. Vanhan kaupungin hurmaavat maisemat koostuvat vieriviereen rakennetuista värikkäistä puutaloista ja mukulakivikaduista, mitkä ovat muotoutuneet tietynlaisiksi Porvoon tunnusmerkeiksi. Kuvankauniit vanhan kaupungin maisemat ovat elämys jo itsestään, mutta Porvoossa on paljon muutakin nähtävää ja tekemistä. Syö lounasta yhdessä Porvoon hurmaavista ravintoloista, juo kuppi kahvia yhdessä toinen toistaan ihanammista kahviloista ja vieraile idyllisissä putiikeissa sekä museoissa. Tutustumisen arvoinen on myös Porvoon tuomiokirkko, joka on selvinnyt korjausten saattelemana viidestä tulipalosta ja on yksi kaupungin tunnetuimmista rakennuksista. 

Tekemistä ja nähtävää Kymenlaaksossa

Etelä-Suomen alueella sijaitsevan teollisen Kymenlaakson alueen maakuntakeskuksista Kotkasta ja Kouvolasta löytyy paljon monipuolista tekemistä ja nähtävää koko perheelle. Kotkassa on vesirakkaille lomailijoille tarjontaa hurja määrä. Voit vierailla esimerkiksi kuvankauniissa Sapokan vesipuistossa, Suomen merimuseon sisältävässä Merikeskus Vellamossa tai yli 60 vesien pieneläintä esittelevässä Kotkan Maretariumissa. Kotkassa on myös hyvät mahdollisuudet vuokrata polkupyörä, jonka selästä on helppo ja kätevä tutkia kaupunkia ja sen tarjontaa tarkemmin. Viihtyisässä Kouvolassa puolestaan voit tutustua esimerkiksi Repoveden upeaan kansallispuistoon, UNESCOn maailmanperintökohteeksi valittuun Verlaan, Tykkimäen huvipuistoon sekä satoja eri kasvilajeja esittelevään Arboretum Mustilaan. Kymenlaakson alueella virtaava Kymijoki mahdollistaa myös monien erilaisten vesiurheilulajien, kuten esimerkiksi melomisen ja koskenlaskun kokeilemisen. Alueelta löytyy elämysurheiluyrityksiä, jotka tarjoavat kyseisiä palveluita ja auttavat sinua lajin oppimisessa. Mökki Etelä-Suomesta mahdollistaa tutustumisen myös Kymenlaakson mielenkiintoiseen alueeseen.

Vuokraa mökki Etelä-Suomesta

Etelä-Suomen ulkoilma-aktiviteetit

Kuten jo olet varmasti huomannut, Etelä-Suomen alueelta löytyy monia kaupunkeja täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, aktiviteetteja ja mahdollisuuksia nauttia kulttuurista täysin siemauksin. Kaupunkiloiston lisäksi Etelä-Savon alueelta löytyy myös loistavia ja monipuolisia mahdollisuuksia erilaisten ulkoilma-aktiviteettien harrastamiseen. Alueelta löytyy monia kansallispuistoja, kuten esimerkiksi Repovesi, Nuuksio, Tammisaaren saaristo sekä Sipoonkorpi. Kansallispuisto onkin suositeltava matkailukohde lomallasi Etelä-Suomessa, sillä kaupunkien hälinä vaatii vastapainokseen hiljaisen ja puhtaan Suomen luonnon rauhallista tunnelmaa. Veden ja meren läheisyys Etelä-Suomessa tarjoaa loistavat mahdollisuudet harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja alueella, kuten esimerkiksi melomista, veneilyä, purjehdusta, uintia ja talvisin järvenjäällä hiihtoa, luistelua ja pilkkimistä. Lisäksi Etelä-Suomen alueella on loistavia maastoja  pyöräilyä varten ja myös monissa kaupungeissa on mahdollisuudet pyörän vuokraamiseen ja sen avulla kaupunkiin ekologisesti tutustumiseen. 

Vuokraa mökki Etelä-Suomesta NOVASOLin kautta

Aikaisemmin mainittujen Etelä-Suomen kaupunkien lisäksi vierailun arvoisia kaupunkeja alueella ovat muun muassa liikuntarakkaan lomailijan unelmakohde Lahti, monipuoliset vapaa-ajanaktiviteetit sisältävä Hämeenlinna sekä kulttuurintäyteinen Lohja. Etelä-Suomen alueelta löytyy kokonaisuudessaan niin paljon tekemistä ja nähtävää, että paras tapa saada tietoa niistä, on lähteä paikan päälle tutkimaan omin käsin ja silmin. Ja paras tapa siihen, on vuokrata mökki Etelä-Suomesta, mikä tarjoaa sinulle ja perheellesi loistavan perustan monipuolisen ja omatoimisen loman toteuttamiselle. Yksityinen mökki antaa sinulle ja perheellesi mahdollisuuden rauhalliseen ja itsenäiseen majoittumiseen, joka on hyvää vastapainoa kaupunkien hulinalle. NOVASOL tarjoaa loistavat puitteet mökin vuokraamiselle ja odotammekin innolla, että pääsemme toivottamaan sinut ja perheesi tervetulleeksi asiakkaaksemme!