Loma-asunnot Slovenian rannikolla

Upea Slovenian rannikko on erinomainen lomakohde ja alueen suurin kaupunki Koper mitä mainioin lähtökohta lomallesi Sloveniassa. Habsburgin suvun kulta-aikana alue kuului niin sanottuun Itävallan rannikkomaahan, ja myöhemmin, toisen maailmansodan jälkeen Triesten vapaa-alueeseen. Jos siis pidät historiasta ja kulttuurista, on Slovenia oiva kohde. Vuokraa loma-asunto Sloveniasta ja koe ikimuistoinen loma Slovenian rannikolla!

Loma-asunnot Slovenian rannikolla

Slovenian rannikkoalue

Slovenian lähes 50 kilometriä pitkä rantaviiva kätkee sisälleen uniikkeja nähtävyyksiä - muun muassa Strunjan kallion ja Sečovljen upeat suola-alueet. Idylliset rannikkokaupungit kuten Piran, Izola ja Koper houkuttavat matkailijoita keskiaikaisen arkkitehtuurinsa avulla. Koperin vanhakaupunki ei myöskään jää kakkoseksi!
Koperin satama on hyvin varusteltu, tärkeä pysähdyspaikka Adrianmeren rannikolla. Satamassa järjestetäänkin useita regattoja, jotka sopivat ajanvietteeksi koko perheelle!

Aktiiviloma Sloveniassa

Kuten arvata saattaa, rannikko soveltuu erinomaisesti erilaisille vesiurheilulajeille. Loma-asunnot Slovenian rannikolla tarjoavat sinulle mahdollisuuden kokeilla vaikkapa vesihiihtoa, sukeltamista, vesilautailua sekä purjehtimista! Slovenian rannikolla voit kokeilla näitä ja monia muita lajeja joko yksin tai ohjattuna. Piranin ja Strunjan välinen alue on erityisen suosittu sukelluskohde, sillä se on täynnä ainutlaatuisia kasveja ja mystisiä veneen hylkyjä toisen maailmansodan ajalta. Rannalla tarjotaan myös sukelluskursseja aloittelijoille. Jos haluat lähteä vesille, voit vuokrata veneen Piranin satamasta. Myös tähän lajiin on tarjolla koulutusta. Niille, jotka eivät itse halua lähteä veneilemään, on hyvä vaihtoehto tutustua vuosittaisiin purjehdustapahtumiin, kuten Internauticaan ja Izolan venenäyttelyyn. Kun sinulla on vuokrattuna loma-asunto Sloveniasta ja sen upealta rannikkoalueelta, lomasi sisältömahdollisuudet ovat lähes rajattomat!

Loma-asunnot Slovenian rannikolla

Karst

Hieman syrjäisempänä rannikosta sijaitsee Karst - kivinen ja hieman karu alue, täynnä oliivilehtoja, persikka- ja kirsikkapuita sekä viinitiloja. Kivitalojen kellareista löydät ainutlaatuisia viinejä ja Pršut-kinkkua. Karstissa on myös viinin ystäville ainutlaatuinen, yli 200 vuotta vanha perinne, “Osmice”. Yleensä kaksi kertaa vuodessa järjestettävässä tapahtumassa viinintuottajat myyvät viinejään sekä Pršut-kinkkua ilman veroja. Tapahtumaan liittyy usein myös illanistujaiset ja live-musiikki. Tämä on oiva tilaisuus tutustua alueen hyviin viineihin ja samalla kokea paikallista kulttuuria! Karst on tunnettu myös yli 8000 tippukiviluolastaan. Niihin järjestetään opastettuja kierroksia, joilla kerrotaan luolien alkuperästä ja niiden syntymisestä.

Piran & Lipica

Yksi Slovenian kauneimmista rannikkokaupungeista on Piran - sen sijainti on mainio aloituspaikka, jos haluat tehdä reissun pitkin Slovenian rannikkoa. Piran sijaitsee aivan Adrianmeren rannalla, ja sen aivan uloimmassa niemenkärjessä sijaitseva vanhakaupunki on hyvin suosittu nähtävyys. Myös Piranin lähellä sijaitseva kylä Izola on nähtävyyksiltään kokemisen arvoinen paikka. 

Lipica on tunnettu erityisesti yhdestä asiasta - lumenvalkoisista Lipizzanhevosista. Jokainen hevosihminen tuntee nämä arvostetut hevoset, joita käytetään esimerkiksi Itävallan Espanjalaisessa ratsastuskoulussa. Lipicassa järjestetään esimerkiksi kouluratsastusnäytöksiä, hevostapahtumia ja opastettuja kierroksia.