search

Vuokraa loma-asunto Prešovista

Prešovin alue sijaitsee itäisessä Slovakiassa lähellä Puolan rajaa. Vuokrattu loma-asunto Prešovista on erinomainen tapa tutustua seutuun ja nähdä historiallisia kaupunkeja sekä kauniita maisemia. Loma Prešovissa onnistuu minä vuodenaikana tahansa: kesäisin voit uida ja kalastaa seudun joissa ja järvissä, talvisin Tatra-vuoren rinteet tarjoavat loistavat puitteet vauhdikkaalle laskettelulomalle. Mikäli haluat nauttia upeasta lomasta ja kerätä uusia kokemuksia perheesi kanssa, vuokraa loma-asunto Slovakiasta ja suunnatkaa lomalle Prešovin seudulle!

Vuokraa loma-asunto Prešovista

Nähtävää ja koettavaa Prešovin kaupungissa

Vuokraa loma-asunto Prešovista ja voit samalla tutustua myös alueen samannimiseen pääkaupunkiin. Prešov on Slovakian kolmanneksi suurin kaupunki ja nykyään hyvin monikulttuurinen kaupunkikohde, sillä kaupungin väestö koostuu niin slovakialaisista, ukrainalaisista ja puolalaisista. Loma-asunto Prešovissa on erinomainen tukikohta, mikäli haluat tutustua Prešovin kaupungin nähtävyyksiin ja kulttuurikohteisiin tai tehdä päiväretken johonkin seudun monista luontokohteista ja keskiaikaisista kaupungeista. Prešovin kaupungista löydät runsaasti ihastuttavia ravintoloita ja kahviloita, joissa on mukava istuskella pitkän päivän päätteeksi. Monet kaupungin kulttuurinähtävyyksistä sijaitsevat kaupungin historiallisessa keskustassa, jota hallitsee upea, 1300-luvulta peräisin oleva Pyhän Nikolaksen kirkko upeine kirkontorneineen. Aluetta ympäröivät lisäksi kauniit slovakialaista renessanssityyliä edustavat rakennukset ja palatsit, jotka toimivat nykyään mm. museoina. Prešovissa on myös monia viihtyisiä ostoskatuja ja puistoja, joissa voi istuskella nautiskelemaan kauniista auringonpaisteesta nähtävyyksien kiertelyn lomassa.

Aktiiviloma Prešovin seudulla

Prešovin alueen maisemaa dominoivat vuoristoiset maastot ja löytyypä Slovakian korkein huippukin juuri Prešovin seudulta: Tatravuorilla sijaitseva Gerlachovský štít on 2655 metrin korkeudessa sijaitsevan huippunsa ansiosta myös koko Karpaattien vuoriston korkein kohta. Seudulla on myös paljon suosittuja kylpylöitä, sillä alueen maaperä on vesi on hyvin mineraalipitoista. Prešoviin on perustettu monia kansallispuistoja, esimerkiksi Tatran kansallispuisto, suojelemaan ja säilyttämään alueen ainutlaatuista luontoa ja eläimistöä. Kesäaikaan seutu soveltuu loistavasti patikoimiseen ja maastopyöräilyyn sekä alempana laaksossa myös esimerkiksi golfaamiseen. Talvisin Tatravuoren maastot täyttyvät laskettelijoista ja hiihtäjistä.

Vuokraa loma-asunto Prešovista

Kiehtova loma Prešovissa

Prešovin seutu tarjoaa käsityksen Slovakian värikkäästä historiasta muun muassa lukuisien kaupunkien, kirkkojen, linnoitusten ja kirkkojen muodossa. Tärkein kaikista linnoista on Spišin linna¸joka on myös yksi Keski-Euroopan suurimmista linnoista. 1100-luvulla rakennettu linna kuuluu myös UNESCOn maailmanperintölistalle. Linnoitus on ollut tärkeä politiikan, talouden ja kulttuurin keskus alueella, etenkin aikana, jolloin alue kuului vielä Unkarin vallan alle. Vuokraa loma-asunto Slovakiasta ja lähde lomalle Prešovin upean historialliselle seudulle! Tiesitkö: Englannin kuningattaren kruunussa oleva opaali on peräisin Prešovin maailmankuulusta opaalikaivoksesta.