Nähtävyyksiä Ruotsissa

Vuokramökki Ruotsissa vie sinut nähtävyyksien ja elämyksien maahan, jossa voit nauttia elämän ihmeistä sateisinakin päivinä. Emme toki voi nostaa esiin kaikkia nähtävyyksiä Ruotsissa, mutta pyrimme antamaan seuraavaksi makupaloja ja vinkkejä seuraavalle Ruotsin lomallesi.

Loma Ruotsissa

Eteläinen Ruotsi

Eteläisestä Ruotsista löydät kaiken ikäisille sopivia nähtävyyksiä. Vuokraa mökki Skånesta ja löydät ihania kaupunkeja, kuten Malmö ja Helsingborg mutta myös upeita luonnonkauniita paikkoja. Vieraile Alen kivillä sekä Knäbäckin taloilla Österlenissä, Turning Torsossa Malmössa tai lähde ihastelemaan kaikki niitä linnoja, joita Skånessa on runsain mitoin.

Vuokraa mökki Blekingestä ja koe upea saaristoluonto, mutta ihastut varmasti myös mantereen maisemiin. Kalastus on suosittua Blekingessä, mutta löydät myös muuta tekemistä alueelta. Esimerkiksi Barnens Gård (Lasten Piha), joka on upea vierailukohde lapsiperheille sekä upea museo.

Vuokraa mökki Smålannista ja suosittelemme erityisesti lasinpuhalluspajoissa, linnoissa ja raunioilla vierailua. Huvi- ja teemapuistoista löytyy esim. High Chaparral ja Astrid Lindgrenin maailma. Aktiivilomailijat ja seikkailijat voivat lähteä kokeilemaan myös köysirataa Litlle Rock Laken maisemiin tai lähteä hirvisafarille.

Smålannin itäpuolella sijaitsee aina niin suosittu mökkeilypaikka, Öölanti. Sieltä löydät m. Ållaninn eläinpuiston, Borgholmin linnan, upeat luontoelämykset Trollskogenissa (Peikkometsä) sekä eteläisen Öölannin viljavat lakeudet ja luontokeskus Ottenbystä. Vuokraa mökki Öölannista, etkä tule pettymään.

Ruotsin suurin saari Gotlanti ei ole pelkkä kesälomakohde, vaan se tarjoaa myös nähtävää ja koettavaa vuoden ympäri. Lomamökit Gotlannissa ovat upean luonnon ympäröimiä raukkien kera. Lähde kierrokselle Stora Kalrsölle, joka on maailman toiseksi vanhin luonnonsuojelualue. Gotlannissa järjestetään myös teemaviikkoja, kuten Keskiaikaviikot ja Crime Time. Löydät saarelta myös kuulut vierailukohteet Fårön ja Lummellundan luolan Peppi Pitkätossua unohtamatta.

Toisella puolella Ruotsia, länsirannikolla, sijiatsevat upeat lomamökit Hallandissa. Halland on paljon muutakin kuin merta ja rantoja. Löydät sieltä aseikkailupuiston lapsille, historiallisen museon sekä kauppoja Ullaredista niille, jotka halajavat shoppailemaan. Vieraile myös Tjöholmin linnalla, joka on auki vuoden ympäri

Bohusinlääni ja Länsi-Götanmaa tarjoavat kaikkea historiallisista rakennuksista, kuten Karlsborgin linnoitus, muihin nähtävyyksiin, kuten Boråsin eläinpuisto ja Nordens ark. Suuripieni kaupunki, Göteborg pitää sisällään kaikki palvelut, joita halajat, mutta rannikon upeat pikkupaikat ja sisämaan kaupungitkin ovat ihania lomakohteita.

Nähtävyyksiä Ruotsissa

Keski-Ruotsi

Vuokraa mökki Ruotsin keskiosista ja tutustu tähän upeaan ja laajaan alueeseen. Taalainmaalla voit tutustua mm. Carl Larssonin pihaan, Tällbergiin ja moniin upeisiin kirkkoihin, mutta löydät alueelta myös luontoekskuksen, kesämaan sekä villieläinpuiston.

Dalslandissa ja Värmlannissa on mm. hirvipuistoja, Dalslandin kanava ja lasiruukki. Kuuluja turistikohteita myös Rottneros Park ja Mårbacka –Selma Lagerlöfin koti.

Södermanland tarjoaa rikasta luontoa ja museoita esim. nostalgiamusoen Flenissä ja Sparreholmissa. Historiasta innostuneiden kannattaa vierailla myös Gripsholmin linnalla. Södermanlandista ei myöskään ole kovin pitkä matka Tukholmaan, josta löydät luonnollisesti kaiken, mitä voit kaivat. Kierroa Roslagenissa on erittäin suositeltava. Vuokramökit Ruotsin keskiosissa vievät sinut vaihtelevalle ja mielenkiintoiselle lomalle maan ytimeen.

Västmanland on kaikkea erämaasta vilkkaaseen kaupunkielämään. Ohjatuilla kierroksilla voit tutustua kauniisiin linnoihin, lähteä hirvi- , majava- tai susisfareille tai mikset testaisi kajakkikalastusta. Talviaikaan alue tarjoaa loistavat olosuhteet lumikenkäilyyn sekä talvimelontaan.

Itä-Götanmaalta ja Närkestä löydät suositun lomakohteen, Kolmårdenin eläinpuiston, mutta myös monia muita mielenkiintoisia lomakohteita, joihin vuokramökki Keski-Ruotsista sinut voi viedä. Kokeile lasinpuhallusta, lähde Götan kanavalle tai vieraile vanhoilla luostareilla Vadstenan ja Vreta lähellä. Berglagsleden on suosittu vaellusreitti aktiivilomailijoille ja muista vierailla myös Ånnabodassa.

Loma Ruotsissa

Pohjois-Ruotsi

Vuokramökki Pohjois-Ruotsista vie sinut erämaan sydämeen. Löydät alueelta kuitenkin paljon tekemistä ja nähtävää, vaikka etäisyydet ovatkin isommat. Vieraile upealla Höga Kustenilla, joka on upeine luonnonmuodostelmineen päässyt UNESCON maailmanperintökohteiden listalle. Kuuluisa Höga Kustenin silta löytyy Länsi-Norlannista, joss pääset myös hyljesafareille sekä seikkailuvesipuistoihin.

Vuokraa mökki Ruotisn Lapista ja pääset näin Västerbottenin ja Norrbottenin tunnelmaan. Västerbottenissa voit ihastella Björnlandetin kansallispuisotn maisemia ja vaeltaa kuulua Kungsledeniä pitkin. Alueella on myös eläinpuisto ja museo. NOrrbottenista löydät puolestaan upean melontapaikan pitkin pärlälveniä tai voit vierailla Jukkasjärven upeassa jäähotellissa.

Jämtlannissa on Sonfjälletin kansallispuisto ja upea Storsjön, jossa voinet ehkä törmätä myyttiseen Storsjön hirviöön. Thaimaalainen paviljonki on myös ehdoton vierailukohde, ainoa laatuaan Thaimaan ulkopuolella.

Vieriale myös Gävleborgissa ja ihastu Gävlen tunnelmaan. Koko lääni on luonnokaunis ja voitkin meloa, vaeltaa, pyöräillä ja ihastella liikunnan merkeissä kaunista luontoa.

Mitä haluat kokea mökkilomalla Ruotsissa?

Mistä päin maata vuokramökki Ruotsista löytyykin, löydät lähes aina nähtävää ja koettavaa lyhyen etäisyyden päästä. NOVASOL on Ruotsin suurin organisoitunut mökkivälittäjä ja löydät meiltä lomamökit Ruotsista ympäri maan. Löydät upeat huvilat Ruotsista ja ihanat idylliset mökit Ruotsista ja takaamme jokaisen kohteemme laadun. Jokainen loma-asunto Ruotsissa ja Euroopassa on nimittäin erikseen valikoitu ja tarkistetaan säännöllisesti. Löydät myös uima-altaalliset huvilat Ruotsista kauttamme tai mökit, joissa on oma poreallas. Kaikki vuokramökit Ruotissta löydät ja varaat suoraan täältä kotisivuiltamme vuorokauden ympäri. Tervetuloa vuokraamaan unelmiesi mökki Ruotsista NOVASOLin kautta laatutakuulla!