Ranskan viiniseudut

Ranskasta tulevat viinit ovat olleet maailmanlaajuisesti kuuluisia jo hyvin pitkän aikaa ja ne ovat myös olleet osana maan historiaa. Ranska on aikojen alusta alkaen osannut sitoa ja yhdistää viinintuotannon jokaiseen kulttuuriin osa-alueeseen ja maan viinit ovatkin hyvin merkittävässä osassa ruokakulttuuria Ranskassa. Monet viinitilat ympäri maailma vertailevat ahkerasti omia viinejään ranskalaisiin ja yrittävät saada vaikutteita niistä. Ranskan vaihteleva ilmasto sekä erilaiset maaperät aiheuttavat viinien uskomattoman monipuolisuuden – Loiren laakson kevyistä valkoviineistä aina eteläisen Ranskan raskaisiin punaviineihin. Vuokraa loma-asunto Ranskasta ja pääset herkuttelemaan maan ainutlaatuisilla viineillä oman vuokrakodin terassilla rentoutuen auringon laskiessa. 

Ranskan viiniseudut

Herkullisia viinejä jokaiseen makuun

Bordeauxista sekä Burgundysta peräisin olevat viinit ovat usein viinilistojen kärjessä. Myös Champagnen alue on tullut tunnetuksi maailmankuuluista kuohuviineistään. Tällä alueella käytetään sanontaa, joka voidaan vapaasti kääntää seuraavasti; usein kopioitu, mutta ei ikinä saavutettu. Myös nimet, kuten Château Mouton Rothschild, Champagne Krug, sekä Gevrey-Chambertin ovat saavuttaneet erityisen omalaatuisuuden. Laajoille alueille levinneiden viinien lisäksi Ranskasta löytyy lukematon määrä sellaisiakin herkullisia viinejä, joita ei liiemmin tunneta tuotantoalueensa ulkopuolella. Esimerkiksi Nizzassa kannattaa maistaa Belletin valkoviinejä ja Limouxissa on suositeltavaa herkutella alueen kuohuviineillä. Nyrkkisääntönä kannattaakin muistaa, että jokaisella alueella kannattaa ehdottomasti maistaa sen omia viinejä. Omat lempiviinit ovat myös ihania tuliaisia sekä kotiin vietäviä muistoja unohtumattomasta lomamatkasta. Kun vuokraat loma-asunnon Ranskasta, olet lähellä mitä ihanimpia viinitiloja sekä herkullisia makuelämyksiä, joita ei kannata jättää välistä. 

Ranskan viiniseudut

Tiesitkö että…

…yli puoli miljoonaa asukasta Ranskassa työskentelevät viinintuotannon parissa?

…Ranskassa viiniä kasvatetaan yhteensä 10 000 neliökilometrin alueella? 

…vuonna 1954 Ranskassa viininkulutus per henkilö per vuosi oli yli 140 litraa (tänä päivänä se on vähentynyt 67 litraan)?…viinintuottajat Ranskassa noudattavat eräitä maailman tiukimpia maataloudellisia sääntöjä?

…puolet Ranskan viljellyistä pelloista tuottavat yksinkertaista, mutta hyvää pöytäviiniä? 

Ranskan viiniseudut

Haluatko kokea Ranskan viiniseudut omatoimisesti ja itsenäisesti?

Olet aina enemmän kuin tervetullut vuokraamaan loma-asunnon Ranskasta NOVASOLin laajasta valikoimasta! Vuokrattu loma-asunto auttaa sinua pääsemään hyvin sisälle ranskalaiseen kulttuuriin sekä keittiöön ja myöskin siis maan monipuolisiin ja herkullisiin viineihin. Majoittuminen yksityisessä loma-asunnossa tarkoittaa sitä, että pääset lomallasi elämään, kuten paikalliset! Hyvä vinkki huolettoman loman viettämiseen on auton vuokraaminen, jolloin pääset kätevästi liikkumaan paikasta paikkaan, tai viinitilalta toiselle, omien aikataulujesi mukaisesti. Vuokra-auto lisää omatoimisuutta loma-asunnon ansiosta jo valmiiksi itsenäiseen lomamatkaan. Tutustu laajaan loma-asuntovalikoimaamme täällä nettisivuillamme, rajaa hakua mielesi mukaan ja vuokraa unelmiesi loma-asunto Ranskasta seuraavaa lomaasi varten jo tänään. Tervetuloa viettämään unohtumaton lomamatka tänne herkullisilla viineillä maustettuun maahan!