Loma-asunnot Kašubiassa

Puolan pohjoisosassa sijaitseva historiallinen kielialue Kašubia on jokseenkin tuntematon, mutta käymisen arvoinen kohde - alueella on noin 250 järveä, metsiä, kauniita moreenimuodostelmia ja jokia. NOVASOL tarjoaa majoitusvaihtoehtoja Kašubiasta ja muualta Puolasta. Vuokraa loma-asunto Puolasta ja ihastu Kašubian uniikkiin, koskemattomaan luontoon!

Loma Kasubiassa

Kašubian alue 

Kašubia kattaa rannikkoalueen Gdańskista luoteeseen. Alueella asuu vieläkin noin 200,000 slaavilaisen Kašubi-ryhmän jälkeläistä. Itse historiallista kieltä ei puhu kuin arviolta noin 53 000 ihmistä.  Lomallasi Kašubiassa voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ostaa vaikkapa perinteisiä keramiikkatuotteita tai kirjontatöitä. Kašubiassa asuvat ihmiset ovat perinteisesti hyvin vieraanvaraisia ja ystävällisiä, joten saat varmasti aidon kokemuksen paikallisesta kulttuurista lomallasi Kašubiassa. 

Aktiviteetit ja nähtävyydet

Vuokraa loma-asunto Puolasta ja löydä Kašubian monipuolinen kulttuuri! Yksi suosituista nähtävyyksistä on ulkoilmamuseo Wdzydze Kiszewskiessä, lähellä Golun-järveä. Museo esittelee Kašubian historiallisia asumuksia ja tiloja. 1770-luvulla alueella asui noin 40 ihmisen joukko, kunnes kylä hylättiin lopullisesti 1800-luvulla. Ulkomuseo pystyettiin paikalle vuonna 1906. 

Myös lähellä järveä sijaitsee Połczyn-Zdrójn mineraalilähteet, joiden uskotaan parantavan ihmisen sairauksia puhtaalla vedellään. 
Hieman erilainen nähtävyys sijaitsee Szymbarkissa - taitelija Daniel Czapiewskin teos, ylösalaisin käännetty talo. Kartuzyssä sijaitsee Kašubien perinteitä ja historiaa esittelevä museo.  

Luonnonystävien paratiisi 

Kašubian alueella on paljon koskematonta metsää, kivimuodostelmia ja vesistöjä. Erityisen vaikuttavia ovat jopa 200 metrin korkeuteen kohoavat moreenikukkulat.  Metsissä kulkee kohtuullisen monta vaellusreittiä, jonka varrelta voit löytää upeita kukkaketoja, marjoja ja sieniä. Alue on jokseenkin harvaan asuttua, joten rauha on taattu. Maisemaan kuuluu metsän lisäksi myös idylliset maatilat ja pienet kylät. 
Vesistöt ovat puhtaita ja niissä voitkin käydä virkistäytymässä vaelluksien aikana.

Loma-asunto Kašubiassa 

Vuokraa loma-asunto Kašubiasta NOVASOLin verkkosivuilta tai tutustu muihin kohteisiin Puolassa! Kašubia tarjoaa ennen kaikkea rentouttavan, rauhallisen loman keskellä luontoa. Tule ja ihastu!