Portugalin kulttuuri

Lissabon toimi Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 1994, joten luonnollisesti Portugali tarjoaa runsaasti mielenkiintoista nähtävää kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Voit kuunnella perinteistä fado-musiikkia, vierailla kauniissa kirkoissa, maistella kansallisruoka bacalhauta ja nauttia kauniista portugalin kielestä. Paras tapa nauttia Portugalin upeasta kulttuuritarjonnasta on vuokrata loma-asunto Portugalista.

Portugalilaiset ovat ylpeää merenkulkijakansaa ja meren läheisyys näkyy selvästi maan kulttuurissa. Perinteinen melankolinen fado-musiikkityyli ammentaa innoitusta portugalilaisista merimieslauluista. Vuokraa loma-asunto Portugalista Lissabonin läheltä ja hyödynnä samalla loistava tilaisuus vierailla Fado-museossa Alfaman kaupunginosassa. Voit myös käydä kuuntelemassa tunteellisia fado-muusikoita Lissabonin intiimeissä baareissa.

Portugalin kulttuuri

Jännittävä ruokakulttuuri

Portugalin läheinen sijainti mereen nähden on muovannut merkittävästi myös portugalilaista ruokakulttuuria. Portugalilainen keittiö sisältää runsaasti tuoretta kalaa, mereneläviä ja muita merellisiä herkkuja. Portugalissa ruoka on täyttävää, edullista ja käytetyt raaka-aineet korkealaatuisia. Maista perinneruoka bacalhauta, joka sisältää kuivattua turskaa, tai pastel de nata -leivosjälkiruokaa. Portugali on myös nouseva maa viinimarkkinoilla. Maista kuuluisaa portviiniä tai helposti nautittavia Douron viinejä.

Portugali on katolinen maa ja uskonnolla onkin tärkeä rooli portugalilaisessa kulttuurissa. Monissa julkisissa rakennuksissa ristiä tai uskonnollista patsasta pidetään näkyvällä paikalla ja maasta löytyy myös runsaasti kauniita kirkkoja ja luostareita. Vieraile Lamegossa sijaitsevassa lumoavassa Santuario de Nossa Senhora dos Remédios –kirkossa tai kauniissa Jerónmios-luostarissa Lissabonissa.

Portugali tunnetaan laajalti käsinmaalatuista, julkisivuja koristavista alkuperäistiileistä, korkkitammesta, oliiviöljystä sekä härkätappeluista, vaikka Portugalissa niistä ei ollakaan yhtä innostuneita kuin naapurimaa Espanjassa. Yksi Portugalin rakastetuimmista symboleista on Barcelos-kukko, joka legendan mukaan pelasti tuomitun pyhiinvaeltajan hirttotuomiolta.

Portugalin ruokakulttuuri

Vuokraa loma-asunto Portugalista ja tutustu maan ihmeelliseen kulttuuriin

Mikäli haluat nauttia fado-musiikin kauneudesta, vuokraa loma-asunto Portugalista NOVASOLin kautta. NOVASOL on perustettu vuonna 1968 ja ja tänä päivänä löydät kotisivuiltamme upeat loma-asunnot Portugalissa uniikista valikoimastamme. Löydät loma-asunnot kaikista hinta- ja kokoluokista sekä omalla uima-altaalla varustettuna että läheltä merta.

Voidaksemme tehdä loma-asunnon varaamisen sinulle turvalliseksi esimerkiksi Algarvesta, NOVASOLin paikallistoimistojen edustajat auttavat sinua paikan päällä. Vuokrahintaan sisältyy myös turvapakettimme johon pitää sisällään peruutusturvan. Lisäksi kaikki NOVASOLin loma-asunnot Algarvessa ja muualla Portugalissa on valikoitu tarkoin ja niiden laadukkuus tarkistetaan säännöllisesti, joten voit luottaa loma-asuntojemme aitouteen. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi NOVASOLille!