search

Vuokraa loma-asunto Nikosiasta

Kyproksen pääkaupunki Nikosia on eloisa ja moderni kaupankäynnin ja liiketoiminnan metropoli. Kaupungin sydän on sen historiallinen vanha kaupunki, jota ympäröivät vallihaudat. Kapeat kujat ja niiden päällä leijuvat parvekkeet sekä esimerkillisesti restauroitu kävelykatu lukuisine kauppoineen, käsityöläisineen, kahviloineen, tavernoineen, kirkkoineen, moskeijoineen sekä palmuineen antavat vanhalle kaupungille itämaista hohtoa. Loma-asunto Nikosiassa onkin loistava tilaisuus tutustua tähän kulttuurellisesti rikkaaseen alueeseen.

Nikosiaksen alueen maisemaa hallitsevat oliivilehdot sekä hedelmätarhat ja Machairas-luostarin rinteisiin istutetut mäntypuut. Vuosisatoja vanha luostari sijaitsee korkealla romanttisen laakson yläpuolella ja tarjoaa upeat näkymät tasankojen ylle. Kuvankauniit kylät mukulakivikatuineen ja yksityiskohtaisesti kunnostettuine kivitaloineen kuvaavat hyvin Kyproksen maalaiselämää. Fikardoun museokylä, joka palkittiin vuonna 1987 Europa Nostra –palkinnolla, on myös vierailun arvoinen kohde, kun suuntaat lomalle Kyprokselle. Vuokraa silloin loma-asunto Nikosiasta ja nauti saaren tarjonnasta!

Vuokraa loma-asunto Nikosiasta

Upea ja aito Nikosian alue

Nikosian aluetta ympäröi upea luonnonmaisema, sillä seutu sijaitsee vuoristojen välissä: Keryneia pohjoispuolella ja Troodos-vuoristo lounaassa. Kaupungista käsin voit nähdä vuoristoissa sijaitsevat luolat, jotka ovat ehdottomasti vaellusretken arvoisia. Nikosiaa ympäröivät hedelmälliset tasangot tekevät alueen kasvillisuudesta hyvin rikkaan, mikä mahdollistaa alueen erittäin virkeän maatalouden.

Nikosian kulttuurikohteita

Pääkaupunki Nikosia, joka sijaitsee Kyproksen keskivaiheilla, houkuttelee luokseen runsaasti matkailijoita lukuisilla historiallisilla rakennuksillaan sekä vilkkaalla kulttuurielämällään. Vuokraa loma-asunto Kyprokselta, vieraile Nikosiassa ja tutustu sen nähtävyyksiin kätevästi omasta loma-asunnosta käsin. Myös Nikosian vanha kaupunki perinteisine kauppoineen ja ravintoloineen houkuttelee paikalle vuosittain runsaasti ihmisiä.

Muita mielenkiintoisia käyntikohteita ovat esimerkiksi vanhaa kaupunkia ympäröivä venetsialaisen linnoituksen muuri, joka on noin viisi kilometriä pitkä. Myös Ataturkin aukio, Selimiye-moskeija sekä St. John –katedraali ovat myös suosittuja nähtävyyksiä.

Vuokraa loma-asunto Nikosiasta, jolloin sinulla on oiva tilaisuus kokea aito Kypros, sillä turismilla on alueella vielä melko alhainen rooli. Nikosia on lisäksi maailman ainoa jäljellä oleva jakautunut pääkaupunki, jota rajalinja jakaa kahtia vielä senkin jälkeen, kun eteläinen Kypros liittyi Euroopan unioniin.