Yleistietoa Kroatiasta

Kroatian upea Välimeren rannikkoa ja sen täydellisen puhtaat vedet, upeat saarikohteet sekä lahdenpoukamat ovat todellinen lomaparatiisi merellisestä elämästä ja aktiivisestakin lomasta nauttiville. Vuokraa loma-asunto Kroatiasta ja lähde päiväretkelle purjehtimaan tai sukeltele oman huvilan rannoilla. Kroatian manner on erittäin vaihtelevaa ja vuoristoista. Löydät NOVASOLilta loma-asunnot Kroatian rannoilta upeilla merinäköaloilla ja myös uima-altaallinen vuokratalo Kroatiasta on suositeltava, sillä maa on Euroopan aurinkoisimpia ja erittäin lämmin.  Tältä sivulta löydät hyödyllistä yleistietoa Kroatiasta tulevaa lomaasi varten.

Jos pidät vaelluksista, kiipeilystä tai pyöräilystä, on loma-asunto Kroatiasta sinulle oiva vaihtoehto. Samalla pääset tutustumaan Kroatian upeaan luontoon ja kansallispuistoihin. Loma-asunnot Kroatiasta vievät sinut myös keskelle historian kirjoa. Joka puolella maata on erittäin vanhoja, antiikin ajan rakennuksia ja raunioita ja upeat vanhat kaupungit ovat erittäin idyllisiä matkakohteita. 

Loma Kroatiassa on sekoitus rentoutumista, kulttuuria, nautintoja ja hauskoja aktiviteetteja. Vuokrahuvilat ja lomahuoneistot Kroatiasta ovatkin erittäin suosittu tapa viettää lomaa Adrianmeren rannoilla. Sää on aina upea, pikkukiviranta ja hiekkarannat mahtavia ja vesi kristallin kirkasta. Vuokraa talo Kroatiasta uima-altaalla ja pääset nauttimaan ihanasta ilmastosta parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Vuokraa loma-asunto Kroatiasta

Yleistietoa Kroatiasta

Pinta-ala: Manner 56 542 km² ja vesistöt 31 067 km²
Pääkaupunki: Zagreb 
Muita suuria kaupunkeja: Split, Rijeka, Osijek, ja Zadar.
Asukasluku: 4,25 miljoonaa asukasta (2016).
Kansallisuudet: Suurin osa kansasta on kroateja, muita kansallisuuksia ovat serbit, slovenialaiset, bosnialaiset, italiaaliset, tsekit jne. 
Valuutta: Kansallinen valuutta on Kroatian Kuna (HRK). 1 kuna vastaa 100 lipaa. Euroa on suunniteltu Kroatiaan.  Valuutanvaihto on mahdollista virallisssa vaihtopaikoissa (pankit, postit ja matkatoimistot) valuuttakurssin mukaisesti. Kroatiassa voi useimmiten maksaa myös kortilla (Diners, Visa, American Express, Eurocard, Master Card).
Kieli: Kroaatti on virallinen kieli. Yleensä Kroatiassa puhutaan hyvin englantia varsinkin turistialueilla. Kroatian joissakin osissa voit käyttää myös italiaa ja saksaa. 
Virtalähde: 220V / 50 Hz
Hätänumero: 112
Maakoodi: +385

Kroatian ilmasto

Loma-asunnon vuokraus Kroatiasta merkitsee yleensä aurinkoisia kelejä. Kroatiassa on kaksi ilmastovyöhykettä. Sisämaassa vallitsee mannerilmasto ja osin myös vuoristoilmasto kun taas rannikolla vallitsee Välimerenilmasto tarjoten monia aurinkoisia ja lämpimiä päiviä. Kuivat ja kuumat kesät ja lauhat talvet kuuluvat rannikkoilmastoon. Vuokraa loma-asunto Kroatiasta ja valitse keskimääräisen lämpötilan mukaan optimaalinen  ajankohta:
 
Keskilämpötila Istriassa    Touko 22° - Heinä 28° - Syys 24°       
Keskilämpötila Dubrovnik    Touko 22° - Heinä 30° - Syys 25°       
Keskilämpötila Split    Touko 20° - Heinä 27° - Syys 23°       
Keskilämpötila  Hvar    Touko 20° - Heinä 28° - Syys 24°       
Keskilämpötila Zadar    Touko 24° - Heinä 31° - Syys 25°     

Loma Kroatiassa

Autoilu Kroatiassa

Loma-asunto Kroatiassa on usein helpoin saavuttaa vuokra-autolla. Kroatiassa on hyvät tieverkostot ja monia uusia moottoriteitä, mutta rannikon teillä on myös usein ruuhkia. Monilla reiteillä on myös tietulleja. Vuokra-autot löydät yhteistyökumppaniosiostamme edullisemmalla hinnalla!

Kroatian loma lemmikin kanssa

Myös lemmikit ovat tervetulleita lomalle Kroatiaan. Rajaa ylittäessä tarkistetaan eläinlääkärin todistus, jotta voit todistaa, että koirasi tai kissasi on rokotettu sekä tarkistetaan, että lemmikillä on ID-tunnus. 

Vinkki: Monet vuokrahuvilat ja lomahuoneistot Kroatiassa sallivat myös lemmikit, joten voit hyvin ottaa kissan tai koiran mukaan reissuun. Löydät lemmikkiystävälliset vuokratalot Kroatiasta ja muista Euroopan kohteista talon kuvauksen kohdalta. Voit myös valikoida sopivat loma-asunnot Kroatiasta nin, että valikoimassa näkyy vain lemmikit sallivat kohteet.  

Tunnettuja kroaatteja

Tästä listasta löytyy monia ihmisiä, jotka ovat teoillaan tehneet Kroatiaa kuuluisaksi. 

Nikola Tesla – Tesla syntyi nykyisessä Kroatiassa ja on ehkä tunnetuin elektromagneettisen tutkimuksensa vuoksi. Korkein tuomioistuin tunnusti Usassa että hän oli keksinyt radion Marconin sijaan. Tämän tiedemiehen nimi jatkaa eloaan monien alojen yhteydessä, kuten Tesla Airport, Tesla Motors ja Nikola Teslan museo. 
2cellos – Kroatialainen selloduo Luka Šulić ja Stjepan Hauser on esittänyt musiikkiaan miljoonille YouTubessa, jossa he tulkitsevat rock- ja populäärimusiikkia. Duo on esiintynyt monissa tunnetuissa tv-ohjelmissa ja kiertänyt maailmaa. 
Toni Kukoč – Kolminkertainen NBA-mestari Kukoč syntyi ja kasvoi Splitissä. Koripalloilijaa pidetään yleisesti ottaen maan parhaimpana kautta aikojen. 
Davor Šuker – Tämä hyökkääjä oli mukana laittamassa kroatialaista jalkapalloa maailmankartalle 1990-luvulla. 12-vuotisen maajoukkueuransa aikana hän teki 45 maalia Kroatialle. Uran kohokohta oli 1998, kun Kroatia pääsi MM-semifinaaleihin ja hänestä tuli turnauksen maalikuningas. Joukkuetasolla hän pelasi mm. Real Madridissa, Sevillassa ja Arsenalissa.

Vuokraa loma-asunto Kroatiasta

Kroatialialainen keittiö

Riippuen siitä, missä vuokratalo Kroatiassa sijaitsee, vaihtelevat kulinaristiset nautinnotkin hieman. Esimerkiksi Slavoniassa ruokakulttuuri on saanut inspiraatiota Unkarista mausteineen ja paprikoineen. Terveelliset raaka-aineet, kuten kala, oliiviöljy ja vihannekset sekä villiyrtit ovat puolestaan tunnusomaisia Dalmatian alueen keittiölle. Vuokraa loma-asunto Kroatiasta ja nauti perinteisestä alkuruokaherkusta, johon kuuluu ilmakuivattua Prsut-kinkkua, kovaa juustoa sekä lampaanmaitoa. Päälle kannattaa nauttia valkoviiniä tai ottaa kuuluisa yrttisnapsi Travarica.