Tiesitkö nämä 7 faktaa Kroatiasta?

Jos upeat rannat ja puhdas merivesi ovat ainoat asiat, joita tiesit Kroatiasta, niin seuraavaksi kerromme lisää syitä, miksi vuokrahuvila Kroatiasta on ehdoton lomaykkönen. Mielenkiintoisen historiansa lisäksi esittelemme nyt 7 sellaista asiaa, joita et vielä ehkä tiennyt Kroatiasta. Lähde lomalle Kroatiaan ja vuokraa talo NOVASOLilta ja pääset tutustumaan näihinkin upeisiin paikkoihin ja pikkujuttuihin.

1. Hum – Maailman pienin kaupunki

Vuokraa talo Kroatian ihanan rannikkokaupungin Opatijan kupeesta ja tutustu maailman pienimpään kaupunkiin Humiin. Tässä keskiaikaisessa kaupungissa asuu noin 20 asukasta, joista yksi on luonnollisesti kaupungin presidentti. Pienestä koostan huolimatta kaupungilla on sekä ravintola, kauppa, museo, kirkko että koulu. Kesäisin Humissa on toki vierailijoita ja kaupungissa järjestetään myös festivaalit.

Vuokraa talo Kroatian rannikolta ja vieraile tässä pikkukaupungissa ja syö sen ainokaisessa ravintolassa. Kaupungin historia ulottuu 1100-luvulle saakka, josta ovat todisteena myös kirjoitukset sen portilla. Hum on pieni ja hauska kokemus Kroatian lomallesi.

Maailman pienin kaupunki

2. Ilmainen WiFi 300 paikassa

Yhä useampi toivoo voivansa surffailla netissä lomallansa. Aina on mukavaa jakaa lomahetkiä myös kotijoukkojen kanssa. Vuokraa huvila Kroatiasta ja yleensä asunnossa on wifi-yhteys valmiiksi. Jos valitsemasi loma-asunto Kroatiassa ei tätä palvelua voi tarjota (wifi mainitaan talon kuvauksessa), niin on hyvä tietää, että Kroatiassa on ainakin 300 ilmaista wifin tarjoajaa. 

3. Game of Thrones Kroatissa

Ei ole mikään suuri salaisuus, että monet kohtaukset suositussa Game of Thrones -sarjassa on kuvattu Kroatiassa. Vuokraa loma-asunto Kroatiasta ja sukella sarjan ihmeellisiin kuvauskohteisiin.

Useastii sarjassa esiintyvä kaupunki on Dubrovnik, jossa on yli 10 eri kuvauspaikkaa. Kaupungin upea muuri Micetatorneineen on ollut kuvauspaikkana Daeneryksen etsinnöille ’The House of the Undying’ –sisääntulon jälkeen. Vaikka myös esim. isku Blackwaterilla on kuvattu täällä, niin Dubrovnik tunnetaan ehkä parhaiten King's Landingissä (suom. Kuninkaan satama) tapahtuvista kohtauksista.

Sarjan suosion vuoksi kaupungissa voi nykyään ottaa osaa ohjattuihin kierroksiin Game of Thrones -teemalla. Kuvauspaikkoja löydät Dubrovnikin lisäksi myös Splitistä, Sibenikistä ja Klisistä, joten loma-asunnon vuokraus Kroatiasta voi merkitä myös melkoista seikkailua sarjan syöverehin. Tervetuloa vuokraamaan huoneisto tai huvila Dubrovnikista ja ihastumaan upeisiin kohteisiin myös Game of Thronesin merkeissä.

Vuokraa loma-asunto Kroatiasta

4. Onko vesi juomakelpoista?

Ulkomailla lomaillessa tulee aina mietittyä, onko hanavesi kohteessa juomakelpoista. Voiko hanavettä siis juoda myös Kroatiassa? Vastaus on kyllä mutta mikäli tunnet olosi epävarmaksi veden suhteen (esimerkiksi sen haju tai värin vuoksi), voit aina juoda pullovettä sen sijaan. Kroatissa hanaveden maku on luonnollisesti erilainen, mutta mikäli koet olosi epäileväiseksi, valitse juomaksi pullovesi. Näin pystyt nauttimaan olostasi täysin siemauksin ilman epävarmuuden tunnetta. Myös paikallisten mielipiteet hanaveden juotavuudesta vaihtelevat sen mukaan, keneltä kysytään. Esimerkiksi Kroatian matkailutoimiston mukaan hanavesi on juomakelpoista kaikkialla.

5. Kuinka monta saarta Kroatiaan kuuluu?

Mielenkiintoinen kysymys! Kroatian rannikolla avautuu uskomaton saarivaltakunta, jossa on 1244 saarta ja luotoa. Suuri vaihtelu tekee saaristoluonnosta rikkaan ja suuret lomasaaret Kroatiassa, kuten Krk, Hvar ja Brac, ovat kuin omia pieniä valtakuntiaan. Löydät saaristosta myös Kornatin upean kansallispuiston, joka koostuu 89 saaresta. Osittain karukin saaristo on upea luontoelämys.

Kroatian saaristo

6. Valkotryffeli – Istrian valkoinen kulta

Monet maat ovat maailmankuuluja ruokakulttuuristaan ja loma Kroatiassa ja etenkin Istriassa on todella herkullinen lomaelämys. Vuokraa huvila Kroatiasta ja olet lähellä viini- ja oliivitarhoja sekä ihania kalasatamia. Prsut-kinkku, dalmatialainen gulassi Pasticada ja grillattu kala ovat tuttuja Kroatian loman herkkuja, mutta muistathan maistaa myös valkoista tryffeliä. Se on upea herkkuaarre, jota on harvoin tarjolla. Suurin osa tästä upeasta herkkutuotteesta tuotetaan Italiassa, mutta Istriassa pääset maistelemaan sitä hyvinvarustelluissa ravintoloissa ja herkkuputiikeissa. Lähde vierailulle esimerkiksi Motovun kylään, jossa lähes jokainen asukas on tryffelinmetsästäjä. Syys-tammikuussa on tryffelijahdin aika ja sieniherkut ovat tuolloin parhaimmillaan, joten huvilan vuokraus Istriasta kannattaa myös talviaikaan.

Istrian valkotryffeleitä

7. Huikea määrä loma-asuntoja Kroatiassa

NOVASOLista on melko lyhyessä ajassa tullut Kroatian suurin loma-asuntojen välittäjä. Tällä hetkellä meillä on yli 10 000 vuokrahuvilaa Kroatiassa, joten valikoima on erittäin kattava. Jokainen loma-asunto ja vuokratalo Kroatiassa on laadultaan taattu ja ne ovat ns. ’All inclusive’ , mikä tarkoittaa, ettei ylimääräisiä kustannuksia tule vuodevaatteista eikä sähkön käytöstä. Maassa on myös seitsemän palvelutoimistoa, josta saat apua kysymyksiisi lomasi aikana. Etsi sopiva loma-asunto Kroatiasta täältä kotisivuiltamme ja lähde ihanan aurinkoiselle lomalle Kroatiaan turvallisesti NOVASOLin kautta.

Tervetuloa NOVASOLillle ja vuokraamaan unelmiesi uima-altaallinen huvila Kroatiasta tai ihana pieni lomahuoneisto Kroatian kauniista ja historiallisista kaupungeista!