Nähtävyyksiä ja vinkkejä Kroatian lomalle

Vuokraa loma-asunto Kroatiasta ja pääset nauttimaan monenlaisista harrastuksista ja ihastelemaan upeita nähtävyyksiä ympäri maan. Tässä alla esittelemme parhaat vinkit, aktiviteetit ja nähtävyydet Kroatian lomalle. Vuokrahuvila Kroatiasta merkitsee paitsi upeita, kristallinkirkkaita merenrantoja pikkukivineen, myös paljon historiallisia nähtävyyksiä, rakennuksia ja monumentteja sekä loputtomat harrastusmahdollisuudet.

Vuokraa loma-asunto Kroatiasta

Suosittuja aktiviteetteja

Vuokraa talo Kroatiasta ja lähde nauttimaan antiikin ajan aarteista, joista moni on päässyt UNESCOn maailmanperintölistalle saakka. Upeat vanhat kaupungit ja rakennukset sekä luontokohteet ovat jotakin, mitä et kotimaassa pääse koskaan kokemaan tai näkemään.

 • Pyöräily – Maastopyöräily tai pyöräretket pitkin rannikkoa, vuorilla tai saarilla ovat erittäin suosittu aktiviteetti Kroatian lomalle. Vuokraa talo Istriasta, joka on yksi suosituimmista lomakohteista Kroatiassa ja löydät renkaidesi alle yli 2600km erilaisia pyöräreittejä. Hiukan kokeneempi pyöräilijä voi testata myös Tour de Croatian vaativia kilpareittejä.
 • Purjehdus – Purjehdus on lähes pakko kokea Kroatian lomalla. Kroatian meret ihanien kallioisten ahtien, pienten saarten, vehreiden tammi- ja oliivilehtojen sopivat täydellisesti purjehdukseen. Vuokraa loma-asunto Kroatian rannikkokaupungeista voit myös varata paikan purjeveneellesi. Monilta paikkakunnilta voit myös vuokrata veneen sekä kipparilla että ilman. Suosittelemme lämpimästi!
 • Sukellus – Luonto ja kulttuuriaarteet ihastuttavat meren pinnan alla. Vuokraa huvila Kroatian rannikolta tai ihanilta saarilta ja pääset nauttimaan uskomattoman kirkkaista vesistä, joista löytyy sukeltajalle paljon tutkittavaa mereneliöistä hylkyihin, antiikkisiin löytöihin, koralleihin ja luoliin. Kroatian omakohteissa järjestetään kursseja ja retkiä niin aloittelijoille kuin kokeneillekin sukeltajille.
 • Vesiurheilulajit – Surffarit rakastavat Kroatiaa ja loma-asunnot Bracin tuulisella saarella ovat erityisen suositeltavia vesiurheilusta nauttiville. Melojien kannattaa suunnata perinteiselläe ”trupicelle”. Ryhmissä pääsee myös testaamaan koskenlaskua virroissa, koskissa ja huimissa vesiputouksissa. Vuokraa uima-altaallinen loma-asunto Kroatiasta tai lähde sisämaan vesipuistoihin, kuten Aquacolorsiin Porecissa, Istralandiaan Nova Vasissa tai Solariseen Sibekissä ja pääset nauttimaan vesileikeistä ja kiidosta myös rakennetuissa olosuhteissa.
 • Hiihto – Vuokrahuvila Kroatiasta sopii myös talvilomailuun! Lähde testaamaan vuorille Kroatian latuja ja lasketteluolosuhteita. Esim. Sljemessä (Medvednica-vuori) Zagrebin lähellä on jo vuosia järjestetty pujottelun maailmancup –osakilpailu. Kisa kulkee nimellä Snow Queen Trophy, joka on nimetty olympiavoittaja Janica Kostelicin mukaan.
Sukellusloma Kroatiassa

UNESCOn maailmanperintökohteita

 • Dubrovnikin vanha keskusta – Vuokraa huvila Kroatiasta ja läheltä Dubrovnikia ja pääset nauttimaan uskomattoman vanhoista ja hyvin säilyneistä historiallisista rakennuksista. Upea kaupungin muuri on suosittu turistikohde ja sen tarina alkoi jo 1100-luvulla.
 • Diocletianuksen palatsi Splitissä – Myöhäisantiikkinen keisarinpalatsi rakennettiin Ciocletianuksen toimesta vuonna 200 ja se on 30 000 m2 pinta-alallaan yksi maailman suurimmista Rooman ajalta säilyneistä rakennuksista.
 • Pyhän Jakobin -katedraali Sibenikissä – Huima katedraali otettiin maailmanperintökohteiden listalle vuonna 2000 ja se on omistettu samannimiselle apostolille.
 • Trogirin historiallinen keskusta – Yli tuhat vuotta vanha kaupunki on ihana pieni vierailukohde, jossa pääset livahtamaan historiallisille kujille. Useat eri aikakaudet ovat jättäneet jälkensä rakennuksiin, jonka keskellä kohoaa upea katedraali. Vuokraa loma-asunto Kroatiasta Splitin läheltä ja olet lähellä tätä ihanaa pikkukaupunkia.
 • Eufrasiusbasilika Porecissa – Rakennuskompleksi ja bysänttilainen taide sekä mosaiikkikoristeet kertovat värikästä historiaa ajasta, jolloin kristinusko saapui Poreciin 400-luvulla.
 • Plitvice-järvet, kansallispuisto –Plitvice otettiin vuonna 1979 UNESCON maailmanperintökohteiden listalle ja puistossa käy vuosittain yli miljoona vierailijaa. Kalkkikivi tekee alueesta erityisen ja mielenkiintoinen ympäriustö, jossa on mm. 16 järveä sekä upeat vesiputoukset tekevät paikasta uskomattoman luontoelämyksen.
 • Keskiaikaiset hautakivet Steccissa Cista Velikassa ja Dubravkassa. Vuokraa loma-asunto Kroatiasta ja löydät maasta noin 4000 historiallista hautakiveä, jotka ovat peräisin jopa 110-luvulta saakka.
 • Starogradsko polje –pellot Hvarilla – Alue on tänä päivänä yksi parhaiten säilyneistä Kreikan antiikin viljelysalueista Välimerellä. Alueen melko muuttumattomina pysyneet oliivilehdot ja viiniviljelmät kreikkalaisten kolonalisaatiosta lähtien ovat uniikki kokemus.

Festivaaleja ja tapahtumia

Vuokraa loma-asunto Kroatiasta ja lähde nauttimaan niin upeista kansanfestivaaleista kuin urheilutapahtumistakin. Tapahtumia järjestetään vuoden ympäri.

 • Helmikuu: Karnevaalit Opatijassa ja Rijekassa
 • Huhtikuu: Kornati Cup purjehdusregatta
 • Toukokuu: Big Wall Speed Climbing (Vapaakiipeilykilpailu Paklenican kansallispuiston vuorilla), Ladies Open (ATP-tennistä)
 • Kesäkuu: Kansainvälinen lastenfestivaali Sibenikissä, kansanmusiikkifestivaalit Splitissä ja Zagreb-festivaalit
 • Heinä-/Elokuu: Surfing Freestyle (Kroatian surffausmestaruudet ratkotaan Dubrovnikissa), Konsertti Pula-Areenalla, Musiikkifestivaalit St. Donatissa, Zadarissa, Kesäfestivaalit Dubrovikissa, Raber Fiera (keskiaikaviikot Rabissa), Klapafestivaalit (a capella –festivaalit Omisissa), Miekkatanssit Korculassa, kulttuurikesä Makarskassa, kulttturikesä Splitissä.
 • Syyskuu/lokakuu: Marunada (kastanjajuhla Lovranissa), Tryffelifestivaalit Istriassa, Barockiltamat Varazdinissa.
Vietä loma Kroatiassa

Historia ja kulttuuri

Loma-asunnot Kroatiassa tarjoavat lomailijalle upeita historiallisesti ja kulttuurisesti mielenkiintoisia elämyksiä. Monet kansat ovat jättäneet jälkensä Kroatian katukuvaan, kuten roomalaiset, turkkilaiset ja habsburgilaiset. Kroatiasta löytyy aarteita aina kiviajalta saakka, kuten upeat luolat Havrin saarella sekä Palagruzalla. Vuokratalo Kroatiassa tarjoaakin monenlaisia jalanjälkiä eri historian ajoilta ihasteltavaksi ja tutkittavaksi.

Slaavit ja kroatit alkoivat asuttamaan maata 500-600 luvuilla. 800-luvulla oli olemassa vielä kaksi eri hallintoluetta, jotka yhdistyivät vuonna 925. Tämän jälkeen maassa on ollut monia eri sotia ja hyökkäyksiä ja Unkari valtasi maan 1100-luvulla. Osmaanien valtakunta teki puolestaan saman tempun 1450.

1800-luvlla Napoleon kävi myös hetken aikaa hallitsemassa alueita, jonka jälkeen Itävalta ja Italia taistelivat pitkään alueen herruudesta. Vuonna 1866 tämä kulminoitui sodaksi, jonka jäjiltä löytyy edelleen vedenalaisia hylkyjä ja muita merkkejä.

Itävalta-Unkari sai tuolloin vallan maasta. Rakennettiin ja vahvistettiin satamia, jonka ansiosta kauppa ja laivanrakennus alkoi kukoistamaan. Toisen maailmansodan aikaan Adrianmeri oli myös suuri sotatanner.

Kaikki nämä verisetkin historian jäljet ovat nähtävissäsi, kun lähdet lomalle Kroatiaan. Vuokraa huoneisto tai huvila Kroatiasta ja tutustu historian jälkiin omassa tahdissasi ja haluamassasi määrin. Koko maa on täynnä historiaa ja kulttuurihistoriaa ja voit vierailla upeissa vanhoissa kirkoissa, rakennuksissa ja pihoissa menneen ajan loistoa ihaillen.