search

Vuokraa loma-asunto Ugljanilta

NOVASOLilla on laaja valikoima loma-asuntoja Kroatiassa ja suositulla Dalmatian alueella. Valikoimastamme voit valita juuri oman unelmiesi loma-asunnon ja vakuuttua sen viihtyvyydestä, sillä kaikki asuntomme ovat laatutarkastettuja. Vuokraa loma-asunto Ugljanilta, Dalmatian alueen ihanalta saarelta, ja vietä täydellinen lomamatka perheesi tai ystäviesi kanssa tutustuen tämän ihanan maan monipuoliseen ja kiehtovaan kulttuuriin. Yksityinen loma-asunto Dalmatiassa antaa loistavat lähtökohdat ikimuistoisen ja upean loman toteuttamiselle.

Vuokraa loma-asunto Ugljanilta

Ugljanin saari Dalmatiassa

Ugljanin saari sijaitsee Kroatian Dalmatian alueella, Zadarin saaristossa muutaman merimailin päässä Zadarin kaupungista. Saarella on kokoa noin 52 neliökilometriä ja pituutta noin 22 kilometriä mantereen suuntaisesti. Ugljan on hyvinkin hedelmällinen saari kaikkine metsineen sekä oliivi- ja hedelmätarhoineen. Saarella asuu noin 1000 paikallista, jotka hankkivat elantonsa pääasiassa maanviljelystä, kalastuksesta sekä turismista. Saari on yhteydessä viereiseen Pasmanin saareen sillan välityksellä, joka lähtee  Kukljican kaupungista. Prekon kaupungista puolestaan löytyy lauttasatama, johon Zadarista tulevat lautat rantautuvat. Välimatka lautalla kestää vain noin 25 minuuttia. 

Viikonloppuisin Ugljanin saarelle saapuu paljon yksityistä veneliikennettä, sillä monella Zadarin asukkaalla on loma-asunto Ugljanilta. Heidän saapumisensa vaikuttaa lähinnä Prekon, Kukljican ja Sutomiscican satamissa. Viimeiseksi mainitun kaupungin Olive Island Marina on ehdottomasti näkemisen arvoinen pieni ja viihtyisä satama, joka sijaitsee syvän lahden suojassa ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia istuskella mukavissa kahviloissa ja ravintoloissa nauttien paikallisia herkkuja samalla, kun katselee sataman vilskettä. 

Ugljanin nähtävyydet

Ugljanin saari on ollut asutettu kivikaudelta asti. Vielä tänäkin päivänä saareen monissa paikoissa voi ihastella sen alkuajoilta peräisin olevia roomalaisia rakennuksia ja niiden raunioita, mutta etenkin Mulinen lahdessa pääset ihailemaan muun muassa aikaisen kristillisyyden kirkon jäänteitä. Lisäksi hyvin kiinnostava nähtävyys on ensimmäisen vuosisadan ajoilta peräisin oleva entinen öljytuotannon rakennus. Keskiajalla slaavilaiset ja kroatialaiset pikkuhiljaa asettautuivat Ugljanin saarelle. He rakensivat linnoja, taloja ja lukuisia pieniä kirkkoja. Näkemisen arvoista saarella on 1400-luvulta peräisin oleva fransiskaaninen luostari, jossa nykyään asuu ja elää nunnia, sekä luostarin 1500-luvulta peräisin oleva kirkko. Luostari on avoinna vierailijoille kesäisin. 

1500 asukkaan asuttamassa Prekon kaupungissa Ugljanin saarella pääset ihailemaan vanhoja ja kauniita kesähuviloita, jotka aikoinaan rakensivat rikkaat patriisit Zadarista. Prekossa sijaitsee myös tutustumisen arvoinen vanha tehdas, jossa sijaitsee nykyään saaren oliivin kasvatuksesta kertova öljymuseo. Meressä Prekon edustalla sijaitsee pieni ja romanttinen Galevacin saari, jota peittää rehevä välimerellinen kasvillisuus. Saaren keskellä sijaitsee 1400-luvulta peräisin oleva Franjevacin luostari, joka on vielä tänäkin päivänä munkkien asuttama. Luostarista löytyy museo ja kohde on avoinna vierailijoille kesäisin.

Vuokraa loma-asunto Ugljanilta

Tekemistä Ugljanin saarella

Ugljanin saari on loistava kohde täydelliselle rantalomalle Dalmatian alueella. Saaren lukuisat kuvankauniit pikkukivi- ja hiekkarannat, houkuttelevat lahdet sekä upea rannikko hurmaavat turisteja kerta toisensa jälkeen. Saarelta löytyy monia ihania ja suosittuja rantoja, joista voit lomasi aikana valita mieleisesi rantaelämän viettoa varten. Ugljanilla voit myös viettää aktiivista lomaa ja lähteä patikoimaan tai pyöräilemään saaren hyvin merkittyjä reittejä pitkin. Lisäksi saarella pääset monipuolisesti maistelemaan herkullisia ja edullisia perinneannoksia. Alueelta löytyy monia pieniä tavernoja sekä ravintoloita, jotka tarjoavat tuoreista raaka-aineista tehtyjä dalmatialaisia ruoka-annoksia sekä oma- ja kotitekoisia viinejä. 

Varaa loma-asunto Ugljanilta NOVASOLin kautta

NOVASOL tarjoaa laajan valikoiman loma-asuntoja ympäri Dalmatian aluetta ja myös Ugljanin saarta. Kaikki asuntomme ovat laatutarkastettuja ja osasta löytyy luksuselementteinä oma uima-allas tai sauna. Luksuskohteiden lisäksi tarjoamme myös viihtyisiä, kotoisia ja hillitympiä loma-asuntoja. Unelmien loma-asunto Ugljanilta löytyy NOVASOLin kautta ja tarjoaa sinulle perustan täydellisen lomamatkan luomiselle kohteessa. Tutustu valikoimaamme nettisivuillamme ja varaa loma-asunto seuraavaa lomaasi varten itsellesi ja perheellesi jo tänään. Odotamme innolla, että pääsemme toivottamaan sinut tervetulleeksi loma-asuntoosi Kroatiaan!