search

Vuokraa loma-asunto Solinista

Noin 25 kilometrin päässä Splitin kaupungin keskustasta, kauniisti  Jadron joen varrella sijaitsee Solinin historiallinen kaupunki. Jos vuokraat loma-asunnon Solinista, pääset viettämään lomasi alueella, jolla on pitkä historia sekä lukuisia nähtävyyksiä. Solinin kaupungin historialliset juuret juontavat aina pitkälle ennen ajanlaskun alkua ja kyseessä on Keisari Diocletianuksen syntymäpaikka. Historiallisen mielenkiintoisuutensa lisäksi Splitin kaupungin läheinen sijainti tekee Solinista houkuttelevan lomakohteen. Vuokraa loma-asunto Solinista ja lähde tutustumaan kaikkeen siihen, mitä tällä mielenkiintoisella ja historiallisella kohteella on sinulle tarjota. 

Vuokraa loma-asunto Solinista

Nähtävyydet ja vetonaulat

Heille, jotka haaveilevat lomasta historiallisessa ympäristössä, Solin on mitä loistavin kohde. Kaupunki on Kroatian suurin arkeologinen alue, jonka syntyjuuret ovat monien tuhansien vuosien takana. Solin sijaitsee samalla paikalla, missä muinainen Salonan kaupunki aikoinaan sijaitsi. Salona oli Rooman valtakauden aikana Dalmatian alueen kulttuurinen sekä poliittinen pääkaupunki ja Keisari Diocletianuksen oletettu syntymäpaikka. Avarien ja slaavien hyökkäyksen ansiosta Salona tuhoutui 600-luvulla, jolloin sen asukkaat muuttivat asumaan Diocletianuksen palatsin ympäristöön. Tästä asutuksesta muodostui aikojen saatossa Splitin kaupunki. 

Tänä päivänä Solinissa on nähtävissä monia raunioita, monumentteja sekä nähtävyyksiä Rooman valtakauden aikaisesta Salonan eläväisestä kaupungista. Muun muassa amfiteatteri, foorumit temppeleineen, hautausmaat sekä monet muut nähtävyydet tuovat lomallesi roimasti historian havinaa. Täällä voit myös nähdä raunioita ajalta, jolloin kaupunki oli turkkilaisten vallan alla. Loma-asunto Solinista tarjoaa parhaan mahdollisen perustan tutustua alueen nähtävyyksiin ja vetonauloihin omatoimisesti ja itsenäisesti. 

Vuokraa loma-asunto Solinista

Aktiviteetteja ja kokemuksia lomallasi Solinissa

Loma-asunto Solinista tarjoaa sinulle myös mahdollisuuksia harrastaa monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja. Nauti rentouttavasta kävelystä Jadron jokea pitkin tai lähde matkaan pyörällä. Alue on ideaalinen myös heille, jotka tykkäävät vetäistä vaelluskengät jalkaan ja lähteä tutkimaan luontoa patikoiden – Kozjakin ja Mosorin vuoret ovat ehdottomasti kokemisen arvoiset. Urheilu- ja luontoaktiviteettien lisäksi kannattaa tutustua Solinin tapahtumatarjontaan, jonka kautta pääset totisesti tutustumaan alueen kulttuuriin ja paikallisiin ihmisiin. Muun muassa Ethnoambient Salona, International Cartoon Festival sekä Solin Cultural Summer ovat eräitä monista kokemisen arvoisista tapahtumista.  

Splitin kaupunki sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Solinista ja kuuluu monille Dalmatian alueelle matkustaville luontaisesti matkasuunnitelmaan. Lomallasi Solinissa kannattaakin omistaa aikaa Splitin päiväreissulle. Täältä löydät ihania rantoja, aktiviteetteja kaikenikäisille, loistavia ravintoloita sekä kahviloita ja tietenkin lukemattoman määrän mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Yksi nähtävyys, mitä ei missään nimessä kannata jättää välistä, on Keisari Diocletianuksen palatsi, jolla on ollut tärkeä rooli Splitin kaupungin syntymisessä historiassa. Osallistuessasi opastetulle kierrokselle palatsiin, saat paljon mielenkiintoisia informaatioita sekä faktoja tästä Diocletianuksen eläkepäivien rakennuksesta. 

Vuokraa loma-asunto Solinista

Vuokraa loma-asunto Solinista NOVASOLin kautta

NOVASOL tarjoaa yli 10 000 loma-asuntoa Kroatiassa ja valikoima on laaja myös suositulla Dalmatian alueella. Laajasta valikoimastamme jokainen lomailija löytää epäilemättä omiin vaatimuksiinsa ja toiveisiinsa parhaiten vastaavan loma-asunnon. Etsitpä sitten upeaa luksusasuntoa suurelle porukalle, modernia loma-asuntoa perhelomalle tai romanttista ja pientä vuokrakotia puolisosi kanssa, NOVASOLilta löytyy ratkaisu jokaiseen tilanteeseen ja lomatyyppiin. Tutustu valikoimaamme nettisivuillamme, rajaa hakua mielesi mukaan ja vuokraa unelmiesi loma-asunto Dalmatiasta seuraavaa lomaasi varten jo tänään. Odotamme innolla, että pääsemme toivottamaan sinut ja perheesi tervetulleeksi loma-asuntoonne Kroatian auringon alle!