Kreikan kulttuuri

Kreikkalaiset ovat hyvin ylpeitä omista tavoistaan ja perinteistään, joista he pitävät tiukasti kiinni. Vieraillessasi tässä kauniissa maassa pääset tutustumaan näihin perinteisiin sekä lisäksi Kreikan kieleen ja kulttuuriin, musiikkiin, ruokaan sekä viiniin. Monet maan juhlapyhistä ja perinteistä on uskonnollisia.

Kihlautuminen

Kreikassa on tapana kihlautua ennen avioliiton solmimista. Vasta tämän jälkeen mies tavallisesti pyytää naisen kättä tämän isältä.

Avioliitto

Joissakin osissa Kreikkaa morsian saa myötäjäislahjoja äidiltään, isoäideiltään sekä tädeiltään. Nämä lahjat ovat tavallisesti petivaatteita, pyyhkeitä sekä käsintehtyjä koruompelutöitä. Morsiamen isä antaa tyttärelleen ja vävylleen kalustetun talon häälahjaksi. Suuremmissa kaupungeissa tämä perinne on kuitenkin jo kadonnut.

Nimipäivä

Kreikassa nimipäivällä on suurempi merkitys kuin syntymäpäivällä. Suurin osa kreikkalaisista nimistä on johdettu eri pyhimysten nimistä. Vielä tänäkin päivänä voimassa olevan perinteen mukaisesti nimipäivää juhlivat ne, jotka jakavat nimensä pyhimysten kanssa.

Karnevaali

Kreikan suosituin karnevaali in Apokries, jota juhlitaan kolmen viikon ajan. Karvevaali alkaa sunnuntaina ja päättyy puhtaana maanantaina (Kathari Deftera) tunnettuun juhlaan.

Pääsiäisjuhla

Pääsiäinen on tärkeä juhla Kreikassa ja sillä on maassa jouluakin suurempi merkitys. Pääsiäistä varten naiset maalaavat munia punaisiksi, isovanhemmat ostavat uusia kenkiä, vaatteita ja kynttilöitä lapsille ja kylissä talojen ulkopinnat maalataan valkoisiksi.