search

Vuokraa mökki Ala-Itävallasta

Ala-Itävalta (Niederösterreich) on pinta-alaltaan suurin Itävallan yhdeksästä osavaltiosta. Vaihteleva maasto, lukuisat nähtävyydet, kulttuurilliset kohokohdat, upeat maisemat jokineen ja vuorineen, sekä alueittain vaihteleva ruokakulttuuri luovat pohjan, jolla mökkiloma Itävallassa onnistuu takuuvarmasti. Kävele tai pyöräile avaroilla niityillä, kulje veneellä pitkin Tonavaa, vieraile Ala-Itävallan monissa kohteissa, tai suunnittele ja toteuta retki Wieniin. Alueen tarjoamat mahdollisuudet ovat lähes ehtymättömät. Lomaillessasi pääset nauttimaan myös paikallisten asukkaiden ystävällisestä ja avuliaasta luonteesta. Mökki Ala-Itävallasta on loistava tapa nauttia lomasta tässä upeassa maassa. Ala-Itävalta tarjoaa mahdollisuuden rentoon kaupunkilomaan tai aktiivisempaan tutkimusretkeilyyn.

Vuokraa mökki Ala-Itävallasta

Häikäisevät maisemat

Ala-Itävalta ulottuu pohjoisesta Tonavalta etelään Alpeille saakka, tehden siitä Itävallan suurimman osavaltion. Sen länsiosasta löydät metsiä, nummia, lampia ja tasankoja. Ala-Itävalta on jaettu neljään alueeseen  eli ”neljännekseen” (viertel), jotka eroavat paljon toisistaan niin maisemiltaan kuin ilmastoltaankin: Waldviertel, Weinviertel, Mostviertel ja Industrielviertel. Waldviertel ja Weinviertel sijaitsevat Tonavan pohjoispuolella, kun taas Mostviertel ja Industrieviertel joen eteläpuolella. Itävallan pääkaupunki Wien sijaitsee keskellä Ala-Itävallan osavaltiota. Vuokramökki Itävallassa on erinomainen tapa tutustua maahan laajemmalti ja kokea sen seutujen erilaisuus ja monipuolisuus.

Kaupunkeja ja kohtaamisia

St. Pölten, Krems, Waidhofen and der Ybbs ja Wiener Neustadt ovat Ala-Itävallan suurimpia kaupunkeja. Niiden lisäksi myös suuri osa muista Itävallan kaupungeista sijaitsee osavaltion alueella. St. Pölten on toiminut Ala-Itävallan pääkaupunkina vuodesta 1986 lähtien, jolloin vastuu siirtyi Wieniltä nykyiselle pääkaupungille. St. Pölten on hyvinsäilyneine rakennuksineen erittäin monipuolinen kaupunkikohde. Mainitsemisen arvoisia käyntikohteita ovat esimerkiksi kaupungintalo, katedraali, teatteri, Riemerplatz ja Herrenplatz sekä kaupungin vanhin apteekki, Löwenapotheke. Apteekki perustettiin vuonna 1545, mikä tekee siitä kaupunkin vanhimman liiketoiminnan.

Tiesitkö, että Ala-Itävalta on pinta-alansa lisäksi myös väkiluvultaan Itävallan suurin osavaltio?

Vuokraa mökki Ala-Itävallasta

Paikallinen keittiö

Ala-Itävallan paikallisherkkuja ovat waldvierteriläinen unikkopasta, marchfeldiläinen parsa, wachauerilaiset aprikoosit, lukuisat kalaruoat, waldvierteliläiset taikinanyytit sekä unikkopiiraat. Myös Wachaun viinivalikoima tunnetaan erityisen hyvin, onhan Wachau yksi maailman kuuluisimmista viinintuottaja-alueista. Vuokraa mökki Ala-Itävallasta, joka tarjoaa useita kohteita, jossa matkailija voi herkutella paikallisilla antimilla. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi vuokraamaan mökki Itävallasta ja nauttimaan maan ja sen seutujen upeasta tarjonnasta!