search

Vuokraa loma-asunto Manacorista

Noin kymmenen kilometrin päässä Mallorcan saaren itäisestä rannikosta sijaitsee saaren toiseksi suurin kaupunki, Manacor. Aikoinaan se oli runsaasti maanviljelyä harjoittava kaupunki, mutta vuonna 1879 avatun rautatien myötä Manacor muuttui hyvin teolliseksi ja kaupalliseksi kaupungiksi. Tänä päivänä junayhteydet esimerkiksi Manacorin ja Palma de Mallorcan välillä kulkevat hyvin tiuhaan tahtiin, joka mahdollistaa muun muassa paikallisten käydä kätevästi töissä Palmassa sekä turistien helpon liikkumisen kaupungista toiseen. Manacorista on helppo saavuttaa joitakin koko Mallorcan saaren kauneimmista rannoista ja kaupunkia ympäröivä maaseutu antaa idyllistä tunnelmaa tänne vilkkaaseen teollisuuskaupunkiin. Manacor on tunnettu erityisesti kuuluisasta helmitehtaastaan sekä myöskin tennispelaaja Rafael Nadalista – kyseessä on hänen kotikaupunkinsa ja täällä hän edelleen perheineen asuu. Vuokraa loma-asunto Manacorista ja koe tämän monipuolisen kaupungin viehätys Espanjan auringon alla! 

Vuokraa loma-asunto Manacorista

Manacorin nähtävyyksiä ja kokemuksia

Manacorin kaupungilla on äärimmäisen pitkä ja rikas historia – todisteita on löytynyt siitä, että täällä on ollut asutusta jo 1900-luvulla eaa. Pitkän historiansa ansiosta Manacorista löytyy tänä päivänä monia historiallisesti arvokkaita ja kiehtovia nähtävyyksiä. Vieraile historiallisessa Nostra Senyora dels Dolorsin kirkossa, joka on vaikuttavaa katseltavaa sekä ulkoa, että sisältä, ja tutustu myöskin sen läheltä löytyvään Torre del Palaun torniin, joka on jäänteitä kuningas James II:n vanhasta palatsista. Lisää historiallisia rakennuksia löydät suunnatessasi Sa Bassan alueelle, missä sijaitsee monia vanhoja kartanoita 1600–1800-luvuilta. Lomallasi täällä kannattaa myös tutustua Manacorin historian museoon, joka sijaitsee goottilaisessa 1200-luvun kartanorakennuksessa, nimeltä Torre dels Enagistes. Täällä pääset ihailemaan kiehtovia arkeologisia löydöksiä, joita on löydetty Manacorin alueelta aina keskiajalta 1900-luvulle saakka. 

Luontoelämyksistä kiinnostuneiden lomailijoiden kannattaa suunnata 29 kilometrin mittaiselle eko-reitille patikoimaan kuvankauniiden luontomaisemien läpi. Täällä moottoriliikenne on kielletty ja reitin turvakameratkin toimivat aurinkovoimalla. Myös Porto Cristossa sijaitseva Cuevas del Drach on ehdottomasti kokemisen arvoinen luontokohde lomallasi Mallorcalla. Kyseessä on vaikuttava luolaverkosto, joka on koko Mallorcan saaren suurimmista vetonauloista sekä yksi koko Euroopan upeimmista luolakohteista, kiitos muun muassa sen maanalaisen järven. Jos taas haluat tutkia Manacoria kulttuurisesta näkökulmasta, kannattaa suunnata joka maanantai järjestettäville markkinoille, jotka ovat yhdet koko saaren vilkkaimmista. Lisäksi lähes joka aamu Manacorista löytyy pienemmät markkinat, joilla myydään tuoreita hedelmiä sekä vihanneksia. 

Vuokraa loma-asunto Manacorista

Aktiviteetteja ja elämyksiä lomallasi

Lomallasi Manacorissa ei tule missään nimessä ohittaa tilaisuutta tutustua kaupungin kuuluisaan Majorican helmitehtaaseen, joka tuottaa noin 50 miljoonaa helmeä vuositasolla. Täällä pääset vierailemaan tehdasputiikissa sekä pienessä näyttelyssä, joka valaisee tuotantoprosessia. Elämyksellisiä aktiviteetteja Manacorissa tarjoavat muun muassa Rafael Nadalin interaktiivinen urheilumuseo, Hipodrom Son Pardon ravirata, alueen monet loistavat pyöräilyreitit, sekä safari eläintarha, missä pääset bongaamaan muun muassa kirahveja, seeproja, apinoita, sarvikuonoja sekä gaselleja. Urheilusta pitävien iloksi Rafa Nadal on rakennuttanut Manacoriin myös kansainvälisen tenniskeskuksen, missä pääset nauttimaan kyseisen lajin viehätyksestä täysin siemauksin. Jos taas olet enemmänkin makujen ystävä, kannattaa suunnata jollekin alueen viinitiloista maistelemaan herkullisia mallorcalaisia viinejä. Esimerkiksi Vins Miquel Gelabertin viinitila on loistava kohde Manacorissa. Loma-asunto Manacorista tarjoaa parhaan mahdollisen perustan tutustua alueen aktiviteetteihin ja elämyksiin monipuolisesti. 

Vuokraa loma-asunto Manacorista

Vuokraa loma-asunto Manacorista NOVASOLin kautta

Manacorin monipuolisessa lomakohteessa pääset myös nauttimaan kaupungin erilaisista tapahtumista, mikäli lomasi sijoittuu sopivaan ajankohtaan. Tammikuussa järjestetään juhla suojeluspyhimys Sant Antonin kunniaksi ja tällöin kaupunki täyttyy kokoista, laulusta, tanssista, sekä erilaisista paraateista. Kevään lopulla puolestaan järjestetään Fires i Festes de Primavera -juhla kesän alkamisen merkiksi. Tällöin juhlahumu kestää päiviä ja tarjolla on monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja. Tapahtumat ovatkin loistava tapa tutustua alueen kulttuuriin sekä paikallisiin ihmisiin ja niihin kannattaa tilaisuuden tullen ottaa osaa. Vuokraa loma-asunto Manacorista NOVASOLin kautta ja pääset tutustumaan monipuolisesti mallorcalaiseen kulttuuriin ja alueen historiaan, luontoon sekä perinteisiin. Odotamme innolla, että pääsemme toivottamaan sinut tervetulleeksi loma-asuntoosi tänne Mallorcan saaren hurmaavaan kohteeseen!