search

Vuokraa loma-asunto Varnasta

Edullinen Bulgaria on ollut jo vuosien ajan suomalaisten matkailijoiden suosiossa. Tällä Balkanilla Euroopan kaakkoisosassa sijaitseva valtiolla, jota ympäröi idässä upea Mustameri,  on tarjottavaa kaiken tyyppisille lomailijoille ja se pitää pintansa hyvin esimerkiksi Mallorcan kaltaisten kohteiden rinnalla. Maasta löydät myös valtaisan kahvila- ja ravintolavalikoiman, herkullisen ruokatarjonnan, ainutlaatuisia cocktaileja tarjoavia baareja sekä tavallisista poikkevia tanssipaikkoja jokaiseen makuun. Bulgaria sopii hyvin myös kaikille kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille. NOVASOL tarjoaa loma-asunnot Varnasta, kauniilta alueelta Mustanmeren rannalta, jonka valikoimista löydät helposti mieleisesi. Varna tunnetaan myös upeasta Kultahietikostaan. Kaupungissa on myös kansainvälinen lentokenttä, joten matkustaminen Varnaan on helppoa. Vuokraa loma-asunto Bulgariasta siis vaikka samantien!

Vuokraa loma-asunto Varnasta

Varaa loma-asunto Varnasta

Varna sijaitsee Bulgarian koilisosassa, aivan Mustanmeren rannalla. Varnan alue on aina ollut yksi Bulgarian tärkeimmistä tieteen ja kulttuurin keskuksista. Maatalouden kehittymiseen tällä alueella on vaikuttanut erityisesti viininviljely, ja Varnan seudulta löytyykin maan vanhimpia viinikellareita. Maanviljelyllä on tänäkin päivänä tärkeä rooli alueella.  Nauti Itä-Bulgarian lumoavista maisemista yhdessä paikallisesti tuotetun viinilasillisen kanssa.

Varnan nähtävyydet

Vuokraa loma-asunto Varnasta eikä sinun tarvitse luopua mistään lomallasi. Kesäisin Varna pystyy kilpailemaan helposti pääkaupungin kanssa, sillä Varnan kulttuuri- ja vapaa-ajanohjelma on laaja ja monipuolinen. Kadut, puistot ja satamakaupungin julkisivu on uusittu ja kaupungista löytyy runsaasti kutsuvia ravintoloita, viihtyisiä kauppoja sekä värikkäitä hotelleja. Euroopasta Varnaan saapuvat vieraat tuovat mukanaan viimeisimmät trendit ja kansainvälisiä tuulia, oli kyse sitten muodista, musiikista tai rentoutumisesta.

Kreikkalaisten 500 eaa. perustama Odessoksen asuinalue, joka tarkoittaa suomeksi ”kaupunki veden äärellä”,  kasvoi myöhemmin roomalaisten ja bysantilaisten käyttämäksi kauppapaikaksi. Tänä päivänä Varnasta on rannikkonsa ansiosta kehittynyt tärkeä talouden ja teollisuuden keskus. Varna ei ole ainoastaan maailmankuulu lomakohde merenrannalla, mutta myös maan kulttuurillinen keskus. Joka kesä (joko kesä- tai heinäkuussa) kaupungissa järjestetään Varnan kesä –musiikkifestivaali, joka  houkuttelee paikalle runsaasti vieraita ja lomailijoita. Varnan vanhassa kaupungissa sijaitsee upea katedraali, joka on myös näkemisen arvoinen kohde.

Yli kahdeksan kilometriä pitkä ja 80 hehtaaria laaja satamapuisto on upea vapaa-ajanviettopaikka sekä kaupunkilaisille että matkailijoille. Puistossa kasvaa lukuisia puulajeja, koristeellisia pensaita, kukkapenkkejä ja –kujia. Puiston takana sijaitsee myös pitkä hiekkaranta, joka on täydellinen paikka rantaloman viettoa varten. Vuokraa huvila tai huoneisto Bulgariasta ja sinulla on kaikki, mitä tarvitset nauttiaksesi unohtumattomasta lomasta Varnassa. Tutustu laajaan loma-asuntovalikoimaamme, jonka joukosta löydät unelmakohteita uima-altaalla, saunalla tai vaikkapa kuntoiluhuoneella varustettuna. Myös lemmikit on otettu huomioon, sillä monet loma-asunnot Varnassa ja muualla Euroopassa toivottavat nelijalkaiset perheenjäsenet tervetulleiksi.

Loma-asunnot Varnassa

Varnan yöelämä

Kun hämärä laskeutuu ja ilta saapuu, Varnassa alkaa loputon fiesta. Valoa, musiikkia ja viihdettä on tarjolla silmän kantamattomiin. Varietee-esitykset eksoottisessa ilmapiirissä yhdessä erinomaisen ruoan ja juoman kanssa saavat sinut takuuvarmasti juhlatuulelle. Mikäli kaipaat tanssilattialle, rannalla sijaitsevat yökerhot ovat loistava valinta. Päätä hauska ilta tilaamalla cocktail jostakin pienestä rantabaarista, ja suuntaa sen jälkeen loma-asunnolle hauskan illan päätteeksi.

Ranta Varnan lahdella

Varnan lahdella sijaitseva ranta on varsinainen helmi, sillä paikalliset asukkaat ja viranomaiset pitävät rannasta hyvää huolta. Varna sijaitsee samalla leveyspiirillä kuin Ranskan Biarritz, joten rannalla on mahdollista nauttia kesäisin auringosta 10-11 tuntia päivässä. Sinun ei myöskään tarvitse kärsiä kylmästä pohjoistuulesta tai Rivieran polttavasta kuumuudesta. Täällä merivesi on, toisinkuin Atlantilla, tyyntä ja siinä voi seurata myös vuoroveden vaihtumista.

Luda Kamchia ja Goliama Kamchia

Balkanilaiset joet Luda Kamchia ja Goliama Kamchia yhtyvät Balkanin niemimaan suurimpaan jokeen Kamchiaan, joka pumppaa  joka sekunti yli 9000 litraa vettä Mustaanmereen. Lumien sulaessa luku voi kasvaa 30 000 litraan. Joen mukana alueelle kulkeutuu myös runsaasti raaka-aineita, jotka luovat kasvillisuudesta erityisen ravinteikkaan.  Tästäkin johtuen Kamchian ja Mustanmeren yhtymäkohta on suojeltua aluetta ja kuuluu UNESCOn biosfäärialueisiin. Alue on nimeltään Longoz, jonka metsä on paikoittain niin tiheää, että se muistuttaa viidakkoa. Longozin metsä on eurooppalaisessa mittapuulla hyvin uniikki. Alueelta löytyy sekä makeavetisiä soita, jotka hyödyttävät maanviljelijöitä, että hiekkadyynisiä rantoja. Ei ole myöskään ihme, että tämä kosteikkoalue on monien harvinaisten eläimien ja kasvien koti. Se toimii myös pullonkaulana monille muuttolinnuille, erityisesti 60 000 kattohaikaralle, jotka kulkevat alueen läpi kahdesti vuodessa. Longoz on myös tärkeä talvehtimispaikka muun muassa joutsenille sekä tärkein Euroopassa sijaitseva talvehtimispaikka käpytikalle. Saatat olla myös onnekas ja nähdä euroopansuokilpikonnan lomaillessasi Varnassa.

Pobita Kamanin kiviaavikko

Lähde retkelle ja vieraile Pobita Kamanissa, jota kutsutaan myös kiviaavikoksi. Kivimuodostelmat ovat syntyneet 50 miljoonaa vuotta sitten, jolloin ne sijaitsivat merenpohjassa. Eroosio on muokannut kivipaaseja vuosituhansien saatossa ja niissä on nähtävillä myös erilaisia fossiileja. Ihmiset ovat käyttäneet kiviaavikkoa palvontapaikkana aikojen alusta saakka, mitä todistavat kivipaasien välittömässä läheisyydessä tehdyt kaivaukset. Mikäli vierailet tällä upealla luonnonpaikalla, voit oppia yhtä sun toista geologiasta.

Niin paljon koettavaa!

Vuokraa loma-asunto Bulgariasta, valitse huvila tai huoneisto Varnasta ja voit samalla tutustua myös myös muihin Varnan alueen kyliin. Esimerkiksi Varnan lähellä, Mustanmeren etelärannikolla sijaitsevat Kamchia ja Priseltsi ovat pidettyjä paikallisten keskuudessa ja todellisia ”sisäpiirivinkkejä” kohteiden parissa. Ne tarjoavat runsaasti nähtävää ja voit milloin tahansa pysähtyä lepäämään johonkin niiden viihtyisistä ravintoloista ja kahviloista. Pääset Kamchiaan ja Priseltsiin helposti Varnasta joko joukkoliikennettä tai vuokra-autoa käyttämällä.

Haaveiletko lomamatkasta Bulgarian Varnaan? Huvila tai huoneisto Varnassa on upea tapa nauttia azurinsinisestä merivedestä ja kultahietikkoisista rannoista. Varaa loma-asunto Varnasta NOVASOLin kautta helposti suoraan netistä. Varnan alueen lisäksi löydät meiltä loma-asunnot ympäri Bulgariaa. Valikoimissamme on niin uima-altaallisia, saunallisia tai kuntosalilla varustettuja loma-asuntoja, joista jokainen löytää mieluisensa. Lähde lomalle yksin, kaksin, kaveriporukalla tai koko perheen kesken ja nauti unohtumattomasta ajasta Bulgarian Varnassa. Jos haluat ottaa myös nelijalkaisen ystäväsi mukaan lomalle, NOVASOL on oikea paikka aloittaa loma-asunnon metsästäminen.