Loma-asunnot Vallonia-Ardenneissa

Vallonia on värikäs seutu, joka tunnetaan kukoistavasta sarjakuvakulttuuristaan sekä kulttuuriperinnöstään, kuten monimuotoisista kaupungeista, historiallisista kohteista ja poikkeuksellisesta kaupunkiarkkitehtuurista. Voit esimerkiksi tutustua paikallisiin linnoituksiin, tai maistella Orval-olutta yhdessä luostarin panimomunkkien kanssa. Voit myös vierailla Liégen ruhtinaallisessa palatsissa tai Lavaux-Sainte-Annen linnassa. Vai nautitko enemmän pitkistä kävelyistä ja pyöräretkistä raikkaassa ulkoilmassa? Suuntaa siinä tapauksessa Vallonian lukuisille poluille ja reiteille ja koe seudun henkeäsalpaavat maisemat. Loma-asunto Vallonia-Ardenneissa on loistava valinta, kun suunnitteilla on loma Belgiassa!

Loma-asunto Belgian Ardenneista

Ardenneissa voit tutustua erilaisiin traditioihin ja kansanperinteisiin. Oletko kiinnostunut museoita ja näyttelyistä, vai kaipaatko enemmän rentoutumista ja erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja? Ardennein seutu tarjoaa sinulle ja lomaseurueellesi laajan valikoiman kulttuuritapahtumia sekä nähtävyyksiä. Vuokraa loma-asunto Belgiasta ja lähde nauttimaan tästä ihanasta lomakohteesta koko perheen kesken!

Belgian huippupaikat

Belgian korkeammalla sijaitsevat alueet ovat harvaan asuttuja ja hyvin metsäisiä. Etelässä virtaavat joet Sambre ja Meuse, ja sieltä löydät myös kauniin Condrozin alueen. Tämä Valloniassa sijaitseva alue on tunnettu matkailukohde upeine laaksoineen (Maas ja Ourthe) sekä monine muistomerkkeineen. Condrozin eteläpuolella sijaitsevat Fagne ja Famenne ovat tunnettuja luolistaan. Ardennit sijoittuvat vielä etelämmäksi. Syvät laaksot luovat alueelle runsaasti korkeuseroja, ja tällä alueella sijaitsee myös Belgian korkein kohta, Signal de Botrange, joka ulottuu 694 metrin korkeuteen. Belgialainen Lorrainen alue puolestaan sijaitsee Belgian matalimmassa osassa, missä ilmasto on muuhun maahan nähden leudompi. Koska maaperän pehmeät ja kovat kerrokset vaihtelevat kyseisellä alueella, sinne on muodostunut runsaasti jyrkkiä rinteitä. Eteläisille rinteille on perustettu viinitarhoja, joiden tuottamaa viiniä kannattaa ehdottomasti maistaa, mikäli vuokraa loma-asunnon Belgiasta.

Virkistäytymistä luonnossa

Kun kaipaat irtiottoa poissa arjen hulinasta ja kiireestä, Ardennit ovat täydellinen kohde rentoutumiseen. Kumpuilevat maisemat ovat loistava ympäristö kaikille aktiivilomailijoille. Eifelin tapaan, myös Ardennin seudulta löytyy ihastuttavia pikkukyliä, joita koristavat pienet maalaistalot. Vuokraa huvila tai huoneisto Belgiasta ja nauti maan kauniin luonnon tarjoamasta rauhasta. Loma Ardenneissa on loistava tilaisuus rentoutua esimerkiksi hyvän kirjan ja laadukkaan viinilasillisen ääressä.

Alueelliset erikoisuudet

Seudulle ominaista ovat myös suuret metsäalueet, jotka kutsuvat pidennetyille vaellusretkille. Ardennien  paikallisherkut, joita pääset maistelemaan paikallisissa majataloissa, ravintoloissa ja omassa loma-asunnossasi, saavat sinut vakuuttuneeksi seudusta. Näitä herkkuja ovat esimerkiksi ardennielainen kinkku sekä herveriläiset ja liégeläiset juustot, joita kannattaa ehdottomasti maistaa Belgian lomallasi. Kaiken kaikkiaan Ardennien ruokakulttuuri on saanut runsaasti vaikutteita lähellä sijaitsevasta Ranskasta.

Metsiä, jokia ja kaivostoimintaa

Ardennien alueen metsät ovat pääasiallisesti lehtimetsiä. Tammi ja pyökki ovat yleisiä, mutta seudulla kasvaa myös leppiä, koivuja sekä erilaisia saarnilajikkeita. Lukuisat padot dokumentoivat alueen vesivaroja, mikä hyödyttää sekä paikallisia asukkaita että luontoa. Alueen vesistö toimii myös perustana useille aktiviteeteille, joita on mahdollista harrastaa, kun vuokraa loma-asunnon Belgiasta.

Seudulla oli runsaasti kaivostoimintaa aina 1960-luvulle saakka, millä oli myös runsaasti vaikutuksia paikalliseen luontoon. Kaivosten sulkeminen vaikutti negatiivisesti alueen talouteen, mutta mahdollisti samalla luonnon toipumisen.

Tänä päivänä matkailu on tärkein taloudellinen osa-alue, mihin on vaikuttanut suuresti myös luonnon uudistuminen, ja esimerkiksi Ardennien ja Eifelin alueella sijaitseva kansallispuisto on nykyään suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa.

Aktiivilomailua ja retkikohteita

Ardennit tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia nauttia erilaisista aktiviteeteista Belgian lomallasi. Nautitpa sitten veneretkistä, maanalaisten luolien tutkimisesta tai urheilusta, kuten golfista tai pyöräilystä, Belgiassa lähes mikä tahansa on mahdollista. Aktiviteettien pariin pääset kätevästi loma-asunnoltasi, ja lukuisat hyvinvointipalvelut ja kylpylät kutsuvat sinua myös rentoutumaan ja nauttimaan hemmottelusta lomasi aikana.

Mikäli mielit lomailemaan loma-asuntoon lähelle luontoa, on loma-asunto Ardenneista sinua varten. Alue on tunnettu kuvankauniista maisemistaan, maalaismaisista kylistään sekä villinä virtaavista joistaan. Jos olet kiinnostunut kanootti- tai kanoottiretkistä, kevät on silloin parasta aikaa. Suosittelemme erityisesti Ourthe-jokea rauhalliselle melontaretkelle. Reitin varrella ohitat esimerkiksi  pieniä linnoja, kun vesi kuljettaa sinua romanttisten laaksomaisemien läpi. Vuokraa huvila tai huoneisto Ardenneista ja voit helposti nautia vesiurheilusta tai vierailla historiallisissa linnoissa, linnoituksissa ja palatseissa loma-asunnostasi käsin. Nämä menneisyyden tapahtumia todistaneet kohteet herätetään uudestaan eloon erikoistapahtumien ja spektaalien aikana, jolloin ritarit ja palkkasoturit esiintyvät yleisölle.

Vuokraa loma-asunto Ardenneista NOVASOLin kautta

NOVASOLin loma-asunto Ardenneissa on loistava tukikohta seudun tutkimiseen. Luonnon ja rauhallisten seutujen ympäröimänä voit keskittyä lomailuun ja irtaantua arjen kiireistä. Valikoimastamme löydät loma-asunnot Belgiasta kaikissa hinta- ja kokoluokissa. Voit selata tarjontaamme helposti kotisivuillamme ja varata mieleisesi loma-asunnon nopeasti ja turvallisesti suoraan netistä.