search

Vuokraa loma-asunto Durrësista

Vuokraa seuraavalle lomallesi loma-asunto Durrësista, joka on yksi Albanian suurimmista kaupungeista sekä yksi maan 12 maakunnasta. Albanian keskiosassa sijaitsevassa Durrësissa asuu vakituisesti 100 000 asukasta, mutta luku kaksinkertaistuu joka kesä, johtuen suosituille uimarannoille virtaavista turisteista. Adrianmeren laajat hiekkarannikot ovat erityisen houkuttelevia lapsiperheille johtuen lämpimästä ja matalasta vedestä. NOVASOLilta löydät lomaasi varten runsaasti rannan lähistöllä sijaitsevia huoneistoja, ja yhden jos toisenkin omakotitalon. Vuokraa loma-asunto Albaniasta ja vietä upea loma Durrësissa!

Vuokraa loma-asunto Durrësista

Dürresin rikas historia

Albania on täynnä kiinnostavaa ja värikästä historiaa. Durrës, aik. Durrazo, on samannimisen seudun keskuspaikka ja historiallinen kaupunki, joka perustettiin vuonna 627 eKr. Vuonna 1627 eKr. hyökkäsivät Korfun ja Korintin seudulta tulevat kreikkalaiset alueelle ja nimesivät kaupungin Dyrrachioniksi. Neljännen vuosisadan paikkeilla eKr. Dyrrachion jälleen itsenäistyi, kunnes roomalaiset valtasivat sen vuonna 229 eKr. Ensimmäisen ja kolmannen vuosisadan aikana jKr. kasvoi Dyrrachion merkittäväksi Adrianmeren satamaksi ja kauppakaupungiksi. 300-luvulla kaupunki kärsi samanaikaisesti taloudellisesta romahduksesta ja maanjäristyksestä. Nämä tapahtumat muuttivat kaupunkia merkittävästi ja sen asema tärkeänä kaupan keskuksena pieneni ratkaisevasti. Erinomaisesta sijainnistaan johtuen nousi Durrës kuitenkin jälleen 400 - 500-luvulla yhdeksi Bysantin valtakunnan tärkeimmistä kaupungeista. Durrës oli lyhyen aikaa myös Albanian pääkaupunki.

Vuokraa loma-asunto Durrësista ja nauti upeista nähtävyyksistä

Durrësin amfiteatteri on yksi suurimmista ja ainutlaatuisimmista kaupungin varhaishistoriasta peräisin olevista monumenteista. Tämä 300-luvulla rakennettu monumentti oli yksi Balkanin niemimaan suurimmista amfiteattereista, johon mahtui noin 20 000 katsojaa. Alueelle rakennettiin 900-luvulla gallerioita, kappeli ja hautausmaa – kohteita, joista on osia jäljellä turistinähtävyydeksi asti. Amfiteatteri oli nimittäin hautautuneena maan alla vuoteen 1966 asti, kunnes eräs kaupungin asukas löysi sen puutarhassaan työskennellessään. Johtuen aiemmista maanjäristyksistä on ainoastaan kolmasosa antiikin kaupungista kaivettu esiin.

Merenrannan lähistöllä sijaitseva arkeologinen museo on täynnä esineitä, jotka on kaivettu esiin muinaisesta Durrësista. Durrësin muinainen maanalainen kaupunki on nimitetty ”kulttuurimonumentiksi” eikä alueelle saa rakentaa uusia rakennuksia ilman erikoislupaa Albanian Institute of Culture Monuments –instituutiolta.