Henkilökuntamme vinkit

Matka Ruotsin ympäri ja maahan tutustuminen on hieno ja mielenkiintoinen kokemus! Löydät tältä sivulta parhaat mansikkapaikat – ne kohteet, jotka sydän on vienyt mennessään ja joihin haluat aina palata takaisin. Pohjoisesta etelään löydät upeat lomamökit Ruotsista ja ihanat nähtävyydet sekä elämyskohteet. Kaikilla meillä on joku paikka, jonka haluamme näyttää myös muille. Vuokraa mökki Ruotsista NOVASOLin kautta ja tutustua vinkkeihimme matkan varrella!

Loma Ruotsissa

Peter: Österlenin parhaat makupalat

- Ei ole helppoa valita yhtä suosikkia, mutta yksi suosikeistani on ehdottomasti herkkuhetket Kåsebergan savustamolla. Ympäristö ja miljöö saavat sinut varmasti rentoutumaan. Kaikkein paras vaihtoehto on vuokrata mökki Österlenistä, lähteä kierrokselle Alen kiville, jotka ovat mystiset muinaisjäänteet upealla maisemapaikalla. Sitten ottaisin kävelyretken satamaan syömään vasta paistettua kalaa. Maisemapaikka ravitoloissa ruokkii varmasti myös sielun.

Savustamossa on jotain erityistä. Se on perheyritys, joka on toiminut juuri yhtä pitkään kuin mökkivälityksemme NOVASOL (1968). Kalaa on savustettu perinteitä kunnioittaen leppää käyttäen kuin käsityönä.

-Peter, Ystad

>> Koe Kåsebergan savustamon herkut ja vuokraa lomamökki Skånesta

Dolores: Blekingen saaristo on sydämeni paikka

- Blekinge on kotipaikkani, joten sydämelläni on erityinen kaiku sitä kohtaan. Löydät monia upeita paikkoja Blekingestä niin maaseudun rauhasta kuin saaristostakin. Vuokrmaökit Blekingessä ovta upean luonnon ympäröimiä. Erityisesti rakastan Blekingen saaristoa, joka myös Sinun kannattaa kokea. Jos täytyy valita vain yksi paikka, niin suosittelen vierailua pienellä, autottomalla Karön saarella, joka sijaitsee Ronnebyn ulkopuolella. Sumuiset illat saaren ihanassa ravintolassa ovat jotakin uskomatonta.

Mantereen puolelta suosittelen Bergslagenin idyllisiä kortteleita Ronnebyn kirkon ympäristössä, joissa voit kulkea mukulakivikatuja. Löydät alueelta muun muassa museoita, käsityöpajoja sekä pienen teatterin. Myös kaunis Brunnsparken –puisto on erittäin viihtyisä. Kannattaa lopettaa vierailu ihanaan kahvihetkeen suloisessa Café Mandeltårtanissa, jonka aito ja vanhanaikainen tunnelma saa kaiken maistumaan hiukan makeammalta.

-Dolores, Jörlanda

>> Vieraile Karön ja tsekkaa vuokramökit Blekingessä

Vuokramökit Blekingessä

Daniel: Smålannin parhaat puolet

- En millään haluaisi vinkata vain YHTÄ upeaa vierailukohdetta Smålannista, koska alue on niin suuri ja vaihtoehtoja on paljon. Kaikkea luontoelämyksistä metsissä, merellä ja järvillä lasitaiteeseen, huvipuistoihin ja herkutteluhetkiin. Muta jokaisen pitäisi kerran elämässään lähteä reissuun Helgasjön –järvelle höyrylaiva Thorin kyydissä. Olen itse kotoisin Växjöstä ja olen käynyt retkellä monesti. Se on upea tapa nähdä ja kokea ainakin Smålannin monet ihanat järvet.

Höyrylaiva Thor rakennettiin jo vuonna 1887 ja se vie sinut kesäisin järville ja kanaviin. Istut lähellä vesirajaa, mikä tekee kokemuksesta ainutkertaisen. Laiva lähtee Kronobergin linnanraunioilta, joilla kannattaa samalla vierailla. Vieressä on myös ihana kahvila, jos kahvihammasta kolottaa.

-Daniel, Mölnlycke

>> Lähde kokemaan höyrylaivamatka Thorin kyydissä ja vuokraa mökki Smålannista

Maria: Gotlanti hurmaa vuoden ympäri

- Vain yksi vinkki Gotlannista on vaikea antaa, sillä sekä kaupungeissa ja maaseudulla on nähtävää ja koettavaa vuokramökki Gotlannista vie sinut aktiviteettien, kulttuurin, musiikin, luonnon, hyvän ruoan, historian , raukkien ja upean ilmapiirin keskelle. Sielu, korvat, silmät ja suu ovat varmasti ravittuja Gotlannin matkan jälkeen. Valitsen silti vai yhden vinkin. Kasvitieteellinen puutarha Visbyssä hurma varmasti vuoden ympäri.

Talvisin voit kävellä pitkin rantapromenadia ja pujahtaa sisään kaupungin muurista suoraan puutarhaan. Keväisin on upeaa katsoa krookuksien nousua lumen jäänteiden seasta. Krookuksien jälkeen herää eloon kaikki. Tulppaanit, rhodondendronit ja mangoliat. Keskeltä puutarhaa löytyy ihana huvimaja pienen kukkulan päältä. Se houkuttelee monia piknikille ja vuosittain moni rakaustarina saa seremoniansa huvimajan luona. Kesäisin paviljongilla soi kaunis musiikki, kuten orkesterit ja jazz. Yrttimaat levittäytyvät kauniisti ja ihanat tuoksut vievät sinut uusin maailmoihin. Ruusulassa kukkivat upeat ruusut keväästä pitkälle syksyyn kaikissa eri väreissä. Syksyisin voit ottaa pusiin mukana ja poimia hieman pähkinöitä mukaasi. Puutarha on paikka, jossa viihdyt kesästä talveen ja aamusta iltaan iästä huolimatta. Aamuisin aamu-usva hyväilee puutarhan loistoa samalla, kun linnut alkavat laulella laulujaan kukkaloiston tuoksuissa. Se kannattaa ehdottomasti kokea!

-Maria, Slite

>> Ihastu kasvitieteelliseen puutarhaan Visbyssä ja vuokraa mökki Gotlannista

Vuokraa mökki Gotlannista

Hanna: Yksi rannikon helmistä

- Vaikka olen pohjimmiltani smålantilainen ja nykyään göteborgilainen, olen viettänyt monia vuosia Halmstadissa ja haluankin vinkata sieltä yhtä suosikkiani myös teille. Se on Grötvik. Halmstad on todellinen kesäkaupunki ja monet tulevat sinne viettämään laiskoja kesäpäiviä merenrannoista nautiskellen. Suosituimmat rannat Halmstadissa ovat Tylösand ja Östra Stranden, mutta mielestäni Grötvik on todellinen helmi.

Kallioilla istuskelu ja auringonlaskun ihailu samalla, kun purjeveneet seilaavat pitkin meren kantta kohti satamiaan, on jotakin, mikä pitää kokea itse. Veneiden, kallioiden, kalastuskylien ja satamakahvilan vieressä on myös lapsille soveltuva ranta.

-Hanna, Mölndal

>> Vieraile Grötvikin rannalla ja vuokraa mökki Hallandista

Koe omat ”mansikkapaikkasi”

Vuokramökit Ruotsissa ovat kaikkea tätä ja paljon enemmän. Nämä olivat vain muutama otanta siitä, mistä omat työntekijämme pitävät ja joihin toivomme sinunkin tutustuvan. Vuokraa mökki Ruotsista ja koko maailma on auki. Voit tutustua meidän suosikkeihimme tai löytää omat ”mansikkapaikkasi”.

NOVASOLilla on työntekijöitä koko maan laajudelta ja mökkiasiantuntijamme matkaavat ympäri maan, jotta löytäisivät juuri sinun toiveisiisi sopivat lomamökit Ruotsista. Kaikki loma-asunnot Ruotsissa, kuten muuallakin Euroopassa, on erikseen valikoituja ja ne käydään läpi tarkasti ennen kuin ne otetaan valikoimaamme. Mallimme vuoksi voimme tarjota kaikki mökit Ruotsista ympäri maan laatutakuulla. Kun varaat ja maksat mökin, teet sen helposti täällä kotisivuillamme. Mökkivuokraus Ruotsista on kauttamme turvallista, sillä Turvallisuuspakettimme sisältyy aina vuokrahintaan. .

NOVASOL on suurin, organisoitu mökkivälittäjä Ruotsissa ja toivotamme sinut aina tervetulleeksi etsimään unelmiesi loma-asuntoja Ruotsista sekä muualta Euroopasta. Hae sopiva mökki tai huvila Ruotsista vaikka samantien!