5 vinkkiä Ruotsin lomalle

Ruotsi on täynnä nähtävyyksiä, vierailukohteita sekä paikkoja ja tapahtumia, joissa kannattaa vierailla. Vuokraa mökki Ruotsista kauttamme ja ihastu maan tarjontaan omakohtaisesti. Suosituksia upeista nähtävyyksistä saat varmasti yhtä monta kuin on kertojaakin, mutta olemme nyt listanneet viisi loistavaa esimerkkiä niistä, joita itse pidämme parhaimpina.

Lomavinkit Ruotsin lomalle

1. Glasriket Smålannissa

Glasriket (eli lasin valtakunta) houkuttelee yli miljoona kävijää vuosittain ja monet palaavat aina reissuillaan tänne. Smålantilaisten metsien uumenissa on valmistettu puhallettua lasia jo 1700-luvun puolivälistä saakka. Kehitys on johtanut niin ”tavallisen” lasin kuin korkeimman tason taidelasin valmistukseen. Glasriketissä on ympäriinsä lasinpuhalluspajoja, joissa voit tutustua taiteenalan saloihin, voit vierailla lasimuseossa, shoppailla lasitehtaalla tai testata klassikkoa, pajasilliä eli silliateriaa lasinpuhallusruukin uumenissa.

Glasriket on alue Smålannissa, joka pitää sisällään Nybron, Emmabodan, Lessebon ja Uppvidingen kunnat. Glasbruket vallitsee monissa kohteissa näissä kunnissa ja upean smplantilaisen luonnon syleilyssä. Lasinpuhallusta pääset toki kokemaan monessa muussakin kohteessa Ruotsissa. Koe Glasriket ja vuokraa mökki Smålannista

Smålanti

2. Peikkometsä Öölannin pohjoisosassa

Öölanti on erittäin pidetty lomasaari niin ruotsalaisten kuin kansainvälistenkin vieraiden keskuudessa. Heti, kun olet ylittänyt sillan Öölantiin, lomafiilis alkaa nousta. Öölannissa on mahtava luonto ja löydät saarelta paljon nähtävää, kuten Solliden, Borgholmin Linna ja Eketorp.

Aivan Öölannin pohjoisosassa on myös upea Peikkometsä (Trollskogen), jonka erityisestä ympäristöstä on muodostettu luonnonsuojelualue. Peikkometsässä jokamiehenoikeudet eivät päde, sillä siellä halutaan säilyttää kaikki arvot, jotka voidaan säilyttää. Metsässä saa kulkea vain jalan ja voit myös törmätä ystävällisiin lehmiin, jotka auttavat pitämään aluetta sopivan avoimena kahlaajalinnuille. Peikkometsä on saanut nimensä tietysti upeasta olemuksestaan, joka kannattaa kokea omin silmin. Käppyräiset, vanhat puut, jotka yhdistyvät valtoimenaan kasvavaan vehreään sammaleeseen tekevät nimelle oikeutta. Alueella on myös ainutlaatuinen eläimistö ja kasvisto ja voit bongata siellä myös harvinaisia lajeja. Löydät täältä myös historiallisia nähtävyyksiä, kuten Swiksin aluksen, yli 1000 vuotta vanhoja rauta-ajan hautoja sekä 1500-luvulta peräisin olevan kivimuurin. Myös luonto historiallista, sillä Öölannin vanhin tammi- Peikkotammi- on lähes 800-900 vuotta vanha. Vuokraa mökki Öölannista ja Koe Peikkometsä (Trollskogen) lomallasi!

Trollskogen Ruotsissa

3. Kruisaile pitkin Höga Kustenia (Korkea rannikko)

Suureellinen luonto Höga Kustenilla sekä Kvarkenin saaristo ovat valittu UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle (15 listattua kohdetta Ruotsissa). Syy nimitykseen on se, että alue jäi jääkausien alle useammin kuin kerran ja se on täten puristunut alas ja kohonnut ylös moneen kertaan. Jäämassojen jäljet todistavat, että Höga Kusten on maailman suurin maankohouma viimeisimmän jääkauden jälkeen. Höga Kusten koostuu monista uniikeista kohteista, joissa näkyy kaikissa jääkauden jäljet. Alueen erityinen luonto on tehnty höga Kustenista suositun matkakohteen, joka on vieläkin hyvin koskematon, muttei kuitenkaan autio. Yksi tärkeä maamerkki on Höga Kustenin silta, jonka esikuvan sanotaan löytyvän Golden Gatesta. Katso kaikki välittämämme vuokramökit Länsi-Norlannissa ja ihastu Höga Kustenin alueeseen.

4. Visbyn pyöreä muuri Gotlannissa

Visby ja Gotlanti tarjoavat niin suuren määrän luontonähtävyyksiä, että voit kokea niissä uusia elämyksiä jokaisella reissulla. Erot mantereeseen ovat suuret ja Gotlanti tuntuukin kuin omalta maaltaan. Visbyn ehkä kuuluisin maamerkki on muuri, joka on noin 3 kilometriä pitkä ja se ympäröi Visbyn ydinkeskustaa. Vallihaudat, tornit ja portit kuuluvat selkeästi Ruotsin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja muurin tarina ulottuu aina 1200-luvulle saakka. 29:stä alkuperäisestä vahtitornista 27 on yhä pystyssä. Muurin vuoksi koko Visbyn hansakaupunki kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Vuokraa mökki Gotlannista ja näe upea Visbyn ympyrämuuri

Lomavinkit Ruotsi

5. Alen kivet Kåsebergassa, Österlenissä

Erityinen tunnelma houkuttelee Österleniin vuosittain monia matkailijoita. Löydät täältä monia upeita nähtävyyksiä ja yksi hienoimmista on Alen kivet Kåsebergassa.

Alen kiviä pidetään Ruotsin parhaiten säilyneinä muinaisjäänteinä ja ne sijaitsevat mäellä, josta on upeat näköalat merelle. Voit nähdä täältä aina Tanskan Bornholmille saakka. Tutustu mystisiin ja mielenkiintoisiin muinaisjäänteisiin, jonka jälkeen voit lähteä Kåsebergan satamaan nauttimaan herkullisista merenantimista. Koe Alen kivet ja vuokraa mökki Skånesta.

Vuokraa mökki Ruotsista NOVASOLin kautta

Loma Ruotsissa merkitsee monia muitakin upeita vierailukohteita kuin yllä mainitut. Vuokramökit Ruotsissa tarjoavatkin laajan valikoiman erilaista tekemistä ja nähtävää joka puolella maata. Ruotsi on puhdas ja turvallinen, mutta myös kulttuuriltaan ja historialtaan rikas maa, joten mökkivuokraus ruotsista on loistava vaihtoehto lomallesi.

Vuokraa mökki Ruotsista ja lähde seuraavalle lomallesi NOVASOLin kohteisiin. Löydät meiltä upeat huvilat ja mökit Ruotsista laatutakuulla kaikista parhaista kohteista. NOVASOL on johtava yksityisten ja laadultaan taattujen loma-asuntojen välittäjä Ruotsissa. Ja valikoimastamme löydät varmasti unelmiesi loma-asunnot Ruotsista.

Koe ihanat metsämansikka-ahot ja upeat metsät ja rannat ja vuokraa mökki Ruotsista NOVASOLin kautta! Löydät kaikki loma-asunnot Ruotsissa ja muualla Euroopassa helposti ja kätevästi täältä kotisivuiltamme ja voit vuokrata niitä turvallisesti kellon ympäri!