Nähtävyydet ja aktiviteetit Lanzarotella

Cesar Manrique on mies sen takana, että Lanzarote on säilyttänyt erityisen luontonsa ja ettei sitä ole riistetty loppuun. Luonto ja historia elävät yhä tänä päivänä rikkaina saarella hänen ansiostaan. Upeat laava- ja tulivuorimaisemat ovat Lanzarotea parhaimmillaan ja kauneimmillaan. Cecar Manfique on määritellyt monia lakeja, jotka ovat suojelleet arkkitehtuuria ja ohjanneet kaupunkisuunnitelua.Kun hän kuoli 1992, perustettiin hänen nimissään museo, Museo-Fundación César Manrique. Vuokraa loma-asunto Lanzarotelta ja lähde tutustumaan mm. tähän museoon, joka on auki vieraille vuoden ympäri.

Loma Lanzarotella

Cueva de los Verdes -luola

Cueva Los Verdes syntyi tulivuorenpurkauksen yhteydessä ja se koostuu yli 7 kilometriä pitkästä luolastosta. Vuokraa loma-asunto Lanzarotelta ja lähde tutustumaan tähän Hariassa sijaitsevaan luolastoon, jossa voit tehdä myös 2 kilometriä pitkän kävelyretken tunnelmallisen musiikin ja valaistuksen ympäröimänä. Cueva Los Verdes on auki vuoden ympäri.

Cueva de los Jameos del Agua -luola

Tämä luola sijaitsee saaren luoteisosassa ja luolan keskeltä löytyy pieni järvi, jossa elää pieniä, valkoisia rapuja. Ravut ovat myös sokeita ja niitä kutsutaan Jameitos-ravuiksi. Luolan sisustus on César Manriquen suunnittelema ja siellä pidetään säännöllisesti erilaisia konsertteja.

Castillo San José Arrecifessa

Linnasta löytyy upea kokoelma aikalaisten taideteoksia, kuten Picasso, Miró, Chillida ja Tàpies. Linnassa järjestetään myös usein klassisen musiikin konsertteja. Kungingas Carlos III rakennutti linnan Naon lahelle alueen suojelemiseksi. Vuokrattavat asunnot Lanzarotelta vievät sinut siis myös upeiden taide-elämysen pariin.

Castillo de San Gabriel Arrecifessa

San Gabrielin linna rakennettiin 1500-luvulla merirosvojen hyökkäyksiä vastaan. Nykyään linnasa on astronominen observatorio sekä arkeologinen museo ja se on myös nykyään suojeltu muistomerkki.

Loma Lanzarotella

Vuokrahuoneistot ja -huvilat Lanzarotella tarjoavat myös muita erikoisuuksia

  • Cochenille viljelykset Guatizassa ja Malassa (punainen väriaine)
  • Kalastussatamat El Golfossa, Playa Blancalla, Puerto del Carmenissa tai Arrecifessa
  • Janubion suola-altaat
  • Keramiikkatuotanto joka puolella saarta (Museo Monumento al Campesino Mozagassa)
  • Timple, traditionaalinen intrumentti, jota valmistetaan Teguisessa

Loma-asunto Lanzaroella vie sinut kulinaristisiin nautintoihin

Kalaruokien ystävät ovat Lanzarotella kuin paratiisissa. Tuoreet, juuri pyydystetyt Atalantin kalasaalit maistuvat fantastisilta niin paistettuina, keitettyinä tai grillattuna tyypillisten papasien, mojokastikkeen kera.

Loma-asunto Lanzarotella merkitsee toki myös monenlaisia muita herkkuhetkiä. Pähkinät, possu, lammas ja kaniini löytyvät myös monen ravintolan listoilta. Paikallinen viini kruunaa ruokailuhekten ja pienimmillekin löytyy tietysit aina ranskiksia, spagettia ja jauhelihakastiketta sekä pizzaa. Loma-asunnot Lanzarotella ovat hyvin varusteltuja, joten kokkailu onnistuu aina myös omassa keittiössä oman maun mukaan!