Talonomistajakokemuksia

Oletko kiinnostunut laittamaan loma-asuntosi vuokralle kauttamme? Hienoa, kuulisimme sinusta mielellämme lisää! Olemme koonneet tälle sivulle talonomistajakokemuksia suomalaisilta mökinomistajiltamme, joiden avulla myös sinä voit saada kuvan siitä, millaista yhteistyö NOVASOLin kanssa on, mikäli päätät aloittaa mökkisi vuokraamisen kauttamme!

Talonomistajakokemuksia

Ritva Tarvainen ja hänen miehensä ovat vuokranneet mökkiään NOVASOLin kautta vuodesta 2016 lähtien. Vuonna 2002 valmistunut upea kuuden hengen hirsimökki sijaitsee järven rannalla Enonkoskella, noin 30 kilometrin päässä Savonlinnasta. “Aluksi mökki oli ainoastaan omassa käytössämme, mutta sen vähentyessä saimme ajatuksen laittaa mökki vuokralle. Teimme aiemmin yhteistyötä Savonlinnan matkailun kanssa, mutta heidän toimintansa loppuessa rupesimme pohtimaan uusia vaihtoehtoja. Näimme paikallislehdessä uutisartikkelin, jossa kerrottiin lomamökkien vuokraamisesta saksalaisille Etelä-Savon alueella. Otimme yhteyttä artikkelin laatijoihin ja saimme NOVASOLin yhteystiedot, Ritva kertoo vuokraustoiminnan ja NOVASOL-yhteistyön alkutaipaleesta.

Talonomistajakokemuksia

Tyytyväisiä vieraita

Ritvan mukaan mökillä käy pääasiallisesti saksalaisia vieraita, mutta vieraita on saapunut myös Hollannista, Sveitsistä sekä Puolasta. Vierasmäärään hän on ollut todella tyytyväinen. ”Vieraille on erittäin tärkeää päästä nauttimaan suomalaisesta luonnosta ja hiljaisuudesta, sekä veneilystä, kalastamisesta, saunomisesta ja uimisesta. Talviaikaan myös avantouinti kiinnostaa monia vieraita”, Ritva kertoo. ”Mietin usein, kuinka he saavat aikansa kulumaan, jos sää sattuu olemaan sateinen tai viileä. Tämä ei kuitenkaan tuota heille kertomansa mukaan mitään ongelmia, sillä heille tärkeintä on se, että he saavat liikkua vapaasti luonnossa ja nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta. Monet vieraat tutustuvat myös lähikuntien ja kaupunkien nähtävyyksiin ja vierailevat esimerkiksi Puumalassa, Kerimäellä, Punkaharjulla ja Savonlinnassa”, hän lisää.

Yhteistyö NOVASOLin kanssa

Ritvan mukaan yhteistyö NOVASOLin kanssa on sujunut kaikin puolin hyvin. ”Mikäli meillä ilmenee jotakin kysyttävää, olemme aina voineet ottaa yhteyttä paikallistoimistoon ja luottaa siihen, että saamme ohjeita ja vastauksia mieltä askaruttaviin kysymyksiimme. Myös tiedot vuokralaisista sekä vuokratulojen tilitykset hoidetaan selkeästi ja ajallaan”, Ritva kehuu. Hän kokee saaneensa NOVASOLista alusta asti luotettavan kuvan. Myös paikallisen tuoteasiantuntijan ammattitaito teki yhteistyön aloittamisesta helppoa. Ritvan mielestä tämän kaltainen vuokrausyhteistyö hyödyttää myös alueen taloutta, kun muualta saapuvat vieraat käyttävät oman kylän palveluita, kuten ravintoloita ja kauppoja.

 

Talonomistajakokemuksia

Ritvan vinkit vuokrauksesta kiinnostuneille

Ritva kehottaa olemaan avoimin mielin ja ottamaan rohkeasti yhteyttä NOVASOLiin, mikäli mökin vuokralle laittaminen kiinnostaa. Vieraiden suhteen ei tarvitse myöskään jännittää tai olettaa heidän kaipaavan jotakin erityispalveluita. ”Asiakkaille tärkeintä on se, että he saavat nauttia maamme upeasta luonnosta. He arvostavat perusasioita eivätkä odota, että talonomistaja järjestää heille aktiviteetteja tai jotakin erikoista viihdykettä”, Ritva muistuttaa.