Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Loma-asuntoja Albaniassa

Tervetuloa vuokraamaan asunto Albaniasta

Parin vuoden takainen uutuus NOVASOLilla on asunnon vuokraaminen Albaniasta. Voit nyt vuokrata muun muassa loma-asuntoja jotka sijaitsevat kesäkaupunki Durrësissa, vain 50 metriä rannasta. NOVASOLilla on myös loma-asuntoja useassa muussa Albanian suositussa lomakohteessa – esimerkiksi Varnasta ja Tiranasta. Voit varata loma-asunnon tai huoneiston suoraan sivustosta.

Tutustu Durrësiin

Durrës on tänään yksi Albanian suurimmista kaupungeista. Kaupungissa asuu vakituisesti 100 000 asukasta mutta numero kaksinkertaistuu joka kesä, johtuen suosituille uimarannoille virtaavista turisteista. Adrianmeren laajat hiekkarannikot ovat erityisen houkuttelevia lapsiperheille johtuen lämpimästä ja matalasta vedestä. NOVASOLilta löydät lomaasi varten runsaasti rannan lähistöllä sijaitsevia huoneistoja, ja yhden jos toisenkin omakotitalon.

Tutustu Albanian kulttuuriin

Dürresin rikas historia

Albania on täynnä kiinnostavaa ja värikästä historiaa. Durrës, aik. Durrazo, on samannimisen seudun keskuspaikka ja historiallinen kaupunki, joka perustettiin vuonna 627 eKr. Vuonna 1627 eKr. hyökkäsivät Korfun ja Korintin seudulta tulevat kreikkalaiset alueelle ja nimesivät kaupungin Dyrrachioniksi. Neljännen vuosisadan paikkeilla eKr. Dyrrachion jälleen itsenäistyi, kunnes roomalaiset valtasivat sen vuonna 229 eKr. Ensimmäisen ja kolmannen vuosisadan aikana jKr. kasvoi Dyrrachion merkittäväksi Adrianmeren satamaksi ja kauppakaupungiksi. 300-luvulla kaupunki kärsi samanaikaisesti taloudellisesta romahduksesta ja maanjäristyksestä. Nämä tapahtumat muuttivat kaupunkia merkittävästi ja sen asema tärkeänä kaupan keskuksena pieneni ratkaisevasti.

Erinomaisesta sijainnistaan johtuen nousi Durrës kuitenkin jälleen 400 - 500-luvulla yhdeksi Bysantin valtakunnan tärkeimmistä kaupungeista. Durrës oli lyhyen aikaa myös Albanian pääkaupunki.

Ranta Albaniassa

Merkittävät nähtävyydet Dürresissa

Amfiteatteri: Amfiteatteri on yksi suurimmista ja ainutlaatuisimmista kaupungin varhaishistoriasta peräisin olevista monumenteista. Tämä 300-luvulla rakennettu monumentti oli yksi Balkanin niemimaan suurimmista amfiteattereista, johon mahtui n. 20 000 katsojaa. Alueelle rakennettiin 900-luvulla gallerioita, kappeli ja hautausmaa – kohteita, joista on osia jäljellä turistinähtävyydeksi asti. Amfiteatteri oli nimittäin hautautuneena maan alla vuoteen 1966 asti, kunnes eräs kaupungin asukas löysi sen puutarhassaan työskennellessään. Johtuen aiemmista maanjäristyksistä on ainoastaan kolmasosa antiikin kaupungista kaivettu esiin.

Arkeologinen museo: Merenrannan lähistöllä sijaitseva arkeologinen museo on täynnä esineitä, jotka on kaivettu esiin muinaisesta Durrësista. Durrësin muinainen maanalainen kaupunki on nimitetty ”kulttuurimonumentiksi” eikä alueelle saa rakentaa uusia rakennuksia ilman erikoislupaa Albanian Institute of Culture Monuments –instituutiolta.

 

Vuokraa loma-asunto Albaniasta ja Durrësista ja tutustu amfiteatteriin ja arkeologiseen museoon!

Vuokraa loma-asunto Albaniasta NOVASOLin kautta

NOVASOLilta voit vuokrata lomaasi varten omakotitalon tai huoneiston Albaniasta. Henkilökuntamme on tarkastanut jokaisen Albanian loma-asunnon laadun, ja jokaiseen varaukseen sisältyy ilmainen perusturvapakettimme. Mikäli haluat vuokrata asunnon, voit tehdä varauksen online hakemalla kohteita sivustoltamme, tai voit soittaa meille niin autamme sinua mielellämme. Tervetuloa NOVASOLille ja Albanian loma-asunnoillemme!

Vuokraa loma-asunto Albaniasta NOVASOLin kautta

Vuokraa NOVASOLilta Albaniasta lomanviettoon omakotitalo tai huoneisto Henkilökuntamme on tarkastanut jokaisen Albanian loma-asunnon laadun, ja jokaiseen varaukseen sisältyy ilmainen perusturvapakettimme. Mikäli haluat varata asunnon, voit suorittaa varauksen online kotisivullamme, tai soittaa meille niin autamme sinua mielellämme.

Tervetuloa NOVASOLille ja Albanian loma-asunnoillemme!